Ovidanie Postat 21 ore în urmă Partajează Postat 21 ore în urmă (editat) A venit vremea să afum. M-am apucat de treabă pe la ora 15:30. Am făcut focul în afumătoare, cam o oră și jumătate am ținut focul puternic, să se încălzească zidăria. Cand am crezut că temperatura este bună, nu am mai pus pe foc, am așteptat să se stingă flacăra, cam așa arăta jăratecul: Apoi am băgat cărnurile în afumătoare și am asteptat cam jumătate de oră să se usuce produsele, am pus din nou pe foc, lemn subțire: Așa arată lemnul, doar fag curat, fără coajă. Crăpat subțire. Cărnurile le-am învelit în hartie de copt apoi am fixat hartia cu staniol. Așa stau primele 2 ore, poate 2,5 ore pănă sunt coapte pe jumătate. Spre sfârșit înlătur hârtiile și staniolul, las cărnurile să ia fum. În afumătoarea mea, nu prea este fum. Eu mai mult coc cărnurile, la flacără, inevitabil capătă gust de fum. Editat 21 ore în urmă de Ovidanie Link spre comentariu
Ovidanie Postat 20 ore în urmă Partajează Postat 20 ore în urmă (editat) Așa arată afumătoarea mea: Am început să dezvelesc cărnurile: Editat 20 ore în urmă de Ovidanie Link spre comentariu
Ovidanie Postat 17 ore în urmă Partajează Postat 17 ore în urmă Produsele finite: Dacă tot aveam foc, am copt și câțiva cartofi, am avut grijă să aleg din toate soiurile. Copți în jar, cei albi sunt cei mai gustoși. Vinul nu apare în foto deoarece l-am băut cât timp am stat lângă afumătoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum