Vizitator Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 Fa-ti dudi o data si papa cat poti, pe urma nu o sa mai vrei pankekuri. Mai bine iti faci gofre belgiene. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 12, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2018 @Dudikoff, ti-a explicat @orgasmo. Ma mir ca n-a gasit o poza. @cocochannel, acum il pui sa-si ia si presa de gaufre? Nu ca n-ar fi bune. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 12, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2018 @Dudikoff, sa fie destul de vascoasa zeama, altfel nu ies groase. Sa schimbam subiectul. S-a vrut peste prajit azi, dar cum am facut nazuri, m-am pricopsit cu un gratar de peste cu cartofi. Asa arata pestele, cartofii nu am mai apucat sa-i pozez. Cum sunt pregatiti pestii: se ia peste dezosat, depielitat. Alb, roz sau rosu, nu conteaza. Intr-o farfurie topesti 2-3 linguri de unt, adaugi 3-5 linguri de ulei (depinde cati pesti ai de uns), pui sare, piper, usturoi, ceapa si marar din gradina proaspat. Perpelesti pestele sarat dupa gust. Il pui intr-o tava de aluminiu si-l arunci pe gratar (metal sau ceramica daca-l faci in cuptor la aragaz). Maroul ala ars din tava e untul. Pestele nu se arde, nici o problema. Se intoarce odata pestele cu susu-n jos ca sa-l ia focul. La cuptorul aragazului nu e nevoie de rotire, pui focul si de sus, si de jos. Sau circuli aerul. Garnitura: iei 5-6 cartofi, preferat cu "carnea" galbena (astia se moaie mai bine). Daca sunt cartofi noi, nu cureti coaja. Ii tai in doua pe lungime, ii ungi cu ulei, sare, mirodenii uscate si ii arunci pe gratar. Sau in tava la cuptor in aragaz. Ii tii la foc mediu pana intra usor furculita in ei. Ii asezonezi cu branza grasa sau unt sau smantana. In functie de regimul alimentar urmat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 Acu daca tot conversez , zi-mi si mie cum faci pestele in tavile alea de pus pe babechiu. Am avut si eu si le-am dus inapoi la costco dupa ce am folosit una ( nu ca as proceda asa de fiecare data). Nu mai stiu ce am incercat, peste, sau ceva pui, dar stiu sigur ca statea toata zeama in tava si parca era fiert nu la gratar, a ramas alb, un adevarat fiasco. Am luat si o placa din aia cu gaurele, dar se lipeste pestele si de aia. Cel mai bine merg placile din lemn care se tin la inmuiat si pe urma le pui pe gratar, doar ca alea sunt de unica folosinta. Cica acum ar fi la moda cartofii mov. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 6 hours ago, thunderer said: @Dudikoff, ti-a explicat @orgasmo. Ma mir ca n-a gasit o poza. Hai frate, iti bati joc de mine ? Aia e explicatie ? El a copiat definitia prafului de copt de pe wikipedia. Si nici nu a inteles intrebarea (probabil nici n-a citit-o). Eu nu intrebasem ce e praful de copt. Dar lasa.... Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 12, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2018 @Dudikoff, efect aerat etc... @cocochannel, nu da focul mare. Nu fii grabit. Sper ca nu te astepti la urme de gratar pe peste? Daca fierbe in zeama, ai prea multa zeama. Fiind ulei + unt in cazul de mai sus nu are sa se evapore, deci limitezi la perpelit pestele in ulei + unt, nu baltit in ulei + unt. In poza este pestele intors la jumate de drum, nu este nici lipit, nici ars. Altfel, pestele trebuie sa fie gros, 2-3 cm in grosime. Nu-ti face griji, se patrunde bine. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 12, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2018 16 hours ago, Dudikoff said: @thunderer asta n-are cum sa creasca decat daca ar fi coca. Ori daca e coca, faci direct gogosi... Ca doar nu cresc in tigaie ? E mai mult coca decat zeama. Am precizat, cred, ca dozezi din faina cat sa nu se imprastie in tigaie. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 Eh, asa mai merge. Deci compozitia la astea americane trebuie facuta mai groasa decat la alea romanesti. Asta nu intelegeam. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 (editat) Pai altfel se intind in tigaie si nu mai ies asa groase, totusi, nu cred ca exista o reteta sigura 100% cu o anume cantitate de faina, eu personal ma uit la consistenta amestecului, daca le vreau mai romanesti, amestec mai fluid, daca le vreau mai americane, amestec mai vascos. Editat Iunie 12, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 (editat) Mai e cineva amator de asa ceva? (poza nu-mi apartine) La noi le zice turte dospite, se fac simplu cu faina, drojdie, sare, apa. Se coc fara ulei in tigaie/ceaun/cuptor/pe plita(cine are) iar eu le consider absolut deosebite. Sunt moi, pufoase, si merg cel mai bine cu o salata de rosii cu ardei iuti. Editat Iunie 12, 2018 de M.Adrian 1 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 Da, si noi facem. La noi se numeste "cococi". Nu e nimic deosebit, e doar paine care se intinde in forma aia, dar la gust e foarte buna. Noi o coacem pe o tabla metalica deasupra la aragaz. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 (editat) Acum 43 minute, Dudikoff a spus: e doar paine care se intinde in forma aia, dar la gust e foarte buna. Tocmai asta mi se pare deosebit. E atat de simpla de facut si totusi atat de buna. Editat Iunie 12, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 12, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2018 Bunica-mea, de pe langa @Dudikoff, o ungea cu sos de rosii. Presa o cruce de lemn pe ea si o intepa cu furculita. Imi aduc aminte ca o facea inconjurata de jar in cuptorul din lut. Era mereu cu cenusa pe spate. O batea cu palma ca sa se scuture. Ce buna mai era cu untul proaspat facut in putinei. 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 12, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2018 "Cococi" mai fac si eu cand ramane coca de la pizza si vor copiii sa faca "paine". Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 12, 2018 Partajează Postat Iunie 12, 2018 (editat) Ati mentionat de sosul de rosii si mi-am adus aminte o chestie. Cand se intampla sa fac mai multe turte decat e nevoie si mai raman cateva, le tai fasii cam de 2x6-7 cm, fac un sos de rosii gros proaspat sau folosesc un borcan de sos de rosii daca il am la indemana, pe care il amestec cu usturoi pisat, dupa care pun sosul peste fasiile de turta, le amestec bine si le pun la cuptor pana se mai usuca sosul pe ele, ca la bruschete. Intre timp mai pun cartofi la cuptor taiati in 4 pe lungime cu condimente (sare, piper, putina boia si cativa stropi de ulei) si ii pun si pe astia in cuptor. Merg de minune cartofii copti cu turtele cu sos de rosii si usturoi . Pe acelasi principiu merg turtele astea combinate cu un sos salsa. Ori proaspete, calde, ori "uscate" putin in cuptor daca sunt mai vechi. Editat Iunie 12, 2018 de M.Adrian 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum