radasous Postat Aprilie 14, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2018 Am destule piese pentru teste cu el86, am cumparat lampi ca nehalitul...In urma unei intamplari nefericite din liceu mi-am dat seama ca tuburile sunt foarte usor de distrus, cu tot cu proiectul din care fac parte (din cauza intamplarii nu vreau sa aud de pl84 si alte sticle de prin strassfurt). Dupa ce termin hardughia asta sunt dispus la abuzat aceste lampi (cu moderatie...). Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 15, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2018 (editat) Am continuat lucrul la lemnarie, muchiile sunt rotunjite, partea frontala inclinata, amvadaugat si niste stinghii profilate sexi. Imbinarile sunt destul debdificil de realuzat din cauza unghiurilor si a formei neparalelipipedice, dar se rezolva cu ceva atentie si un chit potrivit, probabil ca maine il fabric. Am folosit doar scule comune, pendular, freza, smirghel, cutter, slefuitor orbital. Toate asamblarile sunt fara holzsuruburi, doar adeziv. Editat Aprilie 15, 2018 de radasous 1 Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 16, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2018 Am impregnat carcasa cu rasina epozidica, scopul este de a o sigila impotriva umezelii, a intari lemnul (brad...) si a scoate in evidenta toate defectele de asamblare si slefuire. Ca efect secundar este pusa in evidenta foarte bine fibra lemnului. In poze se vede ca toate imbinarile si defectele de la prima slefuire apar mult mai pregnante. Dupa ce polimerizeaza rasina urmeaza o noua slefuire. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 20, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2018 (editat) Rasina epoxidica a polimerizat extrem de lent, probabil pentru ca e din 2014, pastrata pe balcon... Am aplicat al doilea strat, rasina noua, i-am adaugat si colorant pentru a o duce catre wenge. Asta se comporta corect la prima vedere, dupa jumatate de ora deja s-a gelificat. Am aplicat-o cu trafalet mic si rola pentru epoxi, o sa urmeze slefuire, inca un strat de epoxi, apoi un lac mat/glossy, in functie de cum imi ies amestecurile. Editat Aprilie 20, 2018 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2018 Asa arata d upa o slefuire. Cu urmatorul strat de epoxi o sa ii atenuez putin aspectul antichizat, acum are o tenta usor rurala. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2018 Intre timp am mai cules un tuner de pe oleics, un Philips 70ft143, asta ca sa nu se simta singuri magnetofonul N4418 si un musicbox (sau cum ii zice...) cu radio si pickup tot Philips din poza a tasata. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2018 (editat) Am aplicat si ultimul strat de epoxi, in asta am adaugat foarte putin colorant galben/portocaliu. Carcasa pare imbracata in sticla, in poze nu se vede foarte corect, poate incerc maine sa folosesc aparat foto cu filtru polarizat. Fibra de la suprafata lemnului a devenit oarecum translucida de la epoxi, efectul este foarte interesant. Editat Aprilie 21, 2018 de radasous Link spre comentariu
gheo23 Postat Aprilie 21, 2018 Partajează Postat Aprilie 21, 2018 He he ! Exact la asta ma asteptam. Si mai astept ...nu m-am inselat ! Imi place de mor(vorba nevestei !) Bravo !!! Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 21, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2018 Nu muri, bagi familia la cheltuiala. Planul nu a fost de la inceput sa arate asa, initial vroiam doar sa inchid porii lemnului cu epoxi si sa aplic un lac colorat. Mi-a fost lene sa caut cutia de lac... Oricum, doar hambarul o sa fie lemnos, panoul frontal va fi predominant metalic daca gasesc o tabla perforata (expandata) cu gauri mici si dese, in caz contrar panza. Lampasele au nevoie de racire si, in plus, filamentele lumineaza sexi. Link spre comentariu
gheo23 Postat Aprilie 21, 2018 Partajează Postat Aprilie 21, 2018 Dumnezeu stie ! Probleme vor fi la inscriptionare . M-am "lovit" de asta.Oamenii sunt lacomi si pentru doua litere iti cer viata! Sunt din ce in ce mai increzator ca va iesi ceva de exceptie. L.E. Nu am probleme de comunicare dar ma opresc aici ! Cred ca nu mai am nimic de comunicat. Succes ! Link spre comentariu
vlad1980 Postat Aprilie 22, 2018 Partajează Postat Aprilie 22, 2018 Felicitari, arata excelent. Ce rasina epoxi folositi si de unde se poate procura? Eu m-am chinuit cu niste lac dar are timp de uscare de cateva zile. Fiind un lac colorat mi-a iesit cam aiurea. Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 22, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2018 In general am folosut epixu din mau multe surse, spre exemplu, cat am construit la barca am folosit predominant de la un producator de vopsele din Slatina (Sovecord), cantutatea minima este 6kg. La cutia amplificatorului am folosit o ramasita de rasina Sovecord si am mai cumparat 1kg de pe oleics, de la un vanzator din Caracal, nu stiu exact cine o fabrica, dar se comporta corect, nu are adaosuri, am folisit in trecut si la barcs. Pentru lucrari foarte pretentioase, din ce se gaseste in tara, cea mai buna rasina (este complet transparenta, fara nuante) este la Polidis, se vand si cantitati mici. Este mai scumpa, mai pretentioasa la dozaj, dar se absoarbe foarte bine in lemn, 2-3 mm in brad daca este aplicata si lasata sa polimerizeze lent, la 18-20 grade. La barca am folisit-o doar la structura de rezistenta si la filetari (am fabricat niste elemente din lemn stratificat) pentru armarea cu fibra am folisit rasini mai ieftine....cantitati mari. Link spre comentariu
Vizitator extracascaval Postat Aprilie 22, 2018 Partajează Postat Aprilie 22, 2018 (editat) Poti folosi kober ecolac, daca folosesti culori iti trebuie si un revelator de culoare, poti imprima si pe metal, cauta pe gugal Asta pt inscriptionari decorari etc decat sa folosesti abtipilde. Editat Aprilie 22, 2018 de extracascaval Link spre comentariu
radasous Postat Aprilie 23, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2018 12 hours ago, extracascaval said: Poti folosi kober ecolac, daca folosesti culori iti trebuie si un revelator de culoare, poti imprima si pe metal, cauta pe gugal Asta pt inscriptionari decorari etc decat sa folosesti abtipilde. Interesant video-ul, multumesc pentru idee! Nu stiu daca o sa fie nevoie de inscriptionari, amplificatorul este pentru uz personal. In zona inferioara vreau sa integrez un tuner, pentru asta o sa lalaie predominant, doar din cand in cand o sa mai pun un vinil. Tuner exista deja (chiar doua), ramane sa vad cum fabric panoul ce va integra scala, cele trei butoane ale tunerului (am/fm, lw/mw, mono/mute), cei doi robineti ai amplificatorului (volum si ton) si selectorul de intrari, cam ca in pictura atasata. O sa am nevoie de un un bun prelucrator de tabla pentru a realiza deupajele. Link spre comentariu
radasous Postat Mai 18, 2018 Autor Partajează Postat Mai 18, 2018 (editat) Nu am mai scris nimic pe topic de ceva timp pentru ca nu am mai facut cam nimic efectiv la amplificator, este in caeeasi stare, insirat pe raft si carcasa in lucru. Am tot cautat materiale pentru finalizarea carcasei cam ca in poza de mai sus, pentru partea cu gaurele am gasit ceva potrivit la magazinele apicole, adica plasa de sarma sau tabla perforata cu gaurici mici-mici. Pentru panoul cu potentiometri si decupaje nu gasesc fabricant, adica taietor si gravor cu cnc sau laser. Intre timp am cumparat de la dl. @popa marius un generator AF Heathkit AG-9A, este minunat, am reusit sa calibrez intr-o oarecare masura si osciloscopul OT01, avea montat butonul atenuatorului cu o pozitie mai jos, adica pe 1V/div era pus la 0.5V/div. Acum indica rezonabil, suficient pentru masuratori in af in regim de amator. Am verificat si multimetrele (chinezarii DT9205A si DT9208A) si de pe la 700Hz incep sa bata campii, nu mai indica valoarea RMS ci valori mai mari. Am ajuns si la o varianta ok pentru sursa de alimentare, in urma discutiei cu dl. Bodea (dvb) sursa va fi cu doua drosele 5H/150mA/90 Ohm, cate unul pentru fiecare canal, fabricate de dl. Bodea, desigur. Editat Mai 18, 2018 de radasous Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum