Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

A venit vremea să afum. M-am apucat de treabă pe la ora 15:30.

Am făcut focul în afumătoare, cam o oră și jumătate am ținut focul puternic, să se încălzească zidăria.  Cand am crezut că temperatura este bună, nu am mai pus pe foc, am așteptat să se stingă flacăra, cam așa arăta jăratecul: 

 

20241114-163352.jpg

 

 

Apoi am băgat cărnurile în afumătoare și am asteptat cam jumătate de oră să se usuce produsele, am pus din nou pe foc, lemn subțire:

 

20241114-164213.jpg

 

Așa arată lemnul, doar fag curat, fără coajă. Crăpat subțire.

 

20241114-183425.jpg

 

 

Cărnurile le-am învelit în hartie de copt apoi am fixat hartia cu staniol. Așa stau primele 2 ore, poate 2,5 ore pănă sunt coapte pe jumătate. Spre sfârșit înlătur hârtiile și staniolul, las cărnurile să ia fum.


20241114-172609.jpg

 

 

În afumătoarea mea, nu prea este fum. Eu mai mult coc cărnurile, la flacără,  inevitabil capătă gust de fum.
 

 

 


 

 

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări