Mircea Postat Iunie 22, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2018 Ai si poze cu ea sau doar trancanesti aiurea pe forum? Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Cu ce ajuta pozele cand vine vorba despre aroma? Daca vrei poze mai asteapta vreo 3 luni. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Hai ca pun eu o poza!...Tuica mea e facuta din tescovina,la noi nu sunt livezi de prune...etc!....ca sa avem tuica cu aroma fructului....dar ne patimim si asa,chiar daca nu are aroma deosebita!....un paharel de 30gr inainte de masa iti face o pofta de mancare grozava! Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 (editat) O singura data am baut o tuica cu gust, (se exclude de aici tot ce e preparat cu sirop de fructe sau zahar ars), era tuica normala, de pruna, dar a avut felii de gutuie si piersici in ea, nu stiu exact cum, n-am inteles bine, dar conteaza ca era interesanta.. chiar buna. Editat Iunie 22, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Pai daca mai pui si zahar in ea, o faci cozonac... Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Daca nu amesteci cu zahar fructele din care urmeaza sa faci tuica,aceasta iese acra ca lamaia. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Ai mei fac visinata. Si ma uitam cum au bagat niste visine intr-un bidon din ala de 5L si au turnat un car de zahar peste. Apoi pun alcool. Eu nu inteleg de ce ar bea cineva asa ceva ?? Sint 2 dintre cele mai periculoase lucruri: zahar si alcool. Niciunul din el nu aduce nimic benefic corpului, ba chiar il distruge. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Acum 5 minute, Giuseppe Bagarella a spus: Ai mei fac visinata...Eu nu inteleg de ce ar bea cineva asa ceva ? Si tatal meu face visinata pe care evident ca o bea.Eu in schimb nici vorba,deoarece nu numai ca nu mi-o place,dar dupa o inghititura imi vine sa beau apa cu butoiul la cat e de dulce.As zice gretoasa de dulce. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Intr-adevar siropul de visine asa se face-fructele puse in borcan si cu zahar peste ele...dar!...eu cand fac visinata procedez altfel: -strecor prin sita/tifon o cantitate oarecare de sirop din borcanul respectiv si fac mixajul cu o cantitate suficienta de tuica asfel incat sa simt aroma fructului iar senzatia de dulce sa fie moderata...plus ca se schimba si culoarea intr-un rosu deschis....in general ,visinata este pentru persoane mai "plăpânde" precum sunt consoartele noastre...noi,baietii bem din cea curata,neafectata de ingrediente externe...dar cu grija si masura,altfel fluieri la luna instant! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Asa da ! Siropul sa fie doar de aroma, nu sa pui un kg de zahar la 1 litru de tuica... P.S: Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 (editat) Acum 36 minute, flomar60 a spus: Intr-adevar siropul de visine asa se face-fructele puse in borcan si cu zahar peste ele...dar!...eu cand fac visinata procedez altfel: -strecor prin sita/tifon o cantitate oarecare de sirop din borcanul respectiv si fac mixajul cu o cantitate suficienta de tuica asfel incat sa simt aroma fructului iar senzatia de dulce sa fie moderata...plus ca se schimba si culoarea intr-un rosu deschis....in general ,visinata este pentru persoane mai "plăpânde" precum sunt consoartele noastre...noi,baietii bem din cea curata,neafectata de ingrediente externe...dar cu grija si masura,altfel fluieri la luna instant! Visinata cu țuică este varianta low cost , orice țuica are miros specific , miros care se simte in gustul visinatei . Visinata adevărată se face cu alcool , alcool care se adaugă peste siropul lasat de visine , aici este o jmecherie , am gustat vișinată făcută de unii .... vișinată care are gust acru , de fruct fermentat , unii tin visinele cu zahar pină incep să fermenteze . Eu folosec doar alcool dublu rafinat , il pun peste visine , las citeva zile , apoi " indoi " totul cu apă dedurizată , se poate folosi si apa plata , obtin o vișinată de 25 grade , culoare frumoasă si gust doar de vișine .Nu beau vișinată deloc , fac 5..7 l să am in bar ....pentru tratația doamnelor . Visinele ajung in congelator , pentru prajituri . Editat Iunie 22, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 Cum se simte mirosul in gustul visinatei, prin culoarea specifica? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 22, 2018 Partajează Postat Iunie 22, 2018 (editat) 38 minutes ago, Faust2018 said: Eu folosec doar alcool dublu rafinat , il pun peste visine , las citeva zile , apoi " indoi " totul cu apă dedurizată apa dedurizata?? nu cred sa fie asa de igienic traseul apei pana ajunge in recipient. Parca era topic despre mancare si s-a ajuns la bautura? Pufuleti se pot face acasa? Apropo pufuletii ii putem numi romanesti sau si astia su fost adusi de pe alte meleaguri? Editat Iunie 22, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 Acum 9 ore, miticamy a spus: Cum se simte mirosul in gustul visinatei, prin culoarea specifica? M-am exprimat greșit , cred că am înțeles ce vroiam să spun ..... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 (editat) Ce e mai frumos decat sa mananci legume de sezon... ? Editat Iunie 23, 2018 de Giuseppe Bagarella Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum