Ovidanie Postat Iulie 12 Partajează Postat Iulie 12 Strict părerea mea: Pentru gusturile mele, babicul este ok. Dar nu poti sa stii dacă turiști din alte țări/culturi apreciază babicul. Să dau un exemplu: Celebra socca. Intr-un concediu, pe Coasta de Azur, fiind in Nisa, mă interesez și aflu că socca este ceva reprezentativ pt Nisa. Așadar merg și cumpăr socca, o turtă ca o clătită, proabil făcută făină de năut, la gust aduce a mămăligă coaptă. Dezamăgire totală. Mi-am zis că nu are cum să fie chiar așa aiurea treaba, duc pachetul cu socca in barul hotelului unde eram cazat și rog barmanul să guste și să-mi confirme dacă clătita aia e socca sau o glumă. Mi-a confirmat că este produs autentic, și că este preparată perfect. După cateva zile, in Saint-Tropez, aud de tarta tropeziană... tot așa, ultracelebră, dau fuga să gust și eu minunea... direct în restaurantul unde venea Hitchcock să mănânce tarta... După mine, e o mare țeapă. Un blat de aluat de patiserie, nici măcar pandișpan, tăiat în două, umplut cu o cremă de vanilie. Tradițional e fără fructe dar varianta gourmet are și fructe de sezon prin crema aia... Așa e și cu babicu. Vine unu' ca mine și nu știe să aprecieze produsul și...gata contrareclama. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 12 Partajează Postat Iulie 12 (editat) Ovidanie.Or fi şi produse locale întipărite în memoria oamenilor,dar un produs de calitate şi gustos e sigur apreciat de grosul populației,indiferent din ce țară vine... Din păcate la noi,de exemplu,dacă facem mezelărie din carne de porc de import şi mai băgăm la greu şi apă şi sare ce naiba crezi că iese?Dacă mă întreabă cineva acum ce anume preparat cu carne îmi place n-aş şti ce să răspund!Sunt dezamăgit de aproape tot ce am încercat... Editat Iulie 12 de BRANCA Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Cine ştie cam cu cât se vinde carnea de pasăre de țară?La Severin se cere 30 de lei/kg.Personal cred că 25 lei/kg ar fi un preț rezonabil,ținând cont că nu sunt crescute bio. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 30 găina întreagă cu fulgi cu tot Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 30 găina întreagă??Cam pomană,dacă are 2 kg.Rasele de carne se pot duce la câteva kg.Aveam un amic la care un cocoş sărise de 6 kg! Cred că Ovidanie,care consumă carne pe bandă rulantă,ştie mai bine prețurile...În fapt contează cât de mari şi cât de "bătrâne" sunt. Apropo de păsările de țară,am întâlnit persoane care nu agrează carnea lor.Erau născute la oraş şi opiniau că nu sunt de mâncat!Cică au carnea şi oasele tari! Mie,când mă gândesc la o tocăniță de pui,cam de o juma de kil,îmi lasă gura apă!Super delicatesă... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Găini de țară, nu dintr-ală grase și mari deși mai pot apărea și dintr-alea crescute la incubator și cumpărate de la :"pui, pui, pui aveeem!" Asta în Teleorman, el e în altă partea a țării.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Cică au carnea şi oasele tari! Carnea da, e mai tare decat la cei congelati si injectati, e normal, dar si gustul e adevarat, numai ca de oase de ce sa se planga ca-s tari? Le mananca cineva in afara de Azorel? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Unii sug seva Țuțuie... Măduva... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Chiar acum am facut o plimbare in piata, pretul este de 35 lei Kg. asta e pret in piata. Daca apelez la sursele mele din judetul Botosani, cumpar cu 30 lei Kg. Dar asta mai la toamna, cand se ingrasa puii. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Cum s-ar zice prețul s-ar învârti în jurul a 30 de lei...N-am mai luat de un an de zile,dar am ochit pe cineva care are prea mulți pui şi vroiam să ştiu cum să negociez... Chestia asta cu carnea de pasăre e relativ pe gusturi sau pe o poftă,în fond poți lua carne de porc din comerț sub 30 lei şi,cum se zice,"cea mai bună legumă e porcul"! Link spre comentariu
deneinvins Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 În luna februarie am cumpărat un cocoș (foarte frumos) din puii anului 2023, pentru prăsilă, de la o familie din satul Nechit, comuna Borlești - Neamț. Avea cam 2,5 - 3 kg. 150 lei. A meritat toți banii. Acum, din piața nu iei găină vie sub 100 lei, mai ales că este cerere foarte mare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 25 Partajează Postat Iulie 25 Acum 37 minute, deneinvins a spus: am cumpărat un cocoș (foarte frumos) din puii anului 2023, pentru prăsilă Bade, de ce vinzi cocosul? Nu calca? Ba cum sa nu, a calcat toate gainile, gastele, curcile si pisica. Si de ce-l vinzi? De la o vreme se uita lung la mine... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 28 Partajează Postat Iulie 28 Am făcut o mâncare numai cu legume. Caponata. Exceletă, atât caldă dar mai es rece. Rețeta o aveți în video. Calitatea uleiului de măsline va decide gustul mâncării și fiindcă nu aveți de unde cumpăra ulei de supercalitate, vă recomand să cumpărați din magazinele cu specific italian, măsline în ulei, am văzut borcane de 180ml cu asemenea măsline. Ceapa să o preparați la foc foarte mic, eu am dat focul atât de mic, că a durat 20 min până s-a înmuiat ceapa. Legumele le-am prăjit în ulei de floarea soarelui, la foc mare, in acest fel au ieșit aurii in exterior și moi în interior. Tuplinele de țelină fiind subțiri, nu le-am mai curățat, le-am lăsat intregi. Sunt ațoase, nu se pot mânca. Acum mă gândesc că puteam să le toc mărunt. Felie de franzelă cu capinata și feliuță de usturoi: Link spre comentariu
Elservius Postat Iulie 28 Partajează Postat Iulie 28 Arată extraordinar! Și probabil că și gustul este pe măsura aspectului. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 28 Partajează Postat Iulie 28 Da, caponata este foarte buna. Recomand!! Am intentia de a construi un sterilizator, am deschis un topic aici: In fiecare zi culeg cateva rosii, cand adun mai multe le dau prin blender, dupa ce scot cotorul, transform in pasta toata rosia, cu tot cu seminte si coaja. Oneori pun si un gogosar sau o capia la 1kg de rosii. obtin asa ceva: Fiindca nu am fiert zeama de rosii, sa se ingroase ca un sos, dupa sterilizare, in borcan, se decanteaza. Dar sa stiti ca de obicei este max 1 cm de apa pe fundul borcanului, pentru foto anume am ales un borcan cu multa apa. Va astept cu idei tehnice pe celalalt topic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum