radasous Postat Iunie 13, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2018 Din motive de nervi si nerabdare am hotarat sa renunt pe moment la manufarcturarea boxelor, asa ca am cumparat o pereche de cutii Kenwood LS-43 si un tuner JVC, ca aveam doar Philip si Universum. Ca dimensiuni sunt ok (250x440x195mm), adica au loc prin birou, difuzoarele Monacor SPH-176 (bass-midrange) se potrivesc fara modificari (doar alte gauri pentru suruburi), pentru dome-tweeterele Monacor DT-100 trebuie sa majorez gaurouiul de montare de la 65 la 72 mm. Kenwood-urile au si un super-tweeter piezo, probabil ca il las neconectat sau il elimin, are o mecla usor sclipitor-manelista. Am si niste filtre chinezo-universale cu frecventa de intretaiere de 3800Hz, ca sa le aduc la 2500 Hz fara modificarea bobinelor trebuie sa cam dublez valorile condensatorilor, in prima faza ar fi suficient. Ulterior, daca o sa am dispozitia necesara o sa fac masuratori pentru filtre custom. Gauroiul de bass-reflex trebuie recalculat sigur, la prima vedere este prea scurt. Am atasat poza cu una din cutii cu SPH-176 pus pe pozitie, poza si schema cu filtrul, poza cu tunerul. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 13, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2018 O incinta este deja montata pentru probe, se aude foarte ok, clar mai bine decat Philips-ul cu un singur difuzor. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 13, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2018 (editat) Este gata si a doua incinta, urmeaza recalcularea filtrelor. Suna bine si asa, cu filtre cu frecventa de taiere la 3800, dar se poate sigur, mai bine, in datele difuzirului de inalte este specificat 2500 Hz. Portul bass-reflex actual are diametrul de 5 cmm si lungime 7 cm, din calcul reiese ca ar trebui sa aiba 6 x 21 cm. Editat Iunie 13, 2018 de radasous Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 Deci până la urmă eşti mulţumit de traf-urile Indel? Ar fi interesante nişte oscilograme la 50, 100, 1K şi 10khz aşa ca să vedem cît de bine s-au potrivit. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2018 Sunt multumit de trafuri, asta este clar. Mai am de facut cateva mici ajustari la psf si apoi am sa scot si oscilograme. Pe parcursul realizarii amplificatorului am facut destule masuratori, dar nu au fost axate pe raspunsul in frecventa, am doua osciloscoape, unul didactic, cu ecran mic si cam decalibrat, unul usb ce bate campii peste 4-5 kHz. Masuratorile ar fi fost neconcludente. Sper sa gasesc in curand un osciloscop rezonabil. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2018 1 hour ago, radasous said: ...Sper sa gasesc in curand un osciloscop rezonabil. Am gasit osciloscop, UNI-T UT2025C, la inceputul saptamanii viitoare soseste din tara ceheasca. P.S. Amplificatorul devine tot mai scump Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 De curiozitate cat a costat !? Pe la noi e vreo 1050 lei . Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2018 A fost 1300, cu transport si tva. Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 Daca deja e achitat sa il stapanesti sanatos daca nu refuza transportul ! Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2018 (editat) Este achitat, l-am luat pe firma. Am cautat si la altii si nu prea il are nimeni pe net. Editat Iunie 14, 2018 de radasous Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Iunie 14, 2018 Partajează Postat Iunie 14, 2018 https://m.price.ro/preturi_uni-t_osciloscop_ut2025c_1216515.htm Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2018 (editat) Pai este in stoc depozit la importator, eu l-am comandat la importator, preturile alea sunt neactualizate. Oricum nu conteaza. Editat Iunie 14, 2018 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 14, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2018 Am modificat un pic psf-ul, mai ramane de modificat nfb-ul, dupa adaugarea corectorului puterea maxima e pe la 6W, fara distorsiuni sesizabile urechistic. Manevra asta ramane pe saptamana viitoare, dupa ce soseste osciloscopul. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 16, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2018 Astazi am facut ceva masuratori, am folosit sursa un generator de semnal sinusoidal Heathkit AF-9A, oscilogramele au fost vizualizate pe batranul osciloscop didactic OT-01. Semnalul aplicat la intrare a avut aprozimativ 65mV ef., limita peste care apare clipping pe sinusoide. Osciloscopul este pe 10 V/div, semnalul masurat cu multimetrul avea 8.3V, am folosit sarcina rezistiva de 8.2 ohmi. Primul set de masuratori in plaja 30Hz-100Hz: Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 16, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2018 (editat) Al doilea set de masuratori, in plaja 1 kHz-18 kHz: Amplificatorul se comporta destul de liniar in plaja 40Hz-18kHz pentru o putere de iesire de 8.4W, chiar daca transformatorul este semi-idiot. Masuratorile sunt facute fara corector de ton, cu semnalul aplicat direct in g1 de la EF86. Editat Iunie 16, 2018 de radasous Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum