BibanuBibi Postat Mai 18, 2018 Partajează Postat Mai 18, 2018 (editat) Acum 1 oră, radasous a spus: Nu am mai scris nimic pe topic de ceva timp pentru ca nu am mai facut cam nimic efectiv la amplificator, este in caeeasi stare, insirat pe raft si carcasa in lucru. Am tot cautat materiale pentru finalizarea carcasei cam ca in poza de mai sus, pentru partea cu gaurele am gasit ceva potrivit la magazinele apicole, adica plasa de sarma sau tabla perforata cu gaurici mici-mici. Pentru panoul cu potentiometri si decupaje nu gasesc fabricant, adica taietor si gravor cu cnc sau laser. Intre timp am cumparat de la dl. @popa marius un generator AF Heathkit AG-9A, este minunat, am reusit sa calibrez intr-o oarecare masura si osciloscopul OT01, avea montat butonul atenuatorului cu o pozitie mai jos, adica pe 1V/div era pus la 0.5V/div. Acum indica rezonabil, suficient pentru masuratori in af in regim de amator. Am verificat si multimetrele (chinezarii DT9205A si DT9208A) si de pe la 700Hz incep sa bata campii, nu mai indica valoarea RMS ci valori mai mari. Am ajuns si la o varianta ok pentru sursa de alimentare, in urma discutiei cu dl. Bodea (dvb) sursa va fi cu doua drosele 5H/150mA/90 Ohm, cate unul pentru fiecare canal, fabricate de dl. Bodea, desigur. Aparatele de masura afișează AC RMS doar pina la maxim 400hz, nu sunt defecte sau de proastă calitate,scrie asta și în specificațiile lor. Editat Mai 18, 2018 de BibanuBibi Link spre comentariu
radasous Postat Mai 18, 2018 Autor Partajează Postat Mai 18, 2018 1 hour ago, BibanuBibi said: Aparatele de masura afișează AC RMS doar pina la maxim 400hz, nu sunt defecte sau de proastă calitate,scrie asta și în specificațiile lor. Asa este, am zis doar ca bate campii, mi-am facut treaba cu ele de cativa ani. Mai demult erau la Mondoplast unele interesante, dar nu mai sunt disponibile, Mastech MS8222H Link spre comentariu
radasous Postat Mai 18, 2018 Autor Partajează Postat Mai 18, 2018 On 4/21/2018 at 10:42 PM, gheo23 said: Proleme vor fi la inscriptionare . M-am "lovit" de asta.Oamenii sunt lacomi si pentru doua litere iti cer viata! Am ajuns la concluzia ca oamenii nu mai exista, i-au shutit extratrestrii, mie nu mi-au cerut nimic, am scris catorva firme si nu a raspuns nimeni...ale draeq cnc-uri, s-au inventat doar pentru marketing, desi nu inteleg cum se traieste doar din marketing. Link spre comentariu
radasous Postat Mai 30, 2018 Autor Partajează Postat Mai 30, 2018 (editat) On 5/18/2018 at 5:04 PM, radasous said: Asa este, am zis doar ca bate campii, mi-am facut treaba cu ele de cativa ani. Mai demult erau la Mondoplast unele interesante, dar nu mai sunt disponibile, Mastech MS8222H Ieri mi-a sosit un multinetru mai evoluat, masoara in plus inductante si frecventa. Este UNI-T, model UT 70A. In zilele urmatoare vreau sa masor transformatoarele de iesire pentru a avea date cat mai corecte pentru sinulari in ltspice. Este o metoda mai speciala de masurare, sau masor fiecare sectiune, in gol? Am atasa o poza cu multimetrul. Editat Mai 30, 2018 de radasous Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 30, 2018 Partajează Postat Mai 30, 2018 Am si eu un UT 70A, masoara foarte precis inductantele, nu presupune nici o metoda de masurare mai aparte, nu contati insa pe frecventmetru, imi pare ca se descurca corect numai pe dreptunghi, pe sinus, mai ales distorsionat, nu prea... Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2018 Am masurat transformatorul de iesire, fiecare sectiune separat. Valorile sunt in pictura atasata, inductanta si rezistenta in cc. Inca nu imi dau seama ce rost are sectiunea pictata cu rosu, in datasheet-urile disponibile nici nu exista... Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Transformatorul nu e asta ? De unde apare infasurarea aceea ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Acea înfășurare este destinată buclei de reacție negativă . Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2018 36 minutes ago, gheo23 said: Transformatorul nu e asta ? De unde apare infasurarea aceea ? Infasurarea este pe partea intunecata a lunii, adica pe spate 35 minutes ago, Victor said: Acea înfășurare este destinată buclei de reacție negativă . Multumesc de info! Am sa vad cum o includ in schema, teoretic este neeconomic sa nu o folisesc, din moment ce am platit-o ( o fi bonus, ca nu zic nimic polinezii de ea) Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Daca tii cont de fazarea acelei bobine , o poți inseria ( direct sau prin intermediul raport de divizare , raport ce stabilește o anume valoare de RN globală ) cu catodul primei lămpi din amplificator . Desigur , contează multe variabile , cum ar fi raportul de amplificare in bucla deschisa si amplificarea in bucla închisă prin intermediul buclei de reacție negativa globala , iar influența este semnificativa pentru funcționarea amoluficatorului , deoarece modifica inclusiv valoarea dampingului la bornele de ieșire . Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2018 Am sa studiez in zilele urmatoare si apoi fac teste in ltspice. Configuratia cu sectiune separata pe ot pentru nfb imi este complet necunoscuta, in toata colectia de traznai nu am nicio schema. Multumesc mult! Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Uite un exemplu " oarecare " , cu un exemplu de reactie negativa " altfel " : https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://audiophool.com/Misc/50W_1954.pdf&ved=2ahUKEwi0_9eji8LbAhVEMZoKHVV0BhEQFjAAegQIBxAB&usg=AOvVaw2y8TNQ-ZcbCZG1-uxWvOy9 Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Este ceva ciudat in valorile masurate de tine.Mi se par prea mici iar inductanta infasurarii de reactie este prea mare comparativ cu cea a secundarului de 8 ohmi.De regula impedanta infasurarii de reactie nu depaseste 32ohmi , nu-i batut in cuie, dar diferenta este mult prea mare. Inductanta fiind proportionala cu patratul numarului de spire rezulta ca infasurarea ta "rosie" (eu nu-i spun de reactie !) are spire aproape cat jumatate din primar , ceea ce n-am mai intalnit.Chiar e curios ! Transformatorul este marisor iar la cei 7cmp ar fi trebuit sa ai valori de 10 ori mai mari.Eu zic sa repeti masuratorile. Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Am vazut si parte intunecata a lunii! Si eu care credeam ca partea intunecata a lunii e aceea dupa care platesc facturi , banci, impozite si raman fara bani... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Interesant transformator ... Oare se potrivește si la alte lămpi comune , cu o tensiune anodica specifică impedanței acestui transformator ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum