Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Mircea

Postări Recomandate

Toci sau tocinei, cum vrei sa le spui. Se fac din cartofi sau din barabule, depinde de zona. Eu i-am facut de post, fara ou si i-am condimentat cu putin mujdei de usturoi.

Link spre comentariu

Pentru colegul Dudi, desigur in post :rade:, fructe in diverse forme.

1. Piersici si coacaze pe pandispan cu iaurt (il face mai cleios, nu mai e inecacios):

bzWEUij.jpg

2. Capsuni pe fulgi de ovaz (Seful, puneti bre si emoticoane cu cai):

89rTftU.jpg

3. Capsuni si coacaze pe frisca batuta cu branza crema de intins (nu e nici dulce, nici sarata - aici e marca Philadelphia):

BY51VpQ.jpg

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Borș de pește mort 

Fleică, ceafă, pulpă, la cuptor în sos de bere,  toate de mistreț mort, parcă alt gust are mâncarea cind știi că tu ai vinat grohaitorul. 

Cam asta am înghițit Duminica trecuta, de Florii, totul stropit cu un vin de zece ani din producția proprie, Novak de Drăgășani. 

Mă bucur că începe să se încălzească, o să încep seria megartatarelor să vedeți ce echipament am! 

IMG-20180401-WA0007.jpeg

IMG-20180401-WA0003.jpeg

IMG-20180401-WA0005.jpeg

Editat de BibanuBibi
Link spre comentariu

@thunderer Aia de intrebai ce este, cred ca e pizza... :) In rest, ce sa zic, m-ai spart cu pandispanul si ovazul cu capsune. Si eu imi fac d-astea. Dar nu gasesc coacaze nicaieri in Romania asta ! :nerv

P.S : Nu sint in "post" (adica vreun fel de vegan inchipuit). Eu mananc de toate.

Link spre comentariu

Din categoria "Degeaba mananci daca nu pui pe forum", va prezint un mic dejun dudikoffian:

DSC02413c.jpg

Paine semi-integrala facuta in casa, branza facuta in casa, piept de pui la gratar, ciuperci, ardei, masline, patrunjel, năut.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

@adrian_pic, curelele mele sunt de105cm. Mai raman cam 20cm de la gaura folosita, e lesne de ghicit pe unde sunt. Adevarul e ca e viata grea printre strainezi.

@BibanuBibi, ma asteptam la un borş de bibani :rade:. E bine ca a venit vremea gratarelor. 

PS: m-ai uitat cu MS :nerv.

@Dudikoff, aici daca nu consumi 10kg pe an de coacaze, apoi nu faci suficient sport national.

Pentru ca ai pus ananas intr-o poza: ia un ananas proaspat (sau taiat felii) si pune-l pe gratar. Ai sa ai un gratar de zile mari.

Fulgi d-aia de ovaz trebuie sa aveti si voi acolo. Se mananca dimineata cu iaurt.

Link spre comentariu

Nu, in salata aia de fructe nu e ananas (ca alta poza nu am pus), e pomelo.

Pai si eu as manca coacaze, ca sint foarte sanatoase, dar nu se gasesc la noi... :26 Am cativa arbusti de coacaz prin gradina dar tre sa astept luni de zile sa se coaca.

Fulgi de ovaz se gasesc, dar parca nu arata ca aia ai tai...

DSC02415c.jpg.f6231f998e80c4d622879d9e47b01d4d.jpg

Link spre comentariu
On 4/2/2018 at 6:06 PM, Victor said:

Bucurestiul este atestat stiintific  ca fiind o localitate istorica cu populatie stabila , cu foarte mult inainte de A. D .

Deci esti ardelean  " pur sange " !

Mai bine foloseai alte laude , mai normale ...

Buna
Am crescut intr-o localitate atestata documentar in 1330,fata de Bucuresti atestat in 1459 sunt peste 100 ani.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Nireș,_Cluj#Bibliografie
Deci sunt ardelean pursange.
Alex

Link spre comentariu
3 hours ago, thunderer said:

Aia sunt fulgii. Gatiti si imbibati cu suc arata ca ai mei.

Dar sucul ala rosu in care ai inmuiat fulgi, ce e ? Sau sint doar alte capsuni facute pasta ?

Link spre comentariu

Capsuni cu sirop (de ce vrei tu). Poate fi arţar (se vinde la vadră aici) si nu mai pui zahar.

De notat ca poza e facuta inainte sa bag in cuptor. Se va carameliza frumos odata bine copt amestecul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări