Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Hai ca pun eu o poza!...Tuica mea e facuta din tescovina,la noi nu sunt livezi de prune...etc!....ca sa avem tuica cu aroma fructului....dar ne patimim si asa,chiar daca nu are aroma deosebita!....un paharel de 30gr inainte de masa iti face o pofta de mancare grozava!

 

IMG_0632 (FILEminimizer).JPG

Link spre comentariu

O singura data am baut o tuica cu gust, (se exclude de aici tot ce e preparat cu sirop de fructe sau zahar ars), era tuica normala, de pruna, dar a avut felii de gutuie si piersici in ea, nu stiu exact cum, n-am inteles bine, dar conteaza ca era interesanta.. chiar buna.

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu

Ai mei fac visinata. Si ma uitam cum au bagat niste visine intr-un bidon din ala de 5L si au turnat un car de zahar peste. Apoi pun alcool. Eu nu inteleg de ce ar bea cineva asa ceva ?? Sint 2 dintre cele mai periculoase lucruri: zahar si alcool. Niciunul din el nu aduce nimic benefic corpului, ba chiar il distruge.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Giuseppe Bagarella a spus:

Ai mei fac visinata...Eu nu inteleg de ce ar bea cineva asa ceva ?

Si tatal meu face visinata pe care evident ca o bea.Eu in schimb nici vorba,deoarece nu numai ca nu mi-o place,dar dupa o inghititura imi vine sa beau apa cu butoiul la cat e de dulce.As zice gretoasa de dulce.

Link spre comentariu

Intr-adevar siropul de visine asa se face-fructele puse in borcan si cu zahar peste ele...dar!...eu cand fac visinata procedez altfel:

-strecor prin sita/tifon o cantitate oarecare de sirop din borcanul respectiv si fac mixajul cu o cantitate suficienta de tuica asfel incat sa simt aroma fructului iar senzatia de dulce sa fie moderata...plus ca se schimba si culoarea intr-un rosu deschis....in general ,visinata este pentru persoane mai "plăpânde" precum sunt consoartele noastre...noi,baietii bem din cea curata,neafectata de ingrediente externe...dar cu grija si masura,altfel fluieri la luna instant!

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 36 minute, flomar60 a spus:

Intr-adevar siropul de visine asa se face-fructele puse in borcan si cu zahar peste ele...dar!...eu cand fac visinata procedez altfel:

-strecor prin sita/tifon o cantitate oarecare de sirop din borcanul respectiv si fac mixajul cu o cantitate suficienta de tuica asfel incat sa simt aroma fructului iar senzatia de dulce sa fie moderata...plus ca se schimba si culoarea intr-un rosu deschis....in general ,visinata este pentru persoane mai "plăpânde" precum sunt consoartele noastre...noi,baietii bem din cea curata,neafectata de ingrediente externe...dar cu grija si masura,altfel fluieri la luna instant!

Visinata cu țuică este varianta low cost , orice țuica are miros specific , miros care se simte in gustul visinatei .

Visinata adevărată se face cu alcool  , alcool care se adaugă peste siropul lasat de visine , aici este o jmecherie , am gustat vișinată făcută de unii .... vișinată care are gust acru , de fruct fermentat , unii tin visinele cu zahar pină incep să fermenteze .

Eu folosec doar alcool dublu rafinat , il pun peste visine , las citeva zile , apoi " indoi " totul cu apă dedurizată , se poate folosi si apa plata , obtin o vișinată de 25 grade , culoare frumoasă si gust doar de vișine .Nu beau vișinată deloc , fac 5..7 l să am in bar ....pentru tratația doamnelor .

Visinele ajung in congelator , pentru prajituri .

Editat de viobio
Link spre comentariu
38 minutes ago, Faust2018 said:

Eu folosec doar alcool dublu rafinat , il pun peste visine , las citeva zile , apoi " indoi " totul cu apă dedurizată

apa dedurizata?? nu cred sa fie asa de igienic traseul apei pana ajunge in recipient. 

 

Parca era topic despre mancare si s-a ajuns la bautura? :95

 

Pufuleti se pot face acasa? Apropo pufuletii ii putem numi romanesti sau si astia su fost adusi de pe alte meleaguri?

 

 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 9 ore, miticamy a spus:

Cum se simte mirosul in gustul visinatei, prin culoarea specifica?

M-am exprimat greșit , cred că am înțeles ce vroiam să spun .....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări