Shambala Postat Aprilie 3, 2018 Partajează Postat Aprilie 3, 2018 Hmm, pretul este intotdeauna problema. Intre 100 si 200 euro costa doar piesele. Link spre comentariu
Vizitator anniculae Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Nu mai deschid alt topic. Mi-a ajuns pe mana un amplificator Acoustic Research 07 care la prima vedere parea perfect functional. Am descoperit cateva probleme: - din el se aude un sunet ca de greiere in zona centrala, as zice eu undeva pe langa condensatorii mari. Se aude doar de aproape deci nu este puternic dar se aude. In prima faza am zis ca e in boxe dar se aude si cu boxele oprite. E ceva asemanator cu zgomotul transformatoarelor vechi care nu aveau tablele bine inchegate. - am cateva piese care se incing: este un tranzistor D313 cu radiator care se incinge de nu poti pune mana pe el, unul fara radiator B631K si o rezistenta care este acoperita cu un tub alb (toate marcate cu sageata in poza 1, sper ca se distinge). Nu am ascultat tare deci nu s-au incazit pentru ca ar fi fost suprasolicitat. E ceva grav, ar trebui sa imi fac griji sau se pot remedia aceste probleme? Nu de mine, o sa caut pe cineva care se ocupa cu asa ceva, dar ma intereseaza daca s-ar merita sa mai fie reparat sau este o problema grava. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Tranzistorului fără radiator nu prea are voie sa se încingă, posibil sa fie ceva defect pe-acolo. Celelalte e normal sa se încinga dar acum depinde cit de tare. La 60 de grade deja nu mai poți tine mina dar pt componente nu constituie o problema 60-70 de grade. Editat Aprilie 13, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 (editat) Vezi pe partea cu lipiturile daca nu ai vreuna (sau mai multe) care au imbatranit/cedat. Pe mine ma scot din sarite piesele care frig tare (peste 60grd cu capacul scos) asa ca de obicei intervin si fac mici modificari (adaug radiatoare sau le schimb cu altele mai mari, pun R de putere mai mare) dar nu este o solutie pe care sa o recomand usor caci la cea mai mica greseala se lasa cu fum. Ma refer la aparatele bune, care asa au fost gandite, sa mearga cu unele piese fierbinti. Daca e vreun defect, trebuie intai remediat. Editat Aprilie 19, 2018 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum