Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Push-Pull cu EL86

radasous

Postări Recomandate

51 minutes ago, radasous said:

nu e gluma, nu indica nimic aparatul.

Am refacut masuratoarea cu doua multimetre foarte diferite, intre primar si secundar nu indica nimic, in primar si miez (suruburi...) 0.51 nF, intre secundar si suruburi 0.45 nF. Scala cea mai mica a multimetrului este 20nF cu rezolutie de 10pF.

Traf-ul nu mai este decuplat, am uitat sa masor capacitatea cand am masurat inductantele, posibil de la asta sa iasa aiurea. Cand am sa fac asamblarea finala reiau masuratorile.

Editat de radasous
Link spre comentariu

Pai daca au putine spire si or mai fi bobinate fara interpuneri de straturi, sau cine stie cum, e normal sa fie capacitate mica intre primar si secundar. De functionat functioneaza, doar ca nu pot spune cat de bine, inca folosesc niste boxe total aiuristice, montate la jumatate de metru un de alta. Dupa ce termin carcasa voi face si boxe, foarte probabil ca am sa caut si alte traf-uri. Bine ca sunt frumoase, cu ampliful insirat arata chiar bine :aplauze

Ma apuc sa refac pcb-ul sursei, ca stau droselele de la dl. @popa marius degeaba.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, Victor a spus:

Interesant transformator ...

Oare se potrivește si la alte lămpi comune  , cu o tensiune anodica specifică impedanței acestui transformator ?

Nu e nimmic interesant la acest transformator. Acea bobină roşie nu există  Ce e pe spatele traf-urilor sunt legărturi intermediare ale bobinelor primarului ( pe fiecare pin sunt două sîrme legate). Aşa fac legăturile cei de la Indel. Inductanta între A'A este de 5,2H (sper să nu greşesc). Dacă te uiţi atent cu o lupă care mărşte de 10 ori vezi şi modul cum a fost boinat acest traf. Eu nu cred că poţi face acea bobină pentru reacţie pe un traf. universal trebuie adaptaă pentru fiecare schemă în parte. Nu am văzut de vînzare aşa ceva.

La traf-ul Indel TGL 20-002 Inductanţa A-A este de 19,3 (iarăşi sper să nu greşesc) dar Raa estte de 10k nu de 2,3K în rest e tot la fel doar tolele ceva mai mari şi la fel are cele două legături dar pe faţă nu pe spatele traf-ului.

Nea Lăzăroiu mai taie şi dumneata din cele 90 de traf-uri demontate de Indel că nu te crede nimeni. Poate nu or cădea exact pe Raa dar la preţul lor sun foarte bune aşa cum sunt. Dacă aţi fi desfăcut măcar 10 traf-uri Indel aţi fi ştiut ce e cu acel fire scoase acolo. Încă odată s-a făcut din ţînţar armăsar.

Link spre comentariu
16 hours ago, mishulink said:

Nea Lăzăroiu mai taie şi dumneata din cele 90 de traf-uri demontate de Indel că nu te crede nimeni. Poate nu or cădea exact pe Raa dar la preţul lor sun foarte bune aşa cum sunt. Dacă aţi fi desfăcut măcar 10 traf-uri Indel aţi fi ştiut ce e cu acel fire scoase acolo. Încă odată s-a făcut din ţînţar armăsar.

Domnule nea @mishulink, trebuie sa aveti argumente serioase ca sa va perimteti sa ma faceti mincinos.Doar ca fapt divers v-as ruga sa trimiteti un MP administratorului acestui forum si sa-l intrebati macar pe d-lui cate IDEL am refacut.Iar ca sa fiu sincer cu dv.,niciodata nu am fost interesat de cum sunt realizate aceste transformatoare,asa ca interesul meu pentru acele conexiuni era si a fost nul.Cerintele ceror care le-au trimis la mine,odata cumparate si neutilizate a u fost sa le reconstriesc asa cum trebuie,practic materialele reutilizate de la ele au fost doar carcasele,prezoanele si tolele,in rest ce sa ma intereseze la ele???....si miezurile de la UPC-uri sunt mult peste cele de la aceste OT-uri

Imi cer scuze,dar cu acea "bobina rosie" chiar nu am gasit niciun INDEL !!!!

INDEL nu sunt ce trebuie ,pentru mine este clar si retineti,este parerea mea,iar dv. daca va ascundeti in spatele unui "nume de scena"  ca sa ma faceti mincinos este alegerea dv ,eu mi-am pus numele adevarat si chiar pe trafurile realizate de mine imi pun numele,asta pentru ca imi asum raspunderea in totalitate.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Am refacut sursa, am reasamblat toate etajele intr-o pozitie asemanatoare cu cea finala si am facut teste.Totul este ok, droselele se incalzesc foarte putin, trafurile de iesire sunt complet reci. Am atasat poze cu sursa, inclusiv simulare, etaje montate. Simularea este destul de aproape de realitate, tensiunea de iesire masurata este 232V.

742947071_sursa1.thumb.jpg.e28f4d00c910f61dcca9a997e4466910.jpg

1033708154_sursa2.thumb.jpg.4d6af4ae219d9521c1122f6f3185bebf.jpg

576582884_simularesursa.thumb.jpg.abb6c0e918300a50515af2d1219c8e86.jpg

910577405_toaterablele.thumb.jpg.4b386399743a2b16a6e89a5b2daffc32.jpg

Link spre comentariu
Acum 7 ore, LMOlimpiu a spus:

Domnule nea @mishulink, trebuie sa aveti argumente serioase ca sa va perimteti sa ma faceti mincinos.Doar ca fapt divers v-as ruga sa trimiteti un MP administratorului acestui forum si sa-l intrebati macar pe d-lui cate IDEL am refacut.Iar ca sa fiu sincer cu dv.,niciodata nu am fost interesat de cum sunt realizate aceste transformatoare,asa ca interesul meu pentru acele conexiuni era si a fost nul.Cerintele ceror care le-au trimis la mine,odata cumparate si neutilizate a u fost sa le reconstriesc asa cum trebuie,practic materialele reutilizate de la ele au fost doar carcasele,prezoanele si tolele,in rest ce sa ma intereseze la ele???....si miezurile de la UPC-uri sunt mult peste cele de la aceste OT-uri

Imi cer scuze,dar cu acea "bobina rosie" chiar nu am gasit niciun INDEL !!!!

INDEL nu sunt ce trebuie ,pentru mine este clar si retineti,este parerea mea,iar dv. daca va ascundeti in spatele unui "nume de scena"  ca sa ma faceti mincinos este alegerea dv ,eu mi-am pus numele adevarat si chiar pe trafurile realizate de mine imi pun numele,asta pentru ca imi asum raspunderea in totalitate.

Dommnule Lăzăroiu nu v-am făcut mincinos ci doar am vrut să spun că uneori cam exageraţi cu aceste numere zeci sute etc.Sunt sigur că le-aţi numărat ,dacă nici măcar n-aţi avut curiozitate să vedeţi cum sunt consttruite.
Dar pentru că aţi pus porblema cu "mincinosul" îmi puteţi spune cănd este adevărat atunci cînd faceţi sumulări iar ca exempu de trar. de işire este chiar Indel sau cînd le denigraţi?
Cînd este adevărat acum cînd spuneţi că nu sunt bune de nimic sau cînd le lăudaţi , nu cu mult tim în urmă şi vi s-a atras ateniţa de damnul Darguş  @DVB că nu prea sunt ceea cea ar trebui să fie. Dacă vreţi dăm şi link-uri.
Eu ştiu că un lucru cînd e bun e bun totdeauna nu doar cînd ne convine nouă. Dacă erau atît de rele tolele de ce nu le-aţi aruncat şi aţi preferat să bobinaţi pe ele?
Şi Viobio a rebobinat nişte trafuri pe tole de Indel şi spunea că sunt foarte bune tolele. Daţ-mi voie să-l cred pe el.
Eu cred că dumneavoastă intenţinonat doriţi să creaţi confuzie şi nu doar cu aceasă marcă de traf-uri ci şi cu altele.
Cine este atît de prost în ziua de astăzi să folosească tole de proastă calitate cînd materialul scump nu sunt tolele ci sîrma de cupru iar tole bune însemnă cupru mai puţin deci mai ieftin şi calitate mai bună a traf-ului?

Link spre comentariu

Topicul este despre constructia unui amplificator, va rog sa va rezumati la subiectul asta, discutiile adiacente au foarte multe caractere si zapacesc complet povestea. Pentru mine, fiind initiatorul topicului, este cat se poate de enervant.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Aveti mai jos poze cu oscilograme la 1000hz sinus  si 10khz dreptungi , zic că dreptunghiul nu arata rau deloc , eu am obtinut 7w/4ohmi PP UL cu 6P6C folosind aceste transformatoare https://www.tme.eu/ro/details/tgl20_002/transformatoare-cu-prindere/indel/tgl-20002/ rebobinate .Cu transformatoarele din link , rebobinate , am obtinut maxim 12W PP cu 6P6C clasa AB , negativare fixa .Cu aceste transformatoare rebobinate am construit paisprezece amplificatoare PP  cu 6P6C , in cinci variante , este vorba de seria Rusia Neagră , citeva amplificatoare au ajuns la oameni nu pretențioși , foarte pretențioși cind vine vorba de sunet , nimeni nu s-a plins ca amplificatoarele nu au bas ,inalte sau sunetul este aiurea . Rebobinate aceste transformatoare Indel asigură o banda de frecvență liniara intre 30hz si 19000kz .

Aceleasi trasformatoare Indel din link am folosit si pentru tuburi ECL86,ECL82,EL84 , transformatoare rebobinate . De ce am folosit aceste transformatoare rebobinate , pentru că nu imi bat capul cu cumparatul de tole , carcase ,etc .... și pentru că cele Hammond ridicau prea mult prețul amplificatoarelor .

Rebobinarea a fost facuta industrial , dupa datele date de mine , fiind un proiect comercial imi rezerv dreptul de a nu face publice datele de rebobinare .

Sin 1000hz 7W_4ohmi.jpg

10khz dreptunghi  1.jpg

10hkz dreptunghi 2.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Rusiile sun tot UL, nu? Cred ca de acolo ies dreptunghiuri dreptunghiulare, chesyia asta am observat-o foarte clar dupa ce am modificat putin conectarea ul. Legat de trafurile indel, este clar ca nu pot fi rachete din moment ce costa cat sase pachete de tigari, numai ca pe mine nu ma intereseaza aspectul asta momentan, ampluficatorul este un exoeriment, constructia un mod de a-mi ordona neuronii la serviciu, cand va fi gata o sa ascult pe el radio, asa ca nu ptea are importanta ce se intampla peste 12kHz, radiourile actuale emit doar ca sa nu taca (statiile locale).

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 8 minute, radasous a spus:

Rusiile sun tot UL, nu? Cred ca de acolo ies dreptunghiuri dreptunghiulare, chesyia asta am observat-o foarte clar dupa ce am modificat putin conectarea ul. Legat de trafurile indel, este clar ca nu pot fi rachete din moment ce costa cat sase pachete de tigari, numai ca pe mine nu ma intereseaza aspectul asta momentan, ampluficatorul este un exoeriment, constructia un mod de a-mi ordona neuronii la serviciu, cand va fi gata o sa ascult pe el radio, asa ca nu ptea are importanta ce se intampla peste 12kHz, radiourile actuale emit doar ca sa nu taca (statiile locale).

Nu toate Rusiile au fost UL 

Link spre comentariu

Incep sa se adune bunatatile pentru finalizarea amplificatorului, astazi a sosit pcb-ul pentru corectorul de ton si tabla perforata pentru fata amplificatorului. Tabla perforata este din otel zincat de 0.6mm, cu ochiuri de 3.8 x 2.3 mm , am sa o folosesc si la ecranarea sursei si, eventual, pentru ecranarea tuburilor EF86. Este suficient de maleabila, se poate taia cu o foarfeca obisnuita. Legat de pcb-ul pentru corector, am preferat sa il dau spre proiectare unui forumist ce se ocupa cu asa ceva si le face chiar bine, mie mi-ar fi fost imposibil sa le fac rezonabil din motive de...astigmatism. Urmeaza sa soseasca zilele astea si niste placi de alama pentru panoul cu potentiometri pe care am sa le inscriptionez chimic, ca la cablaje, adica prin tehnica press'n' peel si baita in clorura ferica.

plasa.thumb.jpg.cf919e1a8ae936aca461aab7816077f3.jpg

Link spre comentariu

Am asamblat corectorul, pana la urma l-am montat clasic, pe intrare. Pentru montare in nfb nu am reusit sa ajung la o configuratie ok (in ltspice), in special pentru frecvente inalte.

Pana vin tablele de alama pentru  panoul frontal am improvizat o conectare la masa pentru carcasele potentiometrilor. Schema favorizeaza putin frecventele sub 100Hz, haleste niste decibeli din semnal, dar compenseaza suficient amplificatorul, suna foarte ok (grasun) chiar pe boxele amarate.

1975316075_corectorcuschema.jpg.263f9e4ec76b01c39a241cc3e95e222c.jpg

Link spre comentariu

Au sosit tablele de alama, am luat mai multe, sa fie si de rezerva. Panoul frontal va fi de 60x240 mm si va include trei potentiometri si comutatorul surselor de semnal. 

Am comandat la AdelaCeaScumpa niste butonele cu mecla oarecum retro (gen buton de aragaz din '60), un comutator cu trei pozitii pentru surse, si condensatori low-esr ce rezista la 135 grade (United Chemi-Con) pentru ai-i schimba pe cei din catozii finalelor, sunt cam aproape de lampase. Comanda va ajunge dupa 19.06, pana atunci sper sa finalizez tablaria.

Am facut rapid un model pentru panoul frontal, varianta finala va fi inversata, adica inscriptiile vor fi alama lustruita, fondul antichizat.

140626499_exemplupanou.thumb.jpg.75acc277681adae1a05538f72b71fb47.jpg

table.thumb.jpg.b1e20d0aa80e749f88c809d0a581eb5f.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări