radasous Postat Iunie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2018 THD calculat grafic pe una din masuratoile FFT, 1khz, 8.2W: THD 2 kHz: 1.249004229 % THD 3 kHz: 0.791473566 % Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 21, 2018 Partajează Postat Iunie 21, 2018 Ceva nu se potriveste, pentru PP armonica H2 trebuie sa fie mai mica decit H3 Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 21, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2018 (editat) 28 minutes ago, popa marius said: Ceva nu se potriveste, pentru PP armonica H2 trebuie sa fie mai mica decit H3 Naiba stie, amplificatorul este sigur PP. Pe unele prinscreen-uri, apare mai mica, spre exemplu cu baza de timp pusa la 5ms. Calculul de mai sus este facut pe graficul cu baza de timp la 20ms, prin toate tutorialele era specificat ca pentru un fft cat mai exact este nevoie de cat mai multe date analizate. Interesant este ca, pe grafice, armonicile pare sunt aproape asimetrice, cele impare aproape simetrice, cam ca la un SE. Pentru armonica 3 nivelul din pictura este ca in simularea din ltspice, adica aproximativ -24dB pentru aprox. 18dB ai semnalului analizat, thd-ul este cam la aceeasi valoare. Editat Iunie 21, 2018 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 22, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2018 Au sosit si ultimele bunatati pentru amplificator: -Condensatori 160uF/100V , Low ESR, 135C, United Chemi-Con, vor fi montati paralel cu rezistentele din catozi. -Comutator rotativ bipolar 3 pozitii, pentru comutarea surselor de intrare -Butoane aluminiu, diametru 19/28.5mm, 4 buc ati, pentru volum, corector de ton si comitator surse -Intrerupator basculant on-off sanatos pentru alimentare A sosit si generatorul de semnal dreptunghiular cu 555, o sa ma ocup de el in zilele urmatoare. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 22, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2018 M-am luotat aproape doua ore cu un minibrum prezent pe un singur canal, cu intrarea in scurt disparea, desigur. Am rezolvat prin conectarea maselor ce duc la pcb-urile etajelor de amplificare si al corectorului intr-un singur punct, chiar pe cracul - al puntii redresoare. Inainte, fiecare canal era in conectorii cu surub pentru alimentare, cam la 10cm unul de altul, puntea la jumatatea distantei, deci oarecum in stea. Au ramas conectate la ceva distanta masele ce duc ls traf-urile de iesire. Bineinteles ca inainte sa schimb conectarea gnd am schimbat cablurile de semnal, tuburile ef86, am rotit etajele in ideea ca preiau ceva brum dinspre drosele. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 26, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2018 Am facut masuratori pe semnal dreptunghiular cu megageneratorul cu 555, am folosit un divizor rezistiv (potentiometru 100k) pentru a reduce semnalul la cei aproximativ 140 mV necesari pentru a fi sub zona de clipping (...la 1kHz) Semnalul de intrare este albastru, cel de iesire este galben. Semnalul generatorului nu este perfect, dar este suficient pentru concluzii. Oscilograme 20 Hz, 50 Hz, 100 Hz. Oscilograma 1kHz: Oscilograme 5kHz, 10kHz: Oscilograme 12kHz, 15kHz, 18 kHz: Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 Momentan ma cam opresc cu masuratorile detaliate, din punctul meu de vedere am obtinut performante suficiente cu componentele implicate, thd 0.79% la 3kHz pentru semnal de intrare de 1kHz, putere de iesire 8.2W RMS, deviatia maxima 1.88 dB in banda de frecvente 30Hz-18kHz. Ma raman mici reglaje pentru PSF pentru a pastra tuburile finale intr-un punct cat mai safe, asta insemnand reducerea tensiunii de alimentare de la 235 la 220V si o mica modificare in circuitul UL-micsorarea rezistentei din screen de la 2.2k la 1k. Cu noul PSF thd-ul ar trebui sa ramana sub 1% la 1kHz in aceleasi conditii, adica 10W rms pe iesire. Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 A sosit si com oda pe care vor sta amplificatorul, tunerul si pickup-ul. Incintele sunt amplasate doar temporar asa, vor ajunge pe peretele opus. Link spre comentariu
simson Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Referitor la oscilograme observ o redare atenuata a frecventelor inalte vizibil deja la 5kHz 10V/20us, mai accentuat la 10kHz.Fronturile crescator si descrescator devin mai inclinate, mai lungi ca rezultat al ingustarii benzii de frecventa.La puterea maxima produsul dintre banda de frecventa si amplificare este constanta.Deci, intrucat puterea de iesire este constanta, se ingusteaza banda amplificata.Caderea de 1,88dB este discutabil, conform oscilogramelor.De asemenea la 50Hz exista oarecare asimetrie intre palier sup. si inf.S-a investit financiar mult in piese de mica importanta iar ce ar fi fost nr. one, nu s-a dat importanta. Oricum va felicit ptr. ambitie, se vede ca lucrati din pasiune. Link spre comentariu
dvb Postat Iunie 27, 2018 Partajează Postat Iunie 27, 2018 Subscriu, se vede ca s-a investit cu pasiune pe o baza de cunostinte deloc neglijabila Vorba lui Simson, un pic mai era... Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 2 hours ago, simson said: ...S-a investit financiar mult in piese de mica importanta iar ce ar fi fost nr. one, nu s-a dat importanta. Exact asta a fost ideea, sa abtin ceva rezonabil din traznai. Repet, probabil ca nu s-a citit pe la inceputul topucului, nu am nevoie de acest amplificator, constructia lui este foar o metoda de relaxare si de a-mi aduce aminte de ceva vremuri trecute. Ce-i drept, pe lupe si anse de pustol am dat tot cam cat pe transformatoarele de iesire :)) 1 Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 27, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2018 (editat) Legat de oscilograme...alea sunt. Trebuie, totusi, tinut cont ca masuratorile sunt facute pentru un nivel de semnal la limita aparitiei clippingului la 1kHz, aproape 9W rms pe iesire, asta fiind o putere pe care nu o pit folosi la birou, deci mult peste conditiile reale de utilizare. Ca sa nu mai spun ca folosesc predominant ca sursa un tuner radio, foarte rar pickupul, niciodata generatorul...ca doar nu m-a batut soarele excesiv. Editat Iunie 27, 2018 de radasous 1 Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 28, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2018 Am incercat o forma de panou frontal in Target3001, va fi facut din tabla de alama 230x60x3mm: Poza este pentru imprimare pe tablarie, portiunile negre vor fi alama lucioasa, cea alba antichizita, catre negru. Cam asa o sa arata ampliful cu panoul montat: Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 29, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2018 16 hours ago, radasous said: Am incercat o forma de panou frontal in Target3001, va fi facut din tabla de alama 230x60x3mm: Varianta 2, am sa incerc sa o transfer pe alama: Link spre comentariu
radasous Postat Iunie 30, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2018 A inceput marea corodare a panoului frontal. Am aplicat metoda cea mai simpla, transfer de toner si corectii cu markerul. Produsul finit nu se doreste a fi perfect imprimat ci perfect armonizat cu carcasa, adica trebuie sa arate un pic postapocaliptic :)) Corodaciunea este atasata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum