Cobra Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 am cumparat acest kit http://www.alfaservice.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=20&products_id=41 si vreau sa iau un traf dar nu stiu cati W ar trebui sa aiba trafu. daca stie cineva rog sa posteze aici :drinkers: :prayer: Link spre comentariu
dj_steel Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 pai in primul rand ar trebui sa ne spui pe cati "oameni"ai vrea sa folosesti amplifu respectiv Link spre comentariu
Cobra Postat Iunie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2007 il folosesc pe 4 "oameni" am uitat sa specific :rolleyes: Link spre comentariu
dj_steel Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 stiam ca la un amplificator,puterea transformatorului trebuie sa fie de 1.5 ori mai mare ca puterea amplificatorului,la tine dak va scoate 500 watti iti trebuie teoretic un transformator de 750 wati(sa ma corecteze cineva daca gresesc(si sper sa nu)) Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 stiam ca la un amplificator,puterea transformatorului trebuie sa fie de 1.5 ori mai mare ca puterea amplificatorului,la tine dak va scoate 500 watti iti trebuie teoretic un transformator de 750 wati(sa ma corecteze cineva daca gresesc(si sper sa nu))un amplificator in clasa AB are randament de vreo 60%(aproximatie) dar sursa se pune de 2 ori mai puternica decat amplificatorul, are nevoie de un traf care poate debita 1kw. Cobra mie mi se pare ca radiatorul e foarte mic pentru acel amplificator. Bafta. :partyman: Link spre comentariu
dj_steel Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 At cauta pe site-ul hi-end la ipa 400 sa vezi dc la un amplificator de 400 watti ii trebuie un transformator de 600watti :yawinkle: Si nu eu am facut amplifu si nici nu l-am calculat(si apropo de 2x500 watti erau P.M.P.O(deci este doar un parametru de reclama,adica puterea reala x2) :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 P_transformator=1,57*randamentul amplificatorului*Puterea amplificatorului corespunzatoare celei mai mici impedante suportata de amplificator. Kitul respectiv este aprox. 300W in 4Ohmi la o tensiune de alimentare de circa +/-60VDC la un coeficient de distorsiuni armonice incadrabil in standardul Hi-Fi. Deci: P transformator= 1,57*1,5*300=aprox. 700VA pe canal. Pentru varianta stereo: P transformator= 1,41*P canal=1,41*700=aprox.1000VA. Pentru calculul acestei puterii trafo am tinut cont si de valoarea capacitatilor de filtraj prezente direct pe montaj. Majorarea capacitatilor de filtraj intr-o anumita pondere permite reducerea puterii aparente trafo pana intr-un anumit procent. NUMAI BINE Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 kitul ala nu tine mai mult de 35V alternativ, am avut si eu de vanzare si am renuntat la ele, la las pe voi sa va ganditi dece :weedman: Link spre comentariu
zal Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 Ptr. o sursa cu 2x32Vca (asa zice firma) obtii cam +/-55V maxim, adica cam asta ar fi alimentarea ptr. un amplif de 2x100W/8Ohmi ca de 4Ohmi nu poate fi vorba cu o punte de 6A cit are pe placa si cu micro bobinele de la iesire (pe care mai bine le strapezi daca nu le poti inlocui cu altele din sirma mai groasa de 1,2... 1,5mm). Un traf de 400... 500W e mai mult decit suficient. Chinezii nici nu se bazeaza prea mult pe protectie si au pus sigurante pe iesirile de dif. Oricum nici vorba de 2x500W, indiferent de sursa sau difuri.Imi pare rau daca te-am dezamagit, mai bine intrebai si dupa aceea cumparai. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum