GEO 53 BN Postat Mai 23, 2019 Autor Partajează Postat Mai 23, 2019 (editat) @hpavictor si @maresaldeflota ! Va rog, fara politica pe acest topic! Editat Mai 23, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2019 Partajează Postat Mai 23, 2019 (editat) Scuze... da au înnebunit toți dacă și în reclame auzim,, si noi votam,, ps eu nu mai zic nimic de politica. Editat Mai 23, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 23, 2019 Partajează Postat Mai 23, 2019 La 21.05.2019 la 11:19, gauss a spus: Eeeee ... nu e asa usor . Mi - amintesc cand antrenorul , la prima lectie , m - a aruncat in bazin ... , era clar ca ma voi ineca . Dupa ce am absorbit destula apa , m - a salvat intinzandu - mi o prajina de lemn , care era pregatita . Am tusit vreo jumatate de ora ... , si m - am decis sa nu mai ma duc . Parintii au fost de alta opinie , si n - am avut de ales . Statura si conformatia le datoresc acelui sport , mi - au fost de folos toata viata . P.S. - in perioada respectiva , sectia de la Petrolul era renumita , se lupta de la egal la egal cu Dinamo , Steaua , Crisul Oradea . Avea si sectie de polo . In fine ... Inotul....va ramane intotdeauna un sport care imi aduce aminte de prima lectie...sunt multi ani de atunci...sa fi avut vreo 8-9 ani, eu cu un vecin eram cei mai mari, restul chistoci din aia de 6 ani. Ditamai strandul cu apa de 2m (cea mai mica), profesorul (fie iertat) era o matahala de 2m, campion la judo, avea niste palme imense. Ne-a insirat pe toti de-a lungul barii de inox de care ne tineam cu toata disperarea si a zis..prima lectie, toata lumea capul la fund...pfff...cum dracu ca nu mai bagasem niciodata, toti au executat in afara de mine si de vecinu....s-a uitat asta la noi apoi a venit si ne-a pus la fiecare cate un "capac" in cap, si ne-a tinut si mai mult decat ceilalti. In 3 zile de antrenament noi inotam mai bine decat oricine...... Link spre comentariu
gauss Postat Mai 23, 2019 Partajează Postat Mai 23, 2019 (editat) Eu am invatat greu sa inot . Saptamani ... la fel si cei din grupa mea . Dupa niste ani ... , antrenamentul minim era de 50 bazine . 2500 metri . Stiluri si procedee diferite ... cu pluta de lemn , sau cu picioarele blocate cu cauciuc . Inainte de apa , trei sferturi de ora pe uscat . Sala de forta , alergari etc . 6 zile pe saptamana ... , si in vacanta . in fine ... Editat Mai 23, 2019 de gauss Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 23, 2019 Partajează Postat Mai 23, 2019 1 oră în urmă, maresaldeflota a spus: Scuze... da au înnebunit toți dacă și în reclame auzim,, si noi votam,, ps eu nu mai zic nimic de politica. Momentan , nici eu . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 23, 2019 Autor Partajează Postat Mai 23, 2019 Acum 1 oră, maresaldeflota a spus: Scuze... da au înnebunit toți dacă și în reclame auzim,, si noi votam,, ps eu nu mai zic nimic de politica. Multumesc! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 23, 2019 Autor Partajează Postat Mai 23, 2019 1 oră în urmă, gauss a spus: Eu am invatat greu sa inot . ....................................... Asa cum am mai spus,am invatat sa ''inot'' singur,fara profesor. Deocamdata, pot spune ca ma descurc binisor. Mai e mult pina voi putea spune ca inot cum trebuie! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 La 23.05.2019 la 18:50, maresaldeflota a spus: Scuze... da au înnebunit toți dacă și în reclame auzim,, si noi votam,, ps eu nu mai zic nimic de politica. Este tehnică psihologică . Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 Inspirat de o poză de alături, aia cu bumbul de deschis uşa de la Dacie... Poa' să râdeţi de mine... Până în armată, deci eu fiind de vreo douăjde de ani atunci, mersesem cu turismul cam de vreo două ori... De la oaste, fiind la un depozit lângă Slatina, Brebeni, am prins o permisie în oraş, spre Slatina. La întoarcere din oraş, adică Slatina, spre Brebeni, am "prins" o ocazie, o maşină, da, o Dacie de-a noastră, altceva nici nu prea era atunci, adică 1990, şi... nu ştiam de unde se deschide uşa ( portiera) ca să mă dau jos... A fost un moment penibil pentru mine, şoferul s-a întins şi mi-a deschis uşa. Asta e, acum pare aşa, atunci era altfel, aşa a fost... Nu am crescut chiar în pădure, părinţii mei erau funcţionari, astea erau posibilităţile vremii... După ceva ani, tot prin anii '90, pe când nu erau satele străpunse de CATV -uri, iar eu proaspăt posesor de tv color, paraboloică şi telecomandă, chiar două... una a tv-ului şi cealaltă a receiverului, mă trezesc cu musafiri, o mătuşă cu fiul ei de vreo 4-5 ani atunci. Programe la tv-ul meu erau multe... telecomanda funcţiona... programe nemţeşti, RAI-urile, Berlusconi ( Italia1, Rete4, Canale5) totul mergea aţă... Nimic deosebit până aici... Apoi, într-o zi, la o anume oră, puştiulică ăla de 5 ani îmi spune să dau pe 13, adică RAI -DUE, că-s desene animate... chiar am constatat apoi că era ora când se difuzau desene animate cu Tom şi Jerry. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 25, 2019 Autor Partajează Postat Mai 25, 2019 (editat) Salutare prieteni! Azi, o sa va povestesc o intimplare, petrecuta pe cind aveam 8-9ani. Intr-o zi spre sfirsitul iernii, inceputul primaverii, s-a zvonit ca cineva din colonia miniera,a prins o vulpe,care facuse ''imprudenta'' sa intre-n cotetul gainilor, facind o gaura in acoperisul din carton asfaltat ,al cotetului. Nu departe de colonie,la circa 300 de metri,era padurea. Noaptea tirziu, omul a auzit harmalaie afara,gainile ciriind si cotcodacind de mama focului. A iesit afara cu lampa cu carbid,sa vada ce se intimpla. A vazut in acoperisul cotetului gaura facute de vulpe. Cotetul era facut din scinduri de brad,fiind ridicat fata de pamint. Acoperisul era facut cu sipci din lemn de brad peste care asternuse carton asfaltat. Poate de aceea,vulpea n-a mai reusit sa iasa din cotet,distanta dintre sipci fiind destul de mica,cotetul fiind destul de inaltuț. In cotet a vazut vulpea, care se caznea sa iasa din cotet. Si-a chemat sotia sa aiba grija ca vulpea sa nu evadeze. A luat o bucata de sirma mai lunga, facind un laț. Cu latul in mina, omul a reusit, dupa multa cazna, sa-i strecoare lațul dupa cap,scotind-o tot pe acolo pe unde, vulpea, intrase. Apoi a legat vulpea cu o bucata mai lunga de sirma, proptind-o de un stilp. In cotet, o gaina era moarta.Vestea s-a raspindit repede prin sat. Unii spuneau ca vulpea era turbata,altii ii combateau spunindu-le ca vulpea turbata nu intra-n cotetele gainilor,limitindu-se doar sa muste tot ce le iese-n cale,nefiindu-i frica de om. La doua case de cel care prinse vulpea ,locuia un tehnician minier. Acesta i-a spus celui care prinse vulpea sa-i dea lui vulpea . Cum omul intentiona sa o omoare,acesta i-a dat-o cu draga ''inima''. Noul ''proprietar'' al vulpii a construit un cotet inchis cu plasa de sirma, destul de incapator unde a ''instalat'' vulpea. Mincarea ii era data pe deasupra,unde era o usita destul de mica,incit sa nu poata sari afara, intr-un moment de neatentie. Noi auzind de intimplare am plecat spre colonie sa vedem vulpea. Nefiind nimeni acasa,ne uitam doar printre ulucile gardului, nevazind mare lucru. Tehnicianul, neavind copii, era cam morocanos, in schimb sotia lui era foarte placuta. Se vorbea prin sat ca cel ce luase vulpea, cumpara, pe un pret de nimic, din sat gaini batrine, care nici nu mai ouau si nici nu mai cloceau, dindu-le, dupa ce erau taiate,vulpii. Tata, fiind coleg de serviciu cu tehnicialul,ne spunea ca in curte la el, mirosea a hoit de nu puteai respira. Mergeam pina-n colonie doar sa vedem vulpea. Cind mama ma trimitea la ''coperativa'' din sat, sa cumpar te miri ce, ii spuneam ca o sa ma duc la alimentara din colonie,unde in mod sigur o sa gasesc tot ce trebuie. Nu intotdeauna ,mama, nu era de acord cu mine,de multe ori luindo-n ''freza'', cind eram prea insiatent. Dupa ceva timp(destul de mult),noi copii, ne-am pierdut interesul fata de vulpe. Preocuparile noastre erau deja altele. Scoala si nu numai, fiind pe prim plan! Editat Mai 25, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
tm07uxo Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 Luam bataie la scoala destul de des in clasele 1-4 ...nu pentru teme ne facute sau poiezi ne invatate ...un lucru ciudat eram vreo 40 de copii in clasa si toti mincau cartea nu prea a fost diferenta intre primul si ultimul la invatatura..doar unul singur s-a pierdut pe drum , dar acolo era o problema in familie...luam bataie ca eram nestimparati, plini de energie , si nu indrazneam sa spunem asta acasa ca mai luam bataie si de la tata. In centrul satului aveam un parc imens in care erau plantati castane..la inceputul scolii mergeam cu invatatoarea la cules castane ce apoi erau incarcate in camioane si duse in oras unde erau procesate nu stiu ce se facea din ele , uni spuneau ca medicamente alti ziceau ca lipici .. scoala aduna o cantitate poate un vagon sau si mai mult pe care firma care o lua nu reusea sa le ia pe toate asa ca mai raminea in curtea scolii castane si pe timpul iernii... Incalzirea clasei se facea cu sobe cu lemne ..in pauze noi baietii turnam peste jar cite 2-3 galeti de castane care in timpul orei bubuiau de numa...dupa fiecare bubuiala toata clasa ridea..cum sa tii ore in asemenea conditii ..citii nervi trebuia sa aiba invatatoarea cu noi ? asa ca nuiaua de alun era pus in functie ..luam cite 10 la fund fiecare baiat...vine pauza urmatoare si inca 2-3 galeti de castane si iarasi cite 10 la fund...si tot asa si in pauza urmatoare...Pe linga bubuiala castana cind bubuia mai inprastia si o cantitate de cenusa prin usa sau cenusar ....praf peste tot .. Exemplul nostru a fost copiat si de alte clase asa ca sa ajuns in scoala noastra sa se suspende pauzele orele se tineau in lant..pina cind mai existau castane in curtea scolii..La un moment dat probabil si invatatoare obosea de atita administrat si ne-a inpartit in cite doi Ion cu Gheorghe, Horea cu Vasile si asa mai departe perechi.. Gheorghe ia nuiaua si dai 10 la fund lui Ion si dupa acea Ioane da tu inapoi lui Gheorghe ce ai primit, .....La inceput Gheorghe lovea cu duhul blindetii mima doar lovitura si Ion la fel...la care invatatoarea zicea nu asa Ioane , hai ca i-ti arat eu cum , si ii dadea 10 tare la fund , Na acum arata-i tu lui Gheorghe cum se da. trebuie sa dai tare ca dai cu INPRUMUT ce dai tu vei primi inapoi de la Gheorghe.. Nu ne mai batea invatatoarea ne bateam noi intre noi..Nu mai ziceam ca am luat bataie ...am luat un INPRUMUT...Acasa aveam diferite sarcini fiecare dupa posibilitati si abilitati...Familia noastra era una mare in care era prezent strabunica pina la stranepoti 4 baieti si trei fete....un var era cel mai mare si urmam eu ... animale multe porci,purcei , gaini, giste iepuri etc porci grasi ptr. vinzare...avind linga casa o gradina mare prin porumb se mai cultiva si fasole si dovleac...spre toamna eu cu varu aveam sarcina sa dam ca supliment alimentar dovleci sparti cu toporu la porci.... ce ne-am gindit noi .. de ce sa spargem noi dovlecii ....le dam asa intregi...dovleacul fiind mare si cu coaja tare porcu cind casca gura sa muste se rostogolea dovleacu mai departe...dupa o incercare doua sau noua porcu se ENERVA si incepea sa urle ca la taiere ,,,, si incepeau sa urle si cei lalti alergind dupa dovleci...Iar noi ne rideam de ne prapadeam....La o asemenea galagie se adunau si vecinii sa vada ce se intimpla ... seara cind a venit tata acasa a pus in functie cureaua si tot ma intreba M-AI VAZUT TU PE MINE SA FAC ASA CEVA. intrebare ce ma macina si acuma de ce fac copii lucruri ce adulti nu le fac ? ? ? Invatatura de minte NU a doua zi porci au primit tot dovleci intregi si ciclul s-a repetat.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 (editat) Acum 58 minute, tm07uxo a spus: Luam bataie la scoala destul de des in clasele 1-4 ...nu pentru teme ne facute sau poiezi ne invatate Pacat...daca va dadea cateva la palme pt greseli gramaticale, acum ai fi scris corect, si ai fi stiut ca inaintea lui p si b se foloseste litera ''m'' si nu ''n''. Adica se scrie ''imprumut'' si nu ''inprumut''. Ar mai fi cateva, dar ma limitez doar la astea. Nu-i tarziu nici acum sa afli, si sper sa nu te superi. Editat Mai 27, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 27, 2019 Partajează Postat Mai 27, 2019 (editat) Eu am făcut înot la Dinamo prin 1988. Nu s-a prins de mine, aşa că am făcut la Ştrandul Tineretului (Kiseleff cum se numea cu mulţi ani înainte să ajung eu acolo) în 1994... ştrandul ăla demolat în mare parte (au rămas neatinsă partea dintre ştrand şi Str. Primo Nebiolo (fostă Aleea Şcoala de Argonomie, Str. Ştrandului), ceva vestiare spre Şos. Kiseleff şi o trambulină). La şcoală am învăţat şi bine, şi rău. Scrisul cu adevărat corect (adică despărţirea unor anumite cuvinte, număr de i-uri) l-am deprins bine abia după vârsta de 20 de ani. Probabil şi din cauză că am avut mai multă minte, dar şi pentru că mi-am dat interesul - gramatica şi literatura nu au fost printre materiile mele favorite, probabil şi din cauza procesului de educaţie şi a programei - copii nu se prea simt atraşi de şcoală, aşa că trebuie să-i atragi. Unii, orice ai face, vor urî şcoala, dar pe alţii poţi să-i îndrepţi (măcar parţial). Şi să fi fost bătut, tot nu aş fi fost în stare să scriu comentarii, pentru că nici la 18 ani (când am terminat liceul) nu prea înţelegeam ce vor să zică autorii, şi sincer, majoritatea programei şcolare ce ţinea de Literatura Română nu era pe gustul meu. Cât despre educaţie făcută cu bâta, în clasele primare un coleg a venit de 2 ori cu ochii învineţiţi de un unchi pentru că a luat note proaste la matematică. Cât de tâmpit să poţii să fi să dai aşa într-un copil. Individul ar fi trebuit chemat la şcoală, şi, dacă nu-şi cerea scuze, bătut de către 2 malaci care nu iubesc bătăuşii de copii (nu bătut rău, dar să aibă ceva vânătăi 2-3 zile), ciopârţit părul din cap şi apoi turnat cerneală pe el, ca să le fie învăţătură de minte şi altora. A nu se înţelege că-s de acord cu nebuniile pe care le fac unii elevi azi. Detenţie 2-3 ore într-o încăpere a şcolii, puşi să măture pe stradă. Editat Mai 27, 2019 de ctepeo Link spre comentariu
tm07uxo Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 D-le DORU3160......Ai dreptate ..... sincer nu am stiut asta .... nu sint profesor de gramatica....a-si fi putut minti, ca litera M de pe tastatura este vecin cu litera N si am bagat degetu gresit, dar nu mint nu am stiut de regula asta...si apoi si in exprimare ca sunet litera M si N .... sint asemanatoare .... am dat cautare pe net si trebuie sa recunosc ca ai dreptate intr-un singur loc am gasit un articol cu camatari care dadeau bani INPRUMUT....si o consider bilba ... deci mai fac greseli si profesionistii , sa nu mai zic de politicieni , sau odraslele lor , prim ministri, care deasupra mai sint si profesori ...si exemple ar mai fi ...apoi mai este si alta chestiune, de mult a fost cind s-a zis despre mine " ce copilas frumos...siiiii ce destept ".... i-mi cer scuze de la cei care nu au inteles cum a fost treaba cu nuiaua si imprumutul din cauza nestiintei mele , va promit ca nu se va mai intimpla nu voi mai scrie aici ...si aici nu este vorba numai de DORU mai sint si altii care abia asteapta ca cineva sa traga un vint ca sa aiba ce trage in piept... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 28, 2019 Partajează Postat Mai 28, 2019 Acum 52 minute, tm07uxo a spus: D-le DORU3160......Ai dreptate ..... sincer nu am stiut asta .... nu sint profesor de gramatica Tin minte asta, pt ca o luam la palma cu bagheta din plastic.Daca si voi ati fi luat-o, sigur ati fi tinut minte. Cat despre flatulentele tale, nu ai decat, vad ca te-a iritat observatia. Simte-te ca la tine acasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate