Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Imi pare rau dar nu asta este secretul.

Eu am ajuns destul de departe cu compozitia, codimentele, supa de oase,de cate ori trebuie sa treci carnea prin masina de tocat, timpii de framantat si cat trebuie sa stea la rece compozitia.

Totusi nu pot sa bat micii de fabrica in ceea ce priveste suculenta micilor.

Eu ii banui ca folosesc o gelatina.

Sa lasam pe cei care au facut si le-au iesit sa dea sfaturi.

Sambata am aplicatie si sunt presat de timp...

 

 

Link spre comentariu
6 hours ago, Mircea Crisan said:

Eu am ajuns destul de departe cu compozitia, codimentele, supa de oase,de cate ori trebuie sa treci carnea prin masina de tocat, timpii de framantat si cat trebuie sa stea la rece compozitia.

Si nu ne impartasesti si noua acest secret?

Cand te referi la micii de fabrica banuiesc ca te referi la micii din Romania (in Franta nu se fabrica asa ceva).

Micii romanesti din supermarket-uri contin multe resturi (zgarci de exemplu) si s-ar putea ca si aceste resturi sa ii faca suculenti. 

Totusi, nu cred ca ai sa reusesti chiar cu reteta de fabrica din Romania sa obtii micii de aici daca ai sa folosesti carne din Franta. Carnea de porc din Franta nu se compara cu carnea de porc de la noi. Deci iti trebuie nu numai reteta ci si carne de porc din Romania. 

Insa daca vezi cum sunt crescuti porcii in Romania si mai ales daca vezi cu ochii tai cum se face pasta de mici in Romania .... nu cred ca mai pui gura pe mici. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 9 ore, Mircea Crisan a spus:

Imi pare rau dar nu asta este secretul.

Eu am ajuns destul de departe cu compozitia, codimentele, supa de oase,de cate ori trebuie sa treci carnea prin masina de tocat, timpii de framantat si cat trebuie sa stea la rece compozitia.

Totusi nu pot sa bat micii de fabrica in ceea ce priveste suculenta micilor.

Eu ii banui ca folosesc o gelatina.

Sa lasam pe cei care au facut si le-au iesit sa dea sfaturi.

Sambata am aplicatie si sunt presat de timp...

 

 

Suculența micilor o dă grasimea din carne , dacă carnea   tocată este "prea macră " micii ies " rigizi " , nu sunt suculenti , un rol il are si bicarbonatul .

Eu in pasta de mici folosesc 25% carne de oaie cu ceva seu , 25% carne de vita ( piept ) ,50% carne de porc ( fleică ) , cu condimentele este complicat .....imi plac mai condimentați/picanti  , eu pun mult usturoi , piper , ceva mai multă boia iute , 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Eu pun 2/3 vita si 1/3 porc. Am incercat si alte proportii dar nu-mi place. Carnea de porc o aleg cam 1/2 grasime. Prefer  pieptul de porc fiindca pot jongla mai usor proportiile.    

Totusi...  

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu
2 hours ago, Mircea Crisan said:

Eu pun 2/3 vita si 1/3 porc.

Pai in veci si in pururi nu vor baga aia de la fabrica 2/3 carne de vita. Deci tu pleci din start cu prea multa carne de vita in reteta. Ar da faliment fabrica cu reteta ta :rade:

Imi cer scuze ca o sa iti tai pofta de mici maine insa ..... micii se fabrica din resturi si de multe ori carnea este si expirata. 

Am avut si eu un coleg care se chinuia sa ii iasa pulpele la gratar (primite de la tatal lui care crestea pui la curte) cum ies astea din comert. 

Tu la fel te chinui sa scoti mici ca aia din comert dar folosind carne buna calitate si mai ales pui si mai multa carne de vita care este mult mai slaba decat carnea de porc. Suculenta aia vine din .... chestii immangeable (ca sa nu zic altfel).

 

Bucura-te de micii pe care ii faci si nu tanji dupa porcariile de fabrica. La orice ora iti dau doua kg de carne de mici din supermarket pe un kg de compozitie facuta dupa cum ai spus mai sus. 

 

P.S. Sper ca nu dai la copii mici facuti din compozitie de prin supermarket-uri. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Asa cum am spus am incercat si ale proportii si nu-mi place.

Daca pun mai mult porc gustul vireaza spre carnat sau chiftea.

Ultima stigare si ma apuc sa formatez micii.

Ce mai pun?

Au cimbru belsug, sare, piper, multa supa de oase cu tot cu maduva, bicarbonat stins in zeama de lamaie, coriandru, boia dulce, ceva picant si inca un condiment secret.

2nuqdkl.jpg

Link spre comentariu

Tizule, pune, bre, si niscai carne de miel. Ai sa vezi diferenta.

 

Carnea de vitel/vita e prea macra, nu face decat sa usuce micul.

 

 

Editat de validae
Link spre comentariu

Sa bagi poze si cu ei facuti (si cu unul taiat sa vedem si la interior)!

Daca au:

Quote

multa supa de oase cu tot cu maduva

sunt o MINUNATIE!!!

Ochiometric compozitia are consistenta foarte buna!!!

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 5 ore, Mircea Crisan a spus:

Eu pun 2/3 vita si 1/3 porc. Am incercat si alte proportii dar nu-mi place. Carnea de porc o aleg cam 1/2 grasime. Prefer  pieptul de porc fiindca pot jongla mai usor proportiile.    

Totusi...  

Cu 66% carne de vită nu vor iesi in veci mici pufosi , mai bine nu mai pui usuroi si faci burgeri , aia sunt orice dar nu mici .

Link spre comentariu

Se pare ca nu se intelege aportul vitei in compozitie.

 

Fac in mod curent burgeri mai ales din vitel (pentru copii e mai usor digerabil). Daca nu stii sa te joci cu focul ies ca talpa de pantofi. Vita nu are cum sa dea suculenta fara aditivi speciali (grasime, in principal). Ma refer la aditivi care nu ard usor.

 

Pe scurt, pune carne grasa (Vio a indicat mai sus niste proportii ideale) si ai grija la foc.

 

LE: Multumesc!

Editat de Thunderer
Link spre comentariu
2 hours ago, Thunderer said:

Tizule, pune, bre, si niscai carne de miel. Ai sa vezi diferenta.

 

Carnea de vitel/vita e prea macra, nu face decat sa usuce micul.

 

 

Tizule, tu ai incercat sa faci sau esti campion la aruncatul cu parerea?

Aditivi sa fie? Cunoaste cineva ce si cum?

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări