flomar60 Postat Februarie 18 Partajează Postat Februarie 18 Astăzi la prânz....carne de ied la cuptor....o minunăție!...alături soția avea salată de valeriană iar eu usturoi verde... Iar acest somon ,pus la baiț, va fi pus pe grătar și mâncat mâine seară.... Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 18 Partajează Postat Februarie 18 flomar60.Îți place peştele cu baiț de lămâie?Eu n-am făcut marinare decât o singură dată la scrumbie de Dunăre,dar nu m-a dat pe spate... În general prefer peştele la grătar sau tigaie,dat prin mălai şi servit cu mujdei. Din comerț am încercat doradă,şalău de Nil,biban de mare şi încă câteva specii.Nu m-au încântat,comparativ cu crapul sau novacul românesc sau şalăul.Chiar şi păstrăvul de crescătorie nu mi se pare ceva extra... Acu' "a 'nebunit şi lupul",mi-a zis un amic că a luat nişte crap,de poftă,de la magazin cu...40 lei/kg!!Un peşte de 1 kg îl mănânci cu soția şi nu te saturi! Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 18 Partajează Postat Februarie 18 Asta e rețeta soției pt. somon... minim 30 ore la baiț, apoi când se pune pe grătar, o boia specială făcută tot de soție.... mănânci și farfuria! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 25 Partajează Postat Februarie 25 La 17.02.2024 la 11:42, BRANCA a spus: Ovidanie.O întrebare legată de ciuperci.Cât timp găteşti ciupercile champignon albe sau brune? In mancaruri gatesc ciupercile al dente, prefer sa simt textura. Probabil ca fierte mai mult de o ora se fac moi...nu am incercat. Am o reteta de pilaf cu carne de pui si ciuperci, sta la cuptor o ora si jumatate, dar tot se simt ciupercile. La 18.02.2024 la 19:22, flomar60 a spus: Asta e rețeta soției pt. somon... minim 30 ore la baiț, apoi când se pune pe grătar, o boia specială făcută tot de soție.... mănânci și farfuria! Te rog sa postezi reteta de baiț pt somon, vreau sa incerc si eu. La 18.02.2024 la 18:42, BRANCA a spus: ... marinare decât o singură dată la scrumbie de Dunăre,dar nu m-a dat pe spate... În general prefer peştele la grătar sau tigaie,dat prin mălai şi servit cu mujdei. Ai prajit scrumbia in casa? Pute de nu-i adevarat. Sper ca stai la curte si ai facut-o pe gratar, afara... Eu fac scrumbie coapta, in afumatoare, la fum cald. O aduc in casa sa mananc si...miroase toata casa. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 26 Partajează Postat Februarie 26 Ovidanie.Scrumbia am făcut-o la bloc.Culmea că n-a mirosit prea rău la prăjit.A fost marinată cu lămãie. Cam avea gust acrişor carnea,de aia ziceam că nu mi se pare grozavă marinarea de genul acesta. Am mâncat prima ciorbă cu urzici!Fără carne...Abia aştep ciorba de salată,dar aia numai când se ieftineşte "materia primă". Link spre comentariu
daniels Postat Martie 2 Partajează Postat Martie 2 Afumatul la lada, flacara este aspirata sub lada, iar fumul se ridica din gaura. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 2 Partajează Postat Martie 2 daniels.Bună găselnița,dar mare grijă.Pe "tehnica" asta răposatul văr al soției a dat foc la magazia de lemne şi era să ardă şi casa!Tam-tam cu pompieri şi poliţie!... Probabil lucrezi în grădină.La găselniță ți-aş recomanda lemn rotund de carpen,fag sau stejar.Arde încet. Se poate şi îmbunătăți,făcând focul într-o groapă şi de acolo prin şanț sapat în pământ şi acoperit cu tablă,condus fumul în ladă.Asta pentru fum rece. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 2 Partajează Postat Martie 2 Focul e in gradina. Am luat carmatii. Asa arata focul pe sub cutie Sunca va mai sta cateva ore Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 Daniels la astea,findcă sunt crescut în Ardeal,nu poftesc decât la slănină! La cârnați,dacă i-ai avut pe grătar,nu-ți apar zone transpirate,neafumate?Tradițional se afumă pe verticală şi zona răsucită pică pe bara de susținere... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 6 Partajează Postat Martie 6 La 18.02.2024 la 17:43, flomar60 a spus: Astăzi la prânz....carne de ied la cuptor....o minunăție!...alături soția avea salată de valeriană iar eu usturoi verde... Iar acest somon ,pus la baiț, va fi pus pe grătar și mâncat mâine seară.... Somonul este cel mai greu de gatit daca nu vrei sa mananci carton. Trebuie sa-i dai crusta la exterior si sa ramana crud la interior. Nu vei reusi la gratar. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 14 Partajează Postat Martie 14 @daniels, felicitari pentru tot ce ai afumat. Sa aveti pofta si sa fa priasca!! Am o intrebare: zice tatal memu ca a vazit la TV ca prin Sibiu ar fi un intreprinzator care face cele mai bune condimente din Ro. Cica vinde si la export. Despre cine ar fi vorba?? Eu am probleme mari cu condimentele, de cand Marocul/ Algeria /Tunisia nu mai sunt la moda ca destinatii de vacanta. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 16 Partajează Postat Martie 16 Iarăsi afum. Am de făcut cateva pachete, împreună cu 5 litri de streșinică, 5 litri de țuică de sfeclă și 4 borcane de 380ml, cu dulceață de ardei iuți, ajung in Roma-Italia. Asta drept recunoștință pentru coletele pe care le primesc lunar. Am o cunoștință care face cumpărături pt familia mea, alimente, produse cosmetice, detergenti, uneori haine. Eu plătesc toată marfa trimisă și de 3-4 ori pe an îmi exprim recunoștința, trimițăndu-i la randul meu ceea ce-și dorește. In decembrie mi-a cerut miez de nucă, inainte de Paște voi trimite cozonac și caș... Anul trecut de Paște i-am trimis o oală cu sarmale crude, urmând ca ei să le fiarbă.... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 22 Partajează Postat Martie 22 Cica este dezlegare la peste! Ceva pregatiri? Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23 Partajează Postat Martie 23 Ovidanie.Cum se face țuica de sfeclă?Deci cum şi cât se fermentează? Dezlegare la peşte?OK,da' de unde peşte??N-am mai mâncat decât la sârbi un peşte la grătar bun! La noi,în Severin,se mai găseşte peşte de Dunăre,da' scump.Şalăul cam 45 lei/kg,somnul cam 40-45,crapul 32 lei/kg.Sunt dezamăgit de peştele de mare din magazine.E slab calitativ... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 23 Partajează Postat Martie 23 De la Ștefănești-Botoșani cumpăr crap, de ăla ierbivor, cu 18 lei kg. Aleg pești intre 8 și 10kg. Crap RO la 25 kg, șalău 35 dar nu prea găsesc, plătica nu mai știu cat. Țuică de sfeclă nu am făcut niciodată dar o să mă interesez cum se procedează, știu un mic producător care cumpără anual, sfeclă de zahăr, de la Bucecea, cate 20 tone anual... Vinde produsul finit in București. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum