BRANCA Postat August 1 Partajează Postat August 1 Ovidanie.Am văzut la americani un producător de pastă de roşii.Presa roşiile înainte de fierbere,iar sucul rezultat,filtrat bănui,îl folosea la irigat!! Îți plac specialitățile italiene?Ia uite ce le place sardinezilor: https://m.youtube.com/watch?v=qG0y1eMc6GQ Caponata aia italiană seamănă cu ghiveciul nostru de legume.Şi ăla îl poți face călind legumele înainte...Aici mai bagă un pic de zahăr şi oțet. În ghiveciul clasic românesc se adaugă orice legumă de pe stoc,adică merg şi dovleceii,fasolea verde,cartofii.Mai nou poți adăuga şi brocoli sau bame,dacă ai... Link spre comentariu
ratza Postat August 1 Partajează Postat August 1 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Mai nou poți adăuga şi brocoli sau bame,dacă ai.. Ca să-l strici? Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 1 Partajează Postat August 1 Tocmai am făcut ghiveci de legume. Varianta rapidă, fără să călesc legumele sau să coc ardeii. Fiindcă avea multă zeamă, am pus și puțin orez în tocană, să nu fie apoasă. Ghiveciul nostru nu seamănă cu caponata, au în comun faptul că sunt făcute din legume. Dar la gust, total diferite. Sucul de roșii, lăsat vreo 3 ore, se decantează, pulpa se ridică la suprafață, la fund rămâne o apă roșiatică. Dar nu mă complic, oricum am nevoie să pun și apă in mâncărurile mele, nu mă deranjează că am suc de roșii și nu sos de roșii. Și fiindcă pot steriliza simultan 48 borcane de 400 ml, merge rapid treaba. Fac și sos pentru paste, îl fierb până se îngroașă, fiindcă e musai să aibă consistență. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 2 Partajează Postat August 2 La 26.02.2024 la 9:22, BRANCA a spus: Ovidanie.Scrumbia am făcut-o la bloc.Culmea că n-a mirosit prea rău la prăjit.A fost marinată cu lămãie. Cam avea gust acrişor carnea,de aia ziceam că nu mi se pare grozavă marinarea de genul acesta. Ieri am discutat cu un amic despre scrumbii, am aflat ca scrumbiile care nu put, de fapt nu sunt scrumbii. Seamana foarte bine cu scrumbiile, sunt specii inrudite, dar sunt altceva. Daca prajesti in casa trei scrumbii adevarate, obligatoriu trebuie sa speli perdelele, eventual sa dai si un var. Pute de nu-i adevarat. Link spre comentariu
ratza Postat August 2 Partajează Postat August 2 La fel şi la oaie, ştie tot cartieru'. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 6 Partajează Postat August 6 Macrou afumat. L-am tinut la marinat cu marar, lamaie, sare, piper apoi afumat lejer la fum cald. Porumbul doar l-am fiert, este din cel dulce, cred ca astazi o sa-l incalzesc pe gratar. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 12 Partajează Postat August 12 Bine v-am regasit!! Ma bucur ca topicul a supravietuit curateniei. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 15 Partajează Postat August 15 Am copt ardei capia si vinete. Dupa ce iau vanata de pe plita o despic si o pun la scurs infipta in frigaruile alea dein inox: Asa stau la scurs cateva ore, pana se racesc bine. Daca tot am avut soba incinsa, doar am inlaturat plita si am pus micii la copt. Am pus pasta de mici pe frigarui, ca la sis kebab, e mai comod asa decat sa pub gratarul peste plita. Pasta de mici a fost facuta de un amic cu care mai discut diverse retete, m-am cam contrat cu el pe tema cimbrului si a condimentelor, a vrut omul sa demonstreze ca fara supa de oase si condimentele puse direct in compozitie iese la fel ca in varianta in care condimentele sunt infuzate in supa de oase. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 19 Partajează Postat August 19 Coaste de porc facute la gratar. Nu am avut timp sa le tin in marinada si am facut alta inventie, le-am copt pe gratar cat sa le "sigilez" sa nu iasa sucurile din carne, apoi le-am fiert 15 min intr-un sos foarte condimentat si la urma iarasi pe gratar, pentru tusa finala. A iesit bine, pe viitor voi repeta experimentul, vreau sa rafinez procesul, poate fi de ajutor cand nu am timp sa pregatesc carnurile. Scuze ca am uitat sa fac poze cu gratarul. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 30 Partajează Postat Septembrie 30 Sos brun. Doua cozi de vita, plus inca cateva oase (tot de vita) cu putina carne, coapte bine, pana capata o culoare maro-intens, fara sa fie arse. Dupa coacere oasele, impreuna cu legumele aferente, le-am fiert vreo 10 ore, supa rezultata a fost baza pentru sosul brun. Carnea am mancat-o cu mamaliga si mujdei, totusi, cartilajele au fost mai gustoase decat carnea. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 4 Partajează Postat Octombrie 4 Conservă de pește, făcută de mine. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 16 Partajează Postat Octombrie 16 La 15.08.2024 la 18:20, Ovidanie a spus: Asa stau la scurs cateva ore, pana se racesc bine. Vinetele se curata cat mai fierbinti! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 17 Partajează Postat Octombrie 17 Eu las vinetele la scurs, cam o ora, pana se racesc. Ardeii, gogosarii, dupa ce-i cooc, stau la cald cam o ora, intr-o oala cu capac, se mai aburesc putin. Mama pune putina sare peste ardeii necuratati, eu nu pun niciodata. Sa revenim la mancarurile noastre: Varza cu carne afumata si carnati, mancare pentru vreme rece. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Octombrie 17 Partajează Postat Octombrie 17 Cartofi copți, condimentați cu rozmarin, oregano, piper și ulei de măsline. În castronelul pătrat, mulți căței de usturoi, sare, ulei măsline. După ce se coace, usturoiul nu mai pute, adică gurmandul nu mai pute a usturoi. Aveți grijă, usturoiul nu trebuie să-și schimbe culoarea, încercați cu furculița și dacă poate fi strivit, înseamnă că e gata. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 20 Partajează Postat Octombrie 20 Tocmai ce mi-am făcut analizele săptămâna trecută și a reieșit că trebuie să o las mai ușor cu mâncarea grasă și mai ales cu dulciurile. La aflarea unei asemenea vești, pe care o știam deja de câțiva ani, am zis să sărbătoresc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum