Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Epsolar tracer 4210a indica gresit!

silviu61

Postări Recomandate

Buna ziua. 

Am in cadrul unui sistem fotovoltaic off-grid un controller de incarcare Epsolar tracer 4210a cu modul MT50.

Dacă conectez invertorul sinus 12v 600w din cadrul sistemului de la tbs electronics (1800ron ) deci un invertor scump si profesional 7kg  direct pe acumulator controlerul funcționează corect dar daca conectez invertorul pe iesirea load  indicatoarele de curent si tensiuni de pe controler o iau razna  adica cu consum constant  acestea indica cand 1,20, 15, 4, etc valori aleatorii ale curentului deci cumva invertorul afecteaza controlerul .ma interesa sa pot monitoriza consumul din acumulatori pe iesirea load a controlerului. Am incercat cu ceva filtre pe alimentare , bobini, condensatori dar degeaba.  Am incercat chiar sa iau tensiunea dinaintea fosfatilor care comuta on/off iesirea load deci sa treaca curentul doar prin simțul de curent ca sa pot monitoriza dar degeaba.   Controllerul vechi dar nu mppt nu era afectat de invertor.Un sfat ar fi binevenit. Multumesc.

Editat de silviu61
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• silviu61

4

• yo7lhe

3

• rinaldoparaipan

2

• eugenbt

1

Top autori în acest subiect

Fosfatii probabil ca sunt mosfetii.Simtul de curent =senzorul.

Daca tii la controller, leaga invertorul direct pe baterii, nu pe iesirea de load.12V 600W=50A.Pe iesirea de load ai maxim 40A.

Daca vrei monitorizare consum, pune un ampermetru cu shunt pe firul de minus al alimentarii invertorului.

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu

Ok. (Smartphone-ul) ma corectează  !!!. In primul rand nu consum mai mult de 30a din iesirea load .

As putea folosi un sunt extern de aceiași valoare cu cel intern si sa citesc valoarea de pe el tot cu contorul intern al controlerului? Cred ca frecvență cu care este reconstruit iesirea sinus al invertorului  pur il afecteaza?!

La 31.03.2018 la 21:46, yo7lhe a spus:

In manualul controllerului scrie clar ca invertoarele nu se cupleaza pe iesirea de "load" ci direct la baterie. 

Citeste-l cu atentie.

Scrie asta pentru nu a defectă switch-urile cu mosfeti de pe iesirea load dar eu iau tensiune dinaintea lor folosesc doar șuntul de curent .

Link spre comentariu

Eu folosesc un controller similar.

Invertorul, un Clayton de 1300W, e cuplat conform instructiunilor, direct pe baterie.

Pentru a urmari consumul invertorului am folosit un modul de masura de 100A , cu sunt de 400A, luat pe eBay cu vre-o 15$.

Corectia citirii se face mental.

Foloseste si tu  o masura de 200A.

Influentele reciproce, cand le conectezi altfel decat le-a gandit producatorul, sunt interesant, si uneori util, de studiat.

Mai ales la comutatie, unde regimurile tranzitorii sunt fascinante.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, yo7lhe a spus:

Eu folosesc un controller similar.

Invertorul, un Clayton de 1300W, e cuplat conform instructiunilor, direct pe baterie.

Pentru a urmari consumul invertorului am folosit un modul de masura de 100A , cu sunt de 400A, luat pe eBay cu vre-o 15$.

Corectia citirii se face mental.

Foloseste si tu  o masura de 200A.

Influentele reciproce, cand le conectezi altfel decat le-a gandit producatorul, sunt interesant, si uneori util, de studiat.

Mai ales la comutatie, unde regimurile tranzitorii sunt fascinante.

Un link cu aparatul de măsură de pe ebay? Merci.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, eugenbt a spus:

si tot la vanzatorul respectiv gasesti si un egalizor de baterii https://www.olx.ro/oferta/controler-egalizor-baterii-sisteme-fotovoltaice-eoliene-24v-48v-ID8gvdX.html#2775a4f9ed

stiu ca a intrebat cineva cum se face, dar nu mai stiu cine. poate citeste topicul asta. 

As fi interesat de un egalizor pentru 6 elementi de 2v dacă aș găsi undeva. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări