Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Pai ce dau la intors daca a fost o gluma ? :nebun:

Da, la Antena3 am auzit-o si eu... si am zis s-o scriu aici, ca mi s-a parut tare.

Link spre comentariu

Niciodata nu cumpar mici in astfel de ocazii. Daca nu reusesc sa-mi fac pofta cu o saptamana inainte, atunci astept o saptamana dupa, sau mi-i prepar singur, acasa.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 20 ore, Dudikoff a spus:

Stiti cine a inventat micii ?

Unu care a vrut sa faca carnati dar nu a mai avut maț. Si i-a pus asa direct pe gratar...

Micii vin...... din Turcia, se prepară în toți Balcanii, duma cu cirnatii este imprastiata aiurea, bulgarii, sirbii, grecii, ce nu au mai avut de pun carnea tocată pe grătar, "circiumarul român" nu a mai avut mate de cirnati. 

Altă inepție gastronomica, reteta pastei de mici este total diferită de cea a cirnatilor. 

Link spre comentariu

Sigur reteta e autohtona. Mi-a spus o cunostinta ca micii, sarmalele si multe altele sunt retete romanesti. Si Tesla este roman, si Paul Teutul Sr. de la Orange County Choppers este de-al nostru.

Link spre comentariu

Iar Pitagora a luat lectii de la Zamolxe ...

De unde stim ?

Pai a devenit proverbiala ragaiala de mici a  lui Pitagora din fiecare dimineata ...

 

Sper ca stiti de gluma .

 

 

Link spre comentariu
3 hours ago, BibanuBibi said:

Pe mine mă enervează maxim ăia care cred ca inclusiv ciorba de burtă este tradițional românească. 

 

Acelasi lucru pentru sarmale, etc...

 

Sa ramanem la poze, ca nu vreau sa se ajunga si aici la politica. Multumesc, Victor.

Link spre comentariu
Quote

 

Paternitatea sarmalelor este revendicată în prezent de trei state: Turcia, Grecia şi Albania, în ultimele două fiind folosite frunzele de viţă în locul foilor de varză. Iată de unde disputa europeană! Probabil că este greu de decis cine ar putea fi inventatorii sarmalei. Procedeul de înfășurarea a cărnii în diferite frunze a fost și este clar folosit de popoarele de pe întregul mapamond, doar că în părțile noastre, ale Europei, este un fel de mâncare mult utilizat, iar Turcia este considerată de cei mai mulți drept țara de origine a sarmalei.

În Romania, sarmalele cu mămăligă sunt considerate mâncare tradițională, specifică acestor locuri, ne mândrim cu ea și o consumăm cu poftă! Trebuie doar să nu uităm că porumbul este originar din America Centrală (Mexic) și a fost descoperit de europeni la sfârșitul secolului 15, începutul secolului 16. Așadar… mămăliga este clar de împrumut!

 

http://www.cunoastelumea.ro/originea-sarmalelor-motiv-de-disputa-in-europa/

Link spre comentariu

N-am putea totusi sa manca sarmalele, micii si ciorba de burta fara se ne pese cine le-a inventat primii ? Sau e vreun concurs ceva de care nu stiu eu... ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări