wave Postat Mai 2, 2018 Partajează Postat Mai 2, 2018 (editat) Turcii au inventat sarmale,rahat,sugiuc,sictir,aracet,ghiaur cu paine. Diseara prepar calamar. Editat Mai 2, 2018 de wave Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 2, 2018 Autor Partajează Postat Mai 2, 2018 Fa-l pe gratar (intreg, nu taiat in rondele). Il asezonezi cu niste ulei numai. Apoi, cauta de facut un sos cu lamaie. Dar merge si un sos de rosii (cam ca bruschetta). Sa pui poze. Link spre comentariu
wave Postat Mai 2, 2018 Partajează Postat Mai 2, 2018 Nu pot pe gratar ca diseara sunt la apartament. Daca ma vede nevasta ca fac poze la mancare ma trimite la psihiatru cu calamarul in cap. Deja e aproape ora 18 si inca n-am terminat treburile... e posibil sa scape in seara asta. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 Niste clatite pe pat de sare v-ar placea? Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 O caciula e mai buna ? https://www.culinar.ro/retete/dulciuri/clatite/caciula-lui-guguta Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 19, 2018 Partajează Postat Mai 19, 2018 Exista ceva mai bun ca fasolea cu mici si castraveti acri ? Link spre comentariu
alcon Postat Mai 19, 2018 Partajează Postat Mai 19, 2018 La nunta Prințului Harry, la desert s-a servit tort de lămâie cu cremă și glazură de soc. Oare cum o fi fost? Am gasit ceva asemanator, mai romanesc realizat, Prăjitura îngerilor (Angel Food Cake) cu cremă de lămâie și soc http://www.kissthecook.ro/2014/06/prajitura-ingerilor-angel-cake-cu-crema-de-lamaie-si-soc/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2018 Partajează Postat Mai 20, 2018 (editat) Dudika , ma dai gata. Cand esti foarte selectiv si atent la mancare, sa fie cu proprietati cat mai speciale, cand bagi carne tocata si fasole. Nu ca as avea ceva cu tine, dar tocmai am urmarit o emisiune cu florile comestibile si minunatele lor proprietati, in vreme ce tot ce e cu carne e super poluat, plin de hormoni, antibiotice, toxine. Poate sa prind niste lacuste cand vin din Africa, dar nu bag mana in foc ca-s curate, ca doar acolo e terenul de incercare al marilor companii. Editat Mai 20, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 20, 2018 Partajează Postat Mai 20, 2018 (editat) Pai micii sint facuti in casa din carne slaba selecta de noi iar fasolea e planta si e bogata in proteine si fibre. Deci nu vad ce ar fi rau in mancarea mea... Se vede ca nu te pricepi deloc la nutritie (nu ca as avea ceva cu tine :)) Tu crezi ca eu sint spalat pe creier din ala care crede ca, carnea nu e buna ? Carnea isi are rostul ei intr-o alimentatie corecta, corespunzatoare... Cat despre faptul ca ce e din carne are hormoni si ca legumele au pesticide... daca ar fi sa gandim asa n-am mai putea sa mancam nimic, pentru ca toate au cate ceva daunator in ele, nu exista aliment 100% sanatos. Ideea e sa indepartam relele mai mari si asta fara prea mult efort, ca altfel placerea de a manca devine un chin. P.S: Pe bune, tu ai crezut ca sint vegan din ala spalat pe creier cand ai vazut ca mananc seminte, nu ? Editat Mai 20, 2018 de Dudikoff Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 20, 2018 Partajează Postat Mai 20, 2018 cocochannel ti-a atras atentia la carne tocata care este bine sa fie evitata. Sunt gospodine care fac inclusiv sarmale fara sa foloseasca care tocata (taie carnea cubulete foarte mici) dar cred ca au gene de chinezoaice de au atata rabdare. Legat de fasole poate ati citit cu ceva ani in urma articolul in care cetatenii britanici erau invitati sa diminueze cantitatea de fasole consumata zilnic datorita noxelor provenite din flatulatii (erau prezentate chiar cifre ceea ce m-a facut sa cred ca nu era doar o abureala a unor ecologisti). Pentru cine nu stie, fasolea face parte inclusiv din micul dejun al britanicilor. Link spre comentariu
morarul Postat Mai 20, 2018 Partajează Postat Mai 20, 2018 (editat) Acum 32 minute, adrian_pic a spus: Pentru cine nu stie, fasolea face parte inclusiv din micul dejun al britanicilor. Si daca mai consuma si 2-3 beri, sa vezi distractie! Editat Mai 20, 2018 de morarul Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 20, 2018 Partajează Postat Mai 20, 2018 Am impresia ca sint la camera ascunsa. Astept sa iasa cineva cu tortul si sa-mi spuna ca a fost o pacaleala. Dragi prieteni, de ce ar trebui evitata carnea TOCATA ? Ce e cu idiotenia asta ? Daca iei o bucata de carne intreaga si o mesteci in gura, nu ajunge in stomac tot TOCATA ?! De ce ar fi daunatoare daca o toci cu masina de tocat si nu cu dintii ? Singurul caz in care inteleg de ce carnea tocata e periculoasa e atunci cand o cumperi gata tocata de de la magazin fara sa o vezi cand o toaca. Pentru ca in tocatura aia poate sa bage orice mizerie. Dar eu nu fac niciodata asta. Toata carnea mea tocata pe care o mananc provine din carnea aleasa de mine. Nu mananc nici mici cumparati nici nimic. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 20, 2018 Partajează Postat Mai 20, 2018 (editat) Depinde ce intelegi prin carne tocata. Ai prezentat niste mici. Daca ai fi luat o bucata de carne macra si ai fi tocat-o fara sa mai adaugi ceva in ea si ai fi consumat-o fiarta era ok. Carnea tocata pentru mine = carne macra + ceva grasime. Grasimea stii ca nu este sanatoasa insa la aceasta se mai adauga si modul de preparare: la gratar sau prajiti. Cand faci mici la gratar este imposibil sa nu apara bucatile de carne arsa (zona de contact dintre mic si tijele de metal ale gratarului) care nu sunt sanatoase (se pare ca sunt cancerigene). Daca ii prajesti in tigaie, micii trag o groaza de ulei pentru ca se imbiba mult mai mult decat aceeasi cantitate de carne din mici facuta friptura. Deci ca sa fiu mai scurt carnea tocata pe langa continutul de grasime, necesita si un mod de preparare care este nesanatos (gratar sau prajeala) sau combinatii alaturi de care devine greu digerabila (de exrmplu cu ceapa din sarmale). N-am vazut pe cineva sa isi toace carne macra fara sa adauge si niste grasime si sa o fiarba apoi pentru a o consuma. P.S. Intreaba pe cineva care are probleme cu stomacul sau cu bila ce se intampla cand mananca carne tocata. Sa nu crezi ca nu saliveaza la un mic sau o sarma dar .... nu baga in gura. Editat Mai 20, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 20, 2018 Autor Partajează Postat Mai 20, 2018 Poze si retete. Multumesc! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Mai 20, 2018 Partajează Postat Mai 20, 2018 Posibil sa faca rau la oamenii care au probleme cu stomacul, dar noi aici vorbim despre oameni sanatosi. Ce, tu esti bolnav ? Nici eu... Cei bolnavi sint cazuri speciale. Daca exista vreo grasime in ei, se scurge cand se coc pe gratar. Caci pe gratar i-am facut, nu prajiti in ulei. Cat despre treaba cu zonele de contact dintre carne si gratar care sint cancerigene... da-mi voi sa nu cred. Si chiar daca ar fi sa fie, un mic la gratar n-a omorat pe nimeni. Ti-am zis mai sus ca nu exista aliment 100% sanatos. Dar nu trebuie sa exageram cu asta. Trebuie sa ocolim doar ce se poate ocoli fara prea mare efort, ca altfel ajungem sa nu mai mancam nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum