cipri_mury Postat Iulie 13, 2018 Partajează Postat Iulie 13, 2018 (editat) Ce pofta mi-ai facut cu murele acelea.Cand eram mic imi petreceam vacantele de vara la tara unde erau mure pe deal cu carul si mergeam acolo aproape zilnic pentru a le devora.Sunt ahtiat dupa acest fruct nu gluma. Editat Iulie 13, 2018 de cipri_mury Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2018 (editat) @cipri_mury, tu mananci numai amintiri si dorinte. Ce-ar fi sa postezi la subiect?! Romaneste? Carnaciori cabanosi, varza proaspata taiata f fin, mamaliga (apa cu unt pana clocoteste, se adauga usor si mestecand malaiul, cand incepe sa se inchege se adauga lapte pana se da textura dorita). Afine din gradina. Putine, dar bune! 10-15mm in diametru. Afine salbatice. Mii, inca necoapte. Mult mai mici, sunt 6-7mm in diametru. Pe coaste, deci limitate in apa. Alea de la campie-deal sunt aproape la fel de mari ca alea domestice. Fragute. Mii, coapte, sa nu mai te mai opresti din mancat. Editat Iulie 14, 2018 de Thunderer Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2018 13 minutes ago, Giuseppe Bagarella said: Sper ca va amintiti ca eu nu am macat afine pana acum, da ? Iti dai seama ca pozele iti sunt dedicate. Intre timp Google: Robanesti. La un pas de tine. Link spre comentariu
orgasmo Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 Zmeura de pe tort spune tot... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 Astazi mi-am adus aminte că în perioada copilariei , cind mergeam la bunicii din partea tatalui , in Vîlcea , bunica ne gatea des paste cu fructe de mare , fructele de mare se gaseau in orice unitate Alimentara sau la Cooperativă , se considerau mancarea saracului , la fel au fost considerate si somonul afumat , icrele mai negre , ciupercile trufe . Azi am gatit paste cu creveți , cum găteau înaintașii nostri , reteta a ajuns in Dacia odată cu invazia romana , de atunci este un fel de mancare autentic romanesc . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 15, 2018 Partajează Postat Iulie 15, 2018 Fiind singurul topic de mancare de pe forum si pentru ca ati postat mai inainte mancaruri cu fructe de mare vreau sa va intreb si eu ceva, daca imi permiteti. As vrea sa stiu cum se poate traduce in romana ceea ce pe engleza inseamna "SEAFOOD". Google zice ca "fructe de mare" dar eu nu prea cred... Pentru ca: 1. "Fructe de Mare" inseamna: "un ansamblu de animale marine mici: creveți, languste, stridii, homari, crabi, langustine, scoici, sepii, caracatițe".... Deci, fara peste ! 2. "Seafood" inseamna: "is any form of sea life regarded as food by humans"... adica tot ce gasesti in apa. Deci nu prea e aceeasi treaba... Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iulie 16, 2018 Partajează Postat Iulie 16, 2018 (editat) Ba cam e aceeasi treaba, doar ca se folosesc termeni diferiti. Noi avem expresia "fructe de mare" imprumutata de la francezi, care au "fruits de mer". Dar pentru ca e mult mai usor si la indemana sa spui peste la peste, ca-i mai comun, atunci pestele ramane peste, chiar daca e inclus in categoria "fructe de mare/seafood"; si fructe de mare la restul comestibilelor: creveti, calamar, moluste, etc. Nu se poate traduce expresia cuvant cu cuvant dintr-o limba in alta si sa i se si pastreze sensul original, cum library nu inseamna librarie, ci biblioteca, sau cum americanii nu au expresia "m-ai scos din pepeni/you took me out of my watermelons", ci au "you pissed me off", ceea ce tradus cuvant cu cuvant in romana cam inseamna altceva Editat Iulie 16, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 16, 2018 Partajează Postat Iulie 16, 2018 Eu momentan lucrez la o aplicatie care este o baza de date de mancaruri si vreau sa le impart pe categorii... si d-asta imi trebuie un termen care sa includa toate mancarurile de vin din mare. Deocamdata am pus "Peste si fructe de mare". Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 16, 2018 Partajează Postat Iulie 16, 2018 Mai pe romaneste, fructe de mare = tot ce este comestibil din mare si care prin taiere nu curge sange. Deci peste este exclus. De asta toti popii o ard in post cu fructe de mare (homarul este fruct de mare, dar sa mananci homar in post este o blasfemie la adresa postului). Si in franceza definitia este clara: Les fruits de mer doivent leur nom à leur provenance du milieu marin et à ce qu'ils sont comestibles. Dans l'acception la plus usuelle, il s'agit d'une grande variété d'organismes marins, à l'exception des poissons. Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 18, 2018 Partajează Postat Iulie 18, 2018 (editat) Mancare de bame Editat Iulie 18, 2018 de alcon Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 19, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2018 Hai sa nu transformam topicul in linkuri de pe Internet. Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 (editat) O reteta de mici buni site cineva? Care este secretul sa ramana suculenti la interior? Editat Iulie 19, 2018 de Mircea Crisan Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 19, 2018 Partajează Postat Iulie 19, 2018 56 minutes ago, Mircea Crisan said: Care este secretul sa ramana suculenti la interior? Asta se regleaza din gratar. E ca la chateaubriand. Timpul si mai ales temperatura sunt parametrii de unde reglezi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum