Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

2 minutes ago, Mircea said:

Tind sa cred ca glumesti. NAS-ul e generat secvential. Nicidecum dupa criteriul emigrant sau localnic. De unde le scoateti???

Daca tu crezi ca eu glumesc ... ok. Da stii ce nu inteleg eu? Care este rostul acelui card (ma refer la cardul NAS)? Prin vest de ce nu exista acest card? 

Link spre comentariu

NAS-ul foloseste numai pentru salariu si taxe.

E generat secvential, dupa cum iti vine randul la cerut. E unic toata viata.

Exista numere personalizate ca CNP-ul, adica depind de data de nastere, sex si nume, pentru asigurarea medicala si permis de conducere.

Cand am lucrat in Suedia am aplicat pentru un numar de muncitor ca sa imi pot face taxele acolo. Deci, exista si in alte parti numere similare.

Link spre comentariu
8 minutes ago, merck said:

Daca tu crezi ca eu glumesc ... ok. 

Singurele numere NAS diferite sunt pentru muncitori temporari. Incep cu 9.

Ca fapt divers: in urma cu multi ani am inscris copilul la gradinita. Patroana s-a mirat: "uite ca si NAS-ul tau e similar celui de-l am eu." Era evident ca eram emigrant. 

Probabil ca exista o legenda urbana in care se zice ca ar diferi de la o persoana la alta, dupa statutul ei in tara adoptiva. Dar e legenda.

Link spre comentariu
8 minutes ago, merck said:

Ce drepturi iti incalca camerele se supraveghere din supermarket-uri? Dar cele de pe strazi? La intimitatea ta in interiorul casei nu va atenta nimeni pentru ca  este proprietate privata!

1-as avea pretentia ca cele din supermarket sa incalce pe picioare cu bodygardul aferent pe cei ce umbla cu masca sub nas sau barbie..... 

2-am intretinut retelele de camere din judet, cea mai mare avea 87 camere, actual deja 160, nu se uita nimeni la ele pt ca e imposibil, 16 mai importante sunt vizibile tot timpul, mai le comuta cu altele, bisnitarii locali de valuta asi duc "traiul" chiar vis a vis de una mobila..... 

Cand se intampla ceva atunci se cauta imaginile stocate.... 

3-asta este la care nu se asteapta lumea, dar se intampla ca unii hacheri sa dea drumul la alea de pe laptopuri, televizoare smart dotate cu camere...... 

4- prostimea de la noi are frica de carduri, cipuri,etc, le ocolesc,  dar posteaza la greu pe retele sociale fiecare maruntis din viata privata, iar cipul este in fiecare smartphone, primesc si transmit si cele mai mici amanunte.... 

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Mircea a spus:

Dle @GEO 53 BN, dupa detaliile pe care le povestiti pareti in buna stare de functionare dupa evenimentul avut. Sanatos sa fiti in continuare!

Ati gresit cu atitudinea dvs catre politist. Prin lege, aveti obligatia sa prezentati actele la control cand organul, avand dreptul, vi le cere. Puteti intreba de ce, dar asta nu va da dreptul de a o face inainte sa prezentati actele. 

Ati iesit usor din intamplare, politistul putea sa va dea si amenda pentru obstructionarea actiunilor organului. 

Ceea ce m-a facut sa va scriu este atitudinea atat de reprosabila: pur si simplu ati comis un act de coruptie (da, sa nu radeti) rezolvand "problema tovarasului" cu ruda primar. "Tovaras" care a avut o atitudine normala, pentru rolul lui in societate, din ce spuneti. 

Sa nu va mirati ca organul va trateaza fara respect dupa felul cum dvs ati tratat organul. N-ati fost respectuos catre autoritatea lui refuzand sa prezentati actele fara vociferari si amenintari ca "vorbiti" cu seful, primarul, etc. Mai ramanea sa dati la ziar. Pe bune, pentru un buletin? 

Intelegeti ca intamplarea dvs se putea termina in 30 de secunde. Prezentati actul, il consulta, va intreba 2-3 intrebari, si pleca fiecare la treaba lui. 

............................................................................................................

Colegu' @Mircea!

Am tinut sa te, citez pentru a lamuri lucrurile!

In primul rind ''tovarasul militian'' , nici cel putin n-a binevoit sa se prezinte, cum era normal!

Oare de ce atunci cind i-am cerut  sa ma conduca la sefului de post, acesta mi-a spus ca,''sefu'' nu este in localitate?

Oare nu cumva s-a  gindit ca daca  ma conduce  la seful lui , s-ar putea lasa cu ceva ''mustruluiala''? Nu sint convins ca seful de post , lipsea din localitate!

Din cite stiu, atunci cind un politist vrea sa te legitimeze, in primul rind se prezinta si abia dupa aceea iti cere (obligatoriu respectuos) sa-i prezinti actul de identitate! Ori acel politist s-a comportat exact ca un militian de pe vremea lui ceasca, cind prima data, te lua de ''cagula'', iti dadea citeva bastoane  si abia dupa aceea-ti cerea buletinul. Daca, seara aveai ''sansa'' sa te ''intersectezi'' cu militianul insotit de doi soldati din trupele de securitate si n-aveai buletinul la tine, aveai mari sanse sa-ti petreci noaptea, in beciul militiei! Dimineata dupa ce erai scos din beci,erai ''poftit'' sa-i conduci pina la domiciliu, unde ti se cerea sa-i prezinti buletinul. Daca totul  era in regula, te  lasa in pace , nu inainte de a te avertiza sa nu mai circuli seara prin oras, fara buletinul la tine!

Link spre comentariu
Acum 18 minute, GEO 53 BN a spus:

Daca totul  era in regula, te  lasa in pace , nu inainte de a te avertiza sa nu mai circuli seara prin oras, fara buletinul la tine!

Drept urmare, toata lumea avea buletin si il prezenta, iar cei care nu aveau, era clar ca au o problema.:rade:

Acum 9 ore, +_Florin_+ a spus:

Sunt măsuri necesare pentru protecția  "organului" care nu știe pe moment cine ești și ce intenții ai.

Spune asta celor care cred altceva...eu nu mi-am pus mintea cu organul, pt ca stiu ca pt 30 sec in care el se uita ca gasca in lemne la actele mele, risc un conflict deschis cu el din care sunt slabe sperante sa ies nesifonat. Sincer, ce ma deranjeaza cel mai mult, este ca pe bombardieri nu se incumeta sa-i legitimeze, sa se ia de viata lor, se iau tot de oamenii obisnuiti, care la o adica, nu le pot aplica o corectie fizica.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Spunea Usilitel ca nu se uita nimeni in camerele instalate.Poate la noi se intampla asta.Ca n-au angajat niste tocatori de frunze.Dar in viitor?Cand se vor face supravegheri cu softuri specializate?Eu de ce tot vorbesc de inteligenta artificiala?

Este perfect posibil sa se realizeze banci de date cu tot mai multe persoane,chiar cu toata populatia.Si daca vei misca un pai te vor putea urmari.

Deja inteligenta artificiala,sa-i zic incipienta,e prezenta printre noi.In calculatoare,telefoane,televizoare.In rest in toate domeniile economice si cele militare.Dronele sunt capabile deja sa-ti "serveasca" o bomba sau o racheta la usa...

Va tot spuneam de SF-uri.Nu trebuie sa fii "savant" sa observi ca elemente din ele sunt tot mai prezente printre noi.

Cum va evolua lumea cu inteligenta artificiala?Nimeni nu stie.Dar viziunile pesimiste sunt din ce in ce mai raspandite.Asta trecand peste luarea in considerare a crizelor mondiale de resurse materiale si hrana.

https://www.cbinsights.com/research/ai-threatens-humanity-expert-quotes/

Link spre comentariu

Si cind ma gindesc, ca dupa ce am ratat intrarea la facultate, ma batea gindul ca dupa satisfacerea stagiului militar sa dau admitere la Scoala de ofiteri de militie.

Dupa ce mi-am depus actele necesare, am fost, instiintat ca nu indeplinesc criteriile pentru admiterea la scoala de ofiteri de militie , fiind prea scund. Atunci aveam  inaltimea de 1,68m (acum cred ca am 1,6m) baremul fiind de minim 1,7m. 

Ofiterul care mi-a spus ca nu indeplinesc criteriile de inaltime, m-a sfatuit sa dau admitere la scoala de subofiteri de militie. Atunci nu ma batea gindul sa devin militian, stiind cum sint vazuti de catre populatie. Drept urmare am refuzat oferta, urmind o scoala postliceeala de doi ani.

Acum daca stau si ma gindesc, sint convins ca am dat o palma la un ca..at, refuzind oferta de a deveni militian. Pe atunci era o vorba care facea  referire la militieni si  care spunea cam asa!  ''Carte multa  nu se cere, prost sa fii sa ai putere'' !  Poate si de aceea  am si refuzat sa ma duc la scoala de subofiteri de militie!

Link spre comentariu

Sistemele de supraveghere nu trebuiesc deservite permanent de oameni care sa vadă ce și cum. Și nici alte softuri nu ajuta decât în situații bine definite. Ca sa urmărești ce se întâmplă într-un perimetru supravegheat îți trebuie tot atâția oameni ca și cum nu ai avea camere, și atunci la ce bun acele camere? Și eu cred ca rolul lor nu e sa vezi la orice moment ce și cine face ce face, ci doar în situații ieșite din comun, sa vezi ce s-a întâmplat. 

Acum 11 minute, BRANCA a spus:

Spunea Usilitel ca nu se uita nimeni in camerele instalate.Poate la noi se intampla asta.Ca n-au angajat niste tocatori de frunze.

Link spre comentariu

Daca as fi urmat scoala de subofiteri de militie, acum as fi fost de mult, pensionar, cu o pensie substantiala. Cunosc un fost militian care atunci cind s-a pensionat, a iesit cu o pensie de 3500 de lei, bani multi la,vremea aceea!

Link spre comentariu

Și acum sunt bani mulți pt o pensie dacă faci comparație cu pensiile obișnuite, nu cu cele speciale. Am și eu foști colegi de școală care sunt sătui de cata pensie au mâncat deja, în timp ce eu mai am de pedalat pana sa vad decizia. 

Link spre comentariu
Acum 47 minute, dan cod a spus:

47 ani pensionar de la politie pensie 4200 lei. Caz concret o cunoștinta. 

Adica dupa 25 de ani cu arma in mina 900 de euro  pensie intr-o tara europeana ti se pare anormal?

Link spre comentariu

Colegu' @Mircea!

Vreau sa ca citeva precizari!

In primul rind, era ziua,in amiaza mare nicidecum, seara sau noaptea tirziu.

Apoi politistu' (militianu') a ''uitat'' sa se prezinte atunci cind mi-a cerut actul de identitate!  Din cite stiu atunci cind vor sa ceara actul de identitate al unei persoane, presupus certate cu legea, politistii sint obligati sa-s decline identitatea , inainte de a cere persoanei oprite, actul de identitate! Ori tocmai asta n-a facut-o!   De ce oare? 

Apoi sint convins ca seful de post era in incinta Postului de politie, nu altundeva , cum sustinea politistul!

Daca vroia cu tot dinadinsul, putea foarte bine sa ma pofteasca in incinta postului de politie si sa-mi ia o daclaratie.

Faptul ca ma uitam la case, nu demonstreaza absolut nimic! Fiind plecat de acasa de multi ani, am considerat ca e de bun simt sa admir acea sau acele cladiri destul de aratoase. E cumva  interzis prin lege ca atunci cind treci pe linga o cladire aratoasa,sa te uiti la ea? Poate cineva sa-ti interzica  asa ceva? Mai ales ca am copilarit  si locuit in acea localitate, pina cind  am ajuns la maturitate. Dupa ce m-am casatorit m-am mutat in judetul Bistrita Nasaud. Dupa moartea sotiei si dupa ce fiul meu a   absolvit  facultatea, mutindu-se la Timisoara, fiind angajat initial la Siemens ca programator, si apoi la Continental automotive, fiul meu m-a determinat sa ma mut in Timisoara, mai ales ca mai aveam doar citiva ani pina la pensionare!

Acum, brusc, sint considerat presupus infractor! Din punctul de vedere al unora, orice persoana care sta sa admire o cladire, autoturism sau orice altceva, e un presupus infractor si ca atare   trebuie incatusat,  dus la postul de politie, interogat, si eventual batut , determinat (prin bataie) sa-si  recunoasca fapta si apoi dus puscarie. Nu-i asa ca suna ''frumos''? Interesata logica! Bravos natiune! Halal sa-ti fie!

Link spre comentariu

D2134.Lasa Europa,suntem in RO.Mai bine ziceai "dupa 25 de ani de tocat frunza la caini"!Ca tot poarta pistolul degeaba...Pai avem noi infractori periculosi?Ia uitati-va putin la rusi,la sarbi,la albanezi,s.a.m.d.Unde sunt puscoace la greu si se trage nu gluma!La noi sunt "arome" de pericol cu tzigani care falfaie sabii si fug la prima pocnitura!...

Don Geo.Curcanii,cand intra in actiune,au impresia ca sunt si procurori si judecatori!!N-ai vazut de atatea ori pe sticla cum alearga pe cate unu cu masina pocnind din pistol?Si de cate ori urmaritu face ulterior o multime de accidente?Care n-aveau loc daca nu-l alergau tembelii?!!

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări