Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Videoproiector Benq EP4227

nelutuPO

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelutuPO

4

• matzah

1

• leoncris

1

La videoproiectoare nu prea ai ce sa repari, 99% la cele "defecte" se duce lampa, daca te tine buzunarul sa cumperi lampa noua, o montezi si gata ai reparat proiectorul......

Link spre comentariu

Salut Costica  sa-ti spun care este treaba la al meu si anume am primit un videoproiector cu lampa terminata , dar si el era plin de praf . L-am suflat la compresor aer , am cumparat lampa si functioneaza perfect numai ca am imaginea prea mica sa zic 1.3 m pe  80 cm. Probabil am facut o greseala si am scos o chestie cu o roata din ceva plastic si o decupatura care era intre lampa si grupul de lentile/ Ma gandesc ca am miscat de aceaea roata sau este altceva ? Indiferent la ce distanta ma duc cu videoproiectorul de ecran am aceiasi imagine , bineinteles cu reglajele de rigoare la focus / Stima !!

Link spre comentariu

Inseamna ca atita poate, nu stiu ca n-am avut, zic si eu...totusi sunt destui care au asa ceva si nu se sinchisesc sa dea macar o parere, ii doare degetele sa tasteze cateva cuvinte........

Link spre comentariu

Am sa incerc si eu... (in primul rand ar fi fost ideale poze cu interiorul lui, de deasupra, cu tot blocul optic si eventual un filmulet cu imaginea pe care o produce) 

Proiectorul tau este un model bazat pe tehnologia DLP. 

Traseul optic la astea este: lampa -> roata colorata -> grup lentile focusare -> cip dmd ->obiectiv (lentile triplet.. etc)

Ce se intampla daca vreuna din astea are vreun defect:

lampa -> lipsa imagine (evident)

roata colorata -> imagine normala dar monocroma

grup lentile focusare -> imagine normala, ai culori normale dar luminozitate scazuta

cip dmd -> artefacte pe imagine (linii, puncte albe etc)

obiectiv -> probleme focusare, imagine incompleta, intunecata etc

Ceva nu se leaga din explicatia defectului. In primul rand as verifica meniul proiectorului (vreun format de imagine, 4:3, square sau alte chestii bizare). Roata colorata (daca te referi la ea) nu produce astfel de defecte.

Referitor la dimensiunea imaginii proiectate, conform unei simulari online pentru modelul tau am obtinut urmatoarele date:

Distanta proiectie 2m - diagonala obtinuta 1.5m (1.2m latime x 0.9m inaltime)

Distanta proiectie 4m - diagonala obtinuta 2.91m (2.33m latime x 1.75m inaltime)

Verifica daca ce obtii tu se apropie de aceste date...

Editat de matzah
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări