BRANCA Postat Iunie 4 Partajează Postat Iunie 4 Ovidanie.E vorba de ficat făcut direct pe jar.În principiu aşa e,trebuie bine şters înainte de al pune pe jar. Partea cea mai grea este cu timpul de coacere.Dacă nu se pătrund bine ficații de porc şi de pui pot fi periculoşi.Dacă îi laşi prea mult ficații se întăresc ca naiba şi devin sfărâmicioşi! Oricum vreau să zic că e un preparat pretențios,la care trebuie să ai experiență.De aia preferă majoritatea lumii să-i tragă în tigaie... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Cineva recomanda urmatorul canal: https://www.youtube.com/@afumatoareadeweekend7653/videos Merita sa va uitati ce face omu' are cateva tehnici foarte interesante. Eu va recomand urmatorul canal: https://www.youtube.com/@bucatarialuirobert/videos Se vede de la o posta ca Robert este bucatar cu scoala, stapaneste bine tehnica culinara. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Ovidanie.Ai văzut rețeta insului din primul link de sos de usturoi?Te doare capul când vezi cum începe rețeta:500 gr maioneză,150 gr smântână groasă!Al dracu de sănătos sosul! Da sunt şi la noi "țăcăniți"...Am văzut un aşa zis "mujdei" făcut din smântână de peste 30% şi usturoi!Practic se freca usturoiul cu smântână... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Probabil se adresează oamenilor sănătoși, care își permit să consume așa ceva. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Da.Am mai văzut oameni sănătoşi care dădeau la boboci,după ce consumau mujdei cu lingura! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Și dietetic dacă mănânci, dar nu ai măsură, tot la rațe ajunge mâncarea. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 (editat) Pai eu tot cu smantana si cateva frunzulite de leustean fac usturoiul/mujdeiul. Nu-l mananc cu lingura dar cantitatea consumata este oarecum consistenta. Pt. cei sensibili exista in comert sos cu aroma de usturoi. Editat Iunie 7 de AlpHs00 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Nu gasesc rețeta de sos de usturoi. Vă rog postati link-ul. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 8 Partajează Postat Iunie 8 https://m.youtube.com/watch?v=e1pZ5_vySKs Asta e rețeta cu usturoiul. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 21 Partajează Postat Iunie 21 Tot intreband in grupul meu de prieteni, cine gateste ficatul direct pe jar, am aflat ca am o cunostinta care procedeaza in felul urmator: Ficatul de gaina, gasca, rata, pus pe doua-trei tije metalice, din alea pt. frigarui, il pune la copt pe jarul din plita, dar nici chiar direct pe jar, le tine asa, mai deasupra. De ce are jar in plita? Fiindca face asta la mama lui, la tara si are de incalzit apa necesara pt oparit si spalat pasarile, ca taie cate 2-3-4 deodata, e prea multa mizerie si manopera pt o singura pasare. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 22 Partajează Postat Iunie 22 Singurul link găsit unde un indian marinează ficat de pui şi-l face pe jar: https://m.youtube.com/watch?v=uLc5dqtpYSI Ce nu mi se pare în regulă e că pune sare în marinadă... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 (editat) Astăzi, cu toată sărbătoarea, am făcut focul în afumătoare. Mâine am musafiri, vreau să-i servesc cu o friptură de cârlan și cu o ciorbă cu afumătură și multe legume proaspete. Fiindcă anul ăsta, de Paști, am fost plecat prin țări străine, deabea acum mă ocup de cârlan. Pe rândul de sus este cârnaț de pui și pulpe de pui, dezosate, astea sunt cumpărate. In mijloc vedeți carnea de miel, iar jos, cateva bucăți din porcul de la Crăciun. O să pun poze și când o fi gata carnea, până atunci merg pe grădină să văd ce legume găsesc, pt ciorbă. Editat Iunie 29 de Ovidanie Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 29 Partajează Postat Iunie 29 Gata prima etapă: am scos cârnăciorii. Peste 30 min scot coastele de porc. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 3 Partajează Postat Iulie 3 Într-un târziu, pun poze cu produsul finit: Să revenim la ficat, se zice că sarea întărește ficatul. Probabil că da, dar sincer, nu am făcut teste comparative. Eu, uneori pun sare pe ficat, cand am de gând să-l fac tocăniță. Cumpăr ficat de vită, jupesc pielița, îl spăl bine, chiar dacă unii spun că atât ficatul, cât și carnea, nu se spală... să-l mănânce ei nespălat. Eu spăl ficatul in 5-6 ape, mai-mai că se decolorează. Sărez ficatul, dar fără sa-l tai felii, îl coc întreg. Când fac focul în plită, de exemplu cand am de copt ardei sau vinete, dacă tot am jăratec și focarul este încins, este mai simplu să scot plita de fontă și să pun ficatul la copt, pe acele sârme de oțel inox. Acel ficat îl tai bucăți și fac o tocăniță cu multă ceapă! Mai gustos de atât, ar fi să tai ficatul bucăți, cam la jumătate din dimensiunea unei cutii de chibrituri. După spălare, trebuie ținut în lapte cateva ore, sau peste noapte. Apoi copt pe sârmele alea de inox, și dacă mai rămâne ceva, puteți face și o tocăniță. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 12 Partajează Postat Iulie 12 https://www.tasteatlas.com/ Se pare că babicul de Buzău e f apreciat internațional... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum