Mircea Crisan Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 Imi pare rau dar nu asta este secretul. Eu am ajuns destul de departe cu compozitia, codimentele, supa de oase,de cate ori trebuie sa treci carnea prin masina de tocat, timpii de framantat si cat trebuie sa stea la rece compozitia. Totusi nu pot sa bat micii de fabrica in ceea ce priveste suculenta micilor. Eu ii banui ca folosesc o gelatina. Sa lasam pe cei care au facut si le-au iesit sa dea sfaturi. Sambata am aplicatie si sunt presat de timp... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 6 hours ago, Mircea Crisan said: Eu am ajuns destul de departe cu compozitia, codimentele, supa de oase,de cate ori trebuie sa treci carnea prin masina de tocat, timpii de framantat si cat trebuie sa stea la rece compozitia. Si nu ne impartasesti si noua acest secret? Cand te referi la micii de fabrica banuiesc ca te referi la micii din Romania (in Franta nu se fabrica asa ceva). Micii romanesti din supermarket-uri contin multe resturi (zgarci de exemplu) si s-ar putea ca si aceste resturi sa ii faca suculenti. Totusi, nu cred ca ai sa reusesti chiar cu reteta de fabrica din Romania sa obtii micii de aici daca ai sa folosesti carne din Franta. Carnea de porc din Franta nu se compara cu carnea de porc de la noi. Deci iti trebuie nu numai reteta ci si carne de porc din Romania. Insa daca vezi cum sunt crescuti porcii in Romania si mai ales daca vezi cu ochii tai cum se face pasta de mici in Romania .... nu cred ca mai pui gura pe mici. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Acum 9 ore, Mircea Crisan a spus: Imi pare rau dar nu asta este secretul. Eu am ajuns destul de departe cu compozitia, codimentele, supa de oase,de cate ori trebuie sa treci carnea prin masina de tocat, timpii de framantat si cat trebuie sa stea la rece compozitia. Totusi nu pot sa bat micii de fabrica in ceea ce priveste suculenta micilor. Eu ii banui ca folosesc o gelatina. Sa lasam pe cei care au facut si le-au iesit sa dea sfaturi. Sambata am aplicatie si sunt presat de timp... Suculența micilor o dă grasimea din carne , dacă carnea tocată este "prea macră " micii ies " rigizi " , nu sunt suculenti , un rol il are si bicarbonatul . Eu in pasta de mici folosesc 25% carne de oaie cu ceva seu , 25% carne de vita ( piept ) ,50% carne de porc ( fleică ) , cu condimentele este complicat .....imi plac mai condimentați/picanti , eu pun mult usturoi , piper , ceva mai multă boia iute , Editat Iulie 20, 2018 de viobio Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Da supa de oase bagi? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Eu pun 2/3 vita si 1/3 porc. Am incercat si alte proportii dar nu-mi place. Carnea de porc o aleg cam 1/2 grasime. Prefer pieptul de porc fiindca pot jongla mai usor proportiile. Totusi... Editat Iulie 20, 2018 de Mircea Crisan Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 1 oră în urmă, adrian_pic a spus: Da supa de oase bagi? Bag , din oase de vită . Carnea si oasele sunt de la animale moarte Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) 2 hours ago, Mircea Crisan said: Eu pun 2/3 vita si 1/3 porc. Pai in veci si in pururi nu vor baga aia de la fabrica 2/3 carne de vita. Deci tu pleci din start cu prea multa carne de vita in reteta. Ar da faliment fabrica cu reteta ta . Imi cer scuze ca o sa iti tai pofta de mici maine insa ..... micii se fabrica din resturi si de multe ori carnea este si expirata. Am avut si eu un coleg care se chinuia sa ii iasa pulpele la gratar (primite de la tatal lui care crestea pui la curte) cum ies astea din comert. Tu la fel te chinui sa scoti mici ca aia din comert dar folosind carne buna calitate si mai ales pui si mai multa carne de vita care este mult mai slaba decat carnea de porc. Suculenta aia vine din .... chestii immangeable (ca sa nu zic altfel). Bucura-te de micii pe care ii faci si nu tanji dupa porcariile de fabrica. La orice ora iti dau doua kg de carne de mici din supermarket pe un kg de compozitie facuta dupa cum ai spus mai sus. P.S. Sper ca nu dai la copii mici facuti din compozitie de prin supermarket-uri. Editat Iulie 20, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Asa cum am spus am incercat si ale proportii si nu-mi place. Daca pun mai mult porc gustul vireaza spre carnat sau chiftea. Ultima stigare si ma apuc sa formatez micii. Ce mai pun? Au cimbru belsug, sare, piper, multa supa de oase cu tot cu maduva, bicarbonat stins in zeama de lamaie, coriandru, boia dulce, ceva picant si inca un condiment secret. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Pai astia nu mai sint mici, e piftie... Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Tizule, pune, bre, si niscai carne de miel. Ai sa vezi diferenta. Carnea de vitel/vita e prea macra, nu face decat sa usuce micul. Editat Iulie 20, 2018 de validae Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Sa bagi poze si cu ei facuti (si cu unul taiat sa vedem si la interior)! Daca au: Quote multa supa de oase cu tot cu maduva sunt o MINUNATIE!!! Ochiometric compozitia are consistenta foarte buna!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Acum 5 ore, Mircea Crisan a spus: Eu pun 2/3 vita si 1/3 porc. Am incercat si alte proportii dar nu-mi place. Carnea de porc o aleg cam 1/2 grasime. Prefer pieptul de porc fiindca pot jongla mai usor proportiile. Totusi... Cu 66% carne de vită nu vor iesi in veci mici pufosi , mai bine nu mai pui usuroi si faci burgeri , aia sunt orice dar nu mici . Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 Acum 4 ore, Faust2018 a spus: Carnea si oasele sunt de la animale moarte Moarte, fireste, ca doara n-or schilodi animalele de vii. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 20, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2018 (editat) Se pare ca nu se intelege aportul vitei in compozitie. Fac in mod curent burgeri mai ales din vitel (pentru copii e mai usor digerabil). Daca nu stii sa te joci cu focul ies ca talpa de pantofi. Vita nu are cum sa dea suculenta fara aditivi speciali (grasime, in principal). Ma refer la aditivi care nu ard usor. Pe scurt, pune carne grasa (Vio a indicat mai sus niste proportii ideale) si ai grija la foc. LE: Multumesc! Editat Iulie 20, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 20, 2018 Partajează Postat Iulie 20, 2018 2 hours ago, Thunderer said: Tizule, pune, bre, si niscai carne de miel. Ai sa vezi diferenta. Carnea de vitel/vita e prea macra, nu face decat sa usuce micul. Tizule, tu ai incercat sa faci sau esti campion la aruncatul cu parerea? Aditivi sa fie? Cunoaste cineva ce si cum? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum