Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cannon 60d-blit nikon

florynyk

Postări Recomandate

Salut, am un aparat foto cannon 60d si vreau sa fac niste poze la majoratul fiului meu, dar nu am blit la el, imi imprumuta cineva un blit nikon, eu va intreb se pot cupla intre ele (aparatul foto cannon 60d cu blitul nikon)in asa fel ca sa functioneze. Vreau un raspuns cat mai urgent , va  multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugenbt

2

• one

1

• validae

1

• florynyk

1

Top autori în acest subiect

canon 60d are blitz incorporat. de obicei nu se pupa canon cu nikon. daca nu ai o experienta minima cu el, foloseste o sapuniera sau un smartphone. cand are majoratul?

Link spre comentariu

O soluție mai elegantă e folosirea unui blitz  sincron care să fie îndreptat spre tavanul încăperii, sau spre zona de interes din exterior.Astfel de blitz se declanșează automat când detectează lumina blitz-ului de pe aparatul foto.Am făcut mai demult câteva astfel de blitz-uri satelit, dar se poate adapta un mic montaj ce cuprinde o fotodiodă sau fotorezistență, unui blitz de putere de orice tip. Schema e simplă și nu pune probleme nici unui începător.Nu trebuie nici măcar să interveniți în montajul blitz-ului utilizat, ci doar să faceți legătura între bornele de sincronizare ale blitz-ului și montajul de sincronizare optică: http://www.bobtech.ro/proiecte/echipament-foto-video/12-blitz-sincron

Pe de altă parte, e bine de știut că multe blitz-uri de firmă au și funcția de ,,slave,, și pot fi declanșate de către lumina unui alt blitz, prin setarea unui buton.

Editat de validae
Link spre comentariu

Este foarte posibil ca flash-ul sa poata fi folosit pe hot-shoe la Canon dar in mod manual. Se selecteaza din meniul camerei, astfel incat flash-ul incorporat nu va declansa.

Nu se poate folosi TTL, in acest mod puterea s-ar regla in functiile de conditiile de fotografie.

Link spre comentariu

Da,dar se verifice inainte ce tensiune are blitzul pe contactele hot-shoe-ului; unele aparate nu accepta mai mult de 5v pe contacte.

E mai greu de lucrat pe mod manual cu blitzul pt cineva care nu e obisnuit; si nici nu stiu daca obiectivul ai arata distanta cand face AF .Daca nu-i arata distanta ,nu stie ce diafragma sa regleze .

@validae : Un servoblitz obisnuit nu se poate folosi la ap. moderne din cauza pre-flashului folosit la AF . Trebuie unul mai evoluat care sa stie sa numere flashurile si sa declanseze la al 2-lea.

Totusi nu inteleg : din specificatiile ap. foto , flashul incorporat ar bate 13metri la ISO100 (sens minima) ,la deshiderea maxima a ob. de kit de 3,5  , ceea ce absolut suficient pt majoritatea situatiilor cu exceptia exterioarelor noaptea sau a spatiilor mari si intunecoase (de ex , in unele biserici) ...

Daca initiatorul e pretentios la calitatea pozelor  : sensibilitate ISO  mare + RAW + editare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu am cumparat zilele trecute un blitz Canon Speedlite 550EX de pe OLX cu numai 49 de lei. Era vindut ca defect deoarece, spunea vinzatorul, se incalzeste daca e folosit in mod MASTER sau SLAVE. Eu il folosesc doar ca blitz normal si nu ma deranjeaza. La pretul de mai sus nu cred ca merita facute improvizatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări