Mircea Postat Iulie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2018 Cred ca v-am convins ce si cum. Tu mai ai dubii de ce este topicul asta deschis? Mici romanesti mancam, in familie, cand incercam sa impresionam musafirii. Reteta este personalizata, dupa gustul nostru. Dar cum sunt atatea bunatati pe lume, de ce sa batem apa in piua. Micii nostri regulièri, alta reteta proprie, ii facem cu carne de pui. Tot pentru copii. Poate pun, intr-o zi, reteta asta conceptie proprie pe aici. Amestecul tau din poza arata bine. Cam prea roz deschis (trebuie si miel, nu recomand oaie). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Pana una alta, imi facui si eu un tort... Ma pricep mai bine ca la amplificatoare... nu ? Evident ca nu ! Eu zic ca tot la fel (de bine)... Nu ca vreau sa ma laud, dar am fost mai devreme la supermarket sa cumpar frisca si usile s-au deschis singure in fata mea ! Editat Iulie 20, 2018 de Giuseppe Bagarella Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Giuseppe...puteai sa fii mai atent cu paleta pentru frisca!...un finisaj mai atent!...mmmm!...pofta buna!...virtual, mi-am taiat o felie! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Mersi ! Asa este... Deh, mi-era cam foame... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Ce fel de frisca e aia de ai gasit-o de cumparat la supermarket ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Din aia lichida... O bati la mixer 30 secunde si se face frisca normala... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2018 Adica ai cumparat lapte f gras si l-ai mixuit pana s-a facut frisca? Pe aici e lapte 35% grasime. Pe bune, o realizare mai buna decat V3! Stim amandoi de ce. Poti detalia cum ai facut blatul? Multumesc! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 9 hours ago, Giuseppe Bagarella said: Din aia lichida... O bati la mixer 30 secunde si se face frisca normala... Intrebam pt ca la cat de atent esti la ce inghiti, ma gandeam ca varianta asta o excluzi din start.Din lapte n-ai sa vezi frisca, dar din smantana posibil sa iese ceva mai bun decat gasesti la market.Nu pune urechea la tot ce se spune pe net...pe unii ii mai ia gura pe dinainte. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 @doru3160, spune-mi, daca pui o picatura de cerneala in oceanul Atlantic se cunoaste ceva ? Face vreo diferenta ? Asa e si cu mancarea asta... Daca 360 zile pe an sint atent si mananc corect, ce trebuie, iar la cateva zile de nastere mai mananc si ce nu trebuie, crezi ca mai are vreo importanta ? Substantele astea daunatoare au efect doar daca le consumi constant. Ca mananci o data la sarbatori, e egal cu zero. Eu nu sint extremist. Din toata isteria asta cu mancarea sanatoasa, eu am luat doar ce e bun (ma refer la sfaturi). @Thunderer, Se ia 8 oua, se separa albusurile si se bat cu 5 linguri de zahar pana se fac spuma. Apoi se adauga galbenusurile, cate 2 pe rand, plus cate o lingura de faina pentru fiecare ou, si se amesteca usor. Asta e tot. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 Imi puteti da si mie reteta pentru carnatii afumati? Eu de cate ori am afumat nu au avut culoarea aia, s-au facut usor maronii, dar tot erau buni la gust. E ceva boia pusa in ei sau alta e smecheria sa iasa asa roscati? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 Aia rozalii nu sunt gata. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 Acum 1 oră, M.Adrian a spus: Imi puteti da si mie reteta pentru carnatii afumati? Eu de cate ori am afumat nu au avut culoarea aia, s-au facut usor maronii, dar tot erau buni la gust. E ceva boia pusa in ei sau alta e smecheria sa iasa asa roscati? In penultima poza pe tava sunt carnatii care ii iau de la afumat, sunt gata. Reteta e simpla. Folosesc carnea de pe burta si cea mai grasa de pe ceafa. Condimente folosesc usturoiul, cimbrul si ardeiul rosu iute. Cimbrul si ardeiul pentru carnati il fac legaturi si il atarn pe sub streasina casei si e foarte bine uscat. Ardeiul se sfarma la apasare. Nu condimentez tare din cauza stomacului sotiei. In lada de afumat sunca o agat in carlige, iar carnatii ii pun pe sipca care tine carligele. Carnatii ii scot cam dupa 2 0re jumate, sunca o afum cam 7 ore. Nu am mai facut poze cand am scos sunca, dar si ea avea culoare frumoasa rosiatica. Cred ca depinde si de modul de afumare Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2018 Ce lemn arzi? Cum e debitat? Rumegus? Poza cu "instalatia". Multumesc. @M.Adrian, "afumarea" aia cu o zeama portocalie (ca de boia) este o metoda industriala de colorare. Evident nu e afumare. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 21, 2018 Partajează Postat Iulie 21, 2018 Folosesc lemn de esenta tare uscat. Rumegus nu folosesc, nu este bun. ”Instalatia” e o lada din scandura, la un capat este sapata o groapa in care se face focul, cam de 1/2m adancime. Din groapa asta pe sub lada se face un mic tunel care comunica cu interiorul lazii. Prin acest tunel intra caldura/flacara. In poza 4 se vede un pic de flacara jos. Focul se face in exterior. Lada nu trebuie sa fie chiar etansa, trebuie sa permita circulatia aerului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum