Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)


Mircea

Postări Recomandate

Buna
Posibil sa pun ceva poze(daca se hotarasete sotia sa le faca).Noi utilizam
asa ceva zi de zi.Carnati  si carne afumata natural,uscate.

Le poti consuma neprelucrate,oricum la noi sunt consumate cam
50% inainte de a fi fierte sau prajite.Direct din podul casei.
Reteta e simpla(din strabuni,vorba aia).Se tin in "slatina"(saramura naturala,adica  10L de "apa" au cam 15 kg).
O asmenea saramura nu  se pune pe limba,pisca rau de tot.Apoi la fum(lemn de esenta tare).dupa care,

uscate la curent de aer.

Sa nu credeti ca se poate "fabrica" slatina,e imposibil,doar de la sursa.Mine de sare,izvoare naturale etc.
Sotia spune"e cel mai bun prosciutto din cate am mancat" si nu minte,va spune un ardelean pursange.
Am crescut intr-o localitate atestata documentar inaintea orasului Bucuresti cu 300 de ani.

Deci sunt aredelen pursange.
Alex

Link spre comentariu
3 hours ago, Ovidanie said:

Partikip!

Ce trebuie sa postez aici? Poze din deplasari sau poze facute acasa?

Merg si deplasarile, cum sa nu. Ca in rest numai politica se posteaza, dupa cate vad.

 

O regula de baza a tineretii petrecute prin multe coclauri romanesti: mananca la fel ca localnicul. Nu cere cartofi prajiti cu carnat acolo unde se manaca peste, si nici inversul.

 

Ca sa readuc topicul pe drumul lui firesc:

C6UUUQF.jpg

 

La gratare cred ca "bat" juma' de forum. Hai sa va vad cu gratarele voastre!

 

Sosul la pui este dulceag, cu susan. Sosul: suc rosii, sirop de artar sau miere (dupa ce ai), un pic de mustar (si/sau niste zeama de lamaie), dar totul dozat cat sa ramana inca dulce totul.

 

Altfel, sosul se face cu mustar mai mult, se renunta la sirop/miere si iese usor acrisor.

 

Daca pui suc de rosii, e musai sa pui si niste zahar (o lingurita mica) cat sa tai din amareala specifica sosului de rosii. Nu vorbesc de bulion (ca ala e mai gros si acrisor).

 

Sare, piper si alte prafuri se pun dupa gust in farfurie.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Vedeti cat de subtil  lucreaza ?? Acum, in saptamana mare, baga poftele in noi.

 

Daca tot a fost dezlegare la peste:

 

P1050050_zpsotoztqnq.jpg

 

P1040869_zpsnxusa0fj.jpg

 

Pozele sunt din arhiva, nu sunt de la ultima dezlegare la peste. A fost prea frig si nu am avut chef sa inghet facand gratarul.

Link spre comentariu

Pestii aia la gratar au ajuns o saramura cinstita. Da, stiu, nu era necesar sa-i curat dar fara solzi se coc mai elegant plus ca nu lasa solzi in sosul de rosii cu ardei copti...

Crapul copt pe sare nu mai tin minte cum l-am mancat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări