Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler stergatoare Daf (releu ars)

Vizitator Stupina Universul Albinelor

Postări Recomandate

Vizitator Stupina Universul Albinelor

Buna seara,

De cateva zile caut un releu dublu ce se afla defect intr-un controler de stergatoare la un camion Daf.

Mentionez ca am gasit pe Aliexpres la 6 dolari, insa am nevoie de acest releu mai rapid. Daca aveti dvs idee unde as putea gasi acest releu, rog sursa si contact.

Atasez fotografii la ceea ce am nevoie. Va multumesc.

29513289_1668176523270268_7978872023705245589_n.jpg

29541988_1668176573270263_8498519213302110160_n.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• TESSLA

1

• mac01

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Puneti doua relee in paralel. Dupa cum vad are doar un singur contact fiecare releu si comanda diferita. Sunt doua bobine cu doua contacte.

Sau dati capacul jos si curatati contactele releului cu un smirghel fin...pana ajunge comanda de pe ali...daca vreti neaparat releul original. Eu zic ca se poate remedia releul original...daca bobinele nu sunt arse....macar pentru o perioada.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Polizează cu grijă  muchia superioară a carcasei releului cu o pilă fină sau șmirghel, până când poți desprinde capacul superior cu seria releului.Apoi trebuie să ai acces la contacte.Dacă acelea sunt sudate sau arse rău, nu mai ai ce le face, trebuie ori să pui două relee simple în locul originalului, ori originalul.Dacă însă contactele sunt doar oxidate la suprafață, se pot curăța cu șmirghel fin și releul va putea funcționa și cu o carcasă exterioară provizorie, prinsă prin lipire pe cablaj, cât să nu intre praful și umezeala.Dacă dai modulul unui electronist, ți-l poate repara practic pe loc...dar mai înainte de toate trebuie să fii sigur că releul e cel vinovat.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări