Vizitator Postat Iulie 6, 2018 Partajează Postat Iulie 6, 2018 Atunci sunt bune sau macar pentru teste ! Link spre comentariu
radasous Postat Iulie 6, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2018 Au raport calitate/pret rezonabil si clar nu sunt pentru audiofili. Vor intra in curand la unt test mai special, un se de 4-5W cu doi tranzistori Link spre comentariu
radasous Postat Iulie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2018 Am montat transformatoarele @dvb si am ales o combinatie a secundarelor pentru care se obtine Raa aproximativ 4700k cu 8 ohmi in secundar. Au fost necesare mici ajustari de psf si eliminarea artificiilor de liniarizare a transformatoarelor Indel din conexiunea UL, am redus nf-ul. Am descoperit un semnal parazit pe iesire cu frecventa de 490 kHz, sinusoidal, cu amplitudinea de aproximativ 30mV la iesire. Tind sa cred ca este un semnal captat din eter si nu o oscilatie, cand am pus intrarea in scurt cu o sarma de 7-8 cm sinusoida de 490 kHz/30mV era perfecta, cu scurt facut cu condensator ramanea la 3-4 mV. Am eliminat-o cu un circuit rc serie (1.5k+1nF) intre anosi si g2, sinusoida a disparut de pe iesire, au ramas doar ceva zgomote cu amplitudine de 2-3 mV. Am facut rapid si un rand de masuratori cu semnal sinusoidal, amplificatorul se comporta liniar in plaja 30Hz-30kHz, apoi incepe sa bata vantul vestic in sinusoide si sa scada amplificarea, insa fara clipping. Preformantele sunt clar peste varianta cu transformatoare Indel, la "ureche" se sesizeaza doar o imbunatatire a frecventelor joase. In zilele urmatoare or sa urmeze masuratori mai exacte pentru a obtine curba de raspuns in frecventa, inclusiv cu semnal dreptunghiular. Oscilograme: Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 7, 2018 Partajează Postat Iulie 7, 2018 Deci ai o sarcina de 8 ohmi si 7Vef , asta insemnand 6w si un pic intr-o banda de 30-30000 . E chiar bine pentru amplificatorul tau ! Transformatoarele "isi dau arama pe fata" ! Asteptam si testele cu dreptunghiular. Link spre comentariu
radasous Postat Iulie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2018 13 minutes ago, Faust2018 said: 493Hz. Ce-i cu ei? 12 minutes ago, gheo23 said: Deci ai o sarcina de 8 ohmi si 7Vef , asta insemnand 6w si un pic intr-o banda de 30-30000 . E chiar bine pentru amplificatorul tau ! Transformatoarele "isi dau arama pe fata" ! Asteptam si testele cu dreptunghiular. Posibil sa urce pana la 9V si ceva, generatorul a ramas pe vakoarea aia pentru ca aparea o deformare la 30Hz Link spre comentariu
George Postat Iulie 7, 2018 Partajează Postat Iulie 7, 2018 (editat) 7 minutes ago, radasous said: Ce-i cu ei? E o corectare. In mesajul din link ati scris kHz in loc de Hz. https://www.elforum.info/topic/131488-push-pull-cu-el86/?do=findComment&comment=1685497 Editat Iulie 7, 2018 de George Link spre comentariu
radasous Postat Iulie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2018 16 minutes ago, George said: E o corectare. In mesajul din link ati scris kHz in loc de Hz. https://www.elforum.info/topic/131488-push-pull-cu-el86/?do=findComment&comment=1685497 Nu am gresit, parazitul era pe la 490 khz Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 7, 2018 Partajează Postat Iulie 7, 2018 Nu am intrat in teste aprofundate cu transformatoarele in cauza (T34PP_p1) dar pe baza tehnologica si a unor masuratori statice le estimez la un 10Hz-50KHz la -1dB, max. -2dB, asadar nu va grabiti cu concluziile... Daca la 40kHz bate vintul in sinusoida e de vazut si ce semnal vine pe grile... Link spre comentariu
gheo23 Postat Iulie 7, 2018 Partajează Postat Iulie 7, 2018 ""la cestiune domnilor, la cestiune !"Aveti mesagerie unde sa va balacariti.Va rog, nu stricati subiectul ! 28 minutes ago, dvb said: Daca la 40kHz bate vintul in sinusoida e de vazut si ce semnal vine pe grile.. Da! Corect.Ar fi ciudat sa fie de vina transformatorul de iesire pentru inclinarea aceea. Link spre comentariu
radasous Postat Iulie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2018 (editat) 36 minutes ago, dvb said: Nu am intrat in teste aprofundate cu transformatoarele in cauza (T34PP_p1) dar pe baza tehnologica si a unor masuratori statice le estimez la un 10Hz-50KHz la -1dB, max. -2dB, asadar nu va grabiti cu concluziile... Daca la 40kHz bate vintul in sinusoida e de vazut si ce semnal vine pe grile... Aici ati pus punctul pe i, sa nu uitam ca psf-ul este unul foarte safe pentru tuburi, cu Ua de 218 V si negativare in jur de 16V. Editat Iulie 7, 2018 de radasous Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 7, 2018 Partajează Postat Iulie 7, 2018 (editat) atenţie, ca să vizualizezi corect "si ce semnal vine pe grile..." trebuie să deschizi bucla de reacţie negativă (în buclă închisă există corecţie semnal pe grilele de comandă) Editat Iulie 7, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 7, 2018 Partajează Postat Iulie 7, 2018 6 minutes ago, valderama said: atenţie, ca să vizualizezi corect "si ce semnal vine pe grile..." trebuie să deschizi bucla de reacţie negativă Absolut, buna precizare! Tot in spiritul interventiei mele anterioare o sa-l rog pe @radasous ca peste o anumita perioada (zile, saptamini) dupa ce-si stabileste parametrii finali (sau inainte) sa faca un test cu tensiuni mai mari, in limita datasheet-ului totusi, sa vedem cam ce putere putem obtine pe aceasta configuratie, eventual cu G2 la 25% Link spre comentariu
radasous Postat Iulie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2018 O sa verific in zilele urmatoare si cu bucla deschisa, oricum am redus semnalul aplicat prin nfb. In plus, am adaugat circuitul de killarire a semnalului parazit ce are constanta de timp de 3 microsecunde, deci poate inclina sinusoida la 40 kHz. 2 minutes ago, dvb said: Absolut, buna precizare! Tot in spiritul interventiei mele anterioare o sa-l rog pe @radasous ca peste o anumita perioada (zile, saptamini) dupa ce-si stabileste parametrii finali (sau inainte) sa faca un test cu tensiuni mai mari, in limita datasheet-ului totusi, sa vedem cam ce putere putem obtine pe aceasta configuratie, eventual cu G2 la 25% O sa verific si cu tensiuni mai mari, dar nu prea mult, sursa imi permite maxim 240V, asta inseamna sa elimin droselele. Link spre comentariu
dvb Postat Iulie 7, 2018 Partajează Postat Iulie 7, 2018 5 minutes ago, radasous said: O sa verific in zilele urmatoare si cu bucla deschisa, oricum am redus semnalul aplicat prin nfb. In plus, am adaugat circuitul de killarire a semnalului parazit ce are constanta de timp de 3 microsecunde, deci poate inclina sinusoida la 40 kHz. O sa verific si cu tensiuni mai mari, dar nu prea mult, sursa imi permite maxim 240V, asta inseamna sa elimin droselele. ... sau poate gasiti un autotransformator prin vecini sau un traf separator cu +/-10%... e o sugestie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum