Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Unii dintre noi, trăiesc mental sau educațional încă în epoca primitivă, sau ca să fiu mai moderat, în Texasul sălbatic al SUA.

Ce este aşa de înjositor şi de frustrant, să te legitemizezi/identifici în fața ,,organului de ordine publică"?

Cumva atentează la intimitatea şi securitatea datelor tale personale?

Recunosc, cu ceva ruşine şi strîngere de inimă, că nu mai port actul de identitate asupra mea, din perioada ,,creditelor doar cu buletinul.

Dar, ca să mă simt ofuscat, cînd un om al legii îmi cere să mă identific, nu am trăit.

Cu bună educație civică, cu bună creştere şi logica conviețuirii într-o societate, om reuşi să mergem înainte!

Link spre comentariu
Acum 46 minute, merck a spus:

Pe mine ma deranjeaza orice abuz.

E dreptul tău sa te iei de piept cu organul. Eu chiar nu gândesc ca e un abuz sa se uite pe actele de identitate, mai ales ca după jumate de ora și încă 5 legitimați a uitat ce a văzut. Dpmdv chiar nu merita, dar asta e. Și Sosoaca crede ca e un abuz  obligativitatea purtatului de masca în public, dar asta nu înseamnă că și are dreptate. Fiecare cu stolul lui de pasarele. 

Link spre comentariu

Urmaresc subiectul si imi permit sa adaug cateva idei:

1. Pentru colegul merck: ai obligatia legala sa te legitimezi atunci cand politistul ti-o cere. Motive poate invoca cate doreste el (de exemplu ca semeni cu o persoana urmarita, si a vrut sa se convinga), etc....etc.... pentru conformitate aici exista situatiile cand politistul iti poate solicita sa te legitimezi:

https://gj.politiaromana.ro/ro/comunicate/legitimarea-persoanelor-si-controlul-bagajelor-drepturi-si-obligatii-ale-politistilor-si-cetatenilor

2. Aici nu suntem in SUA (vad ca tot acelasi coleg tot aduce in discutie acest subiect). Aici suntem in Romania si ne supunem legilor romanesti. Cui nu-i place, sa mearga acolo.

3. Cum spunea un alt coleg, prefer sa ma legitimeze in 30 sec si sa plec mai departe, decat sa fac eu pe smecherul si sa ajung la politie, eventual si incatusat (si pe asta o prevede legea), atata timp cat nu am nici de ascuns.

1 oră în urmă, merck a spus:

Pe mine ma deranjeaza orice abuz. Deja jandarmii pe timpul lui carmen dan se credeau garzile pretoriene si o ardeau de parca aveau 4 pereche de c.aie. 

De ce intr-o tara sa nu respecte toti legile (atat cetatenii cat si autoritatile)? Cu cat te te apleci mai jos in fata lor cu atat ei vor comite mai multe abuzuri datorita uniformei. 

De ce crezi ca la americani i-au dotat cu camere pe politisti? Nu din cauza un numar prea mare de abuzuri? 

Si in Franta (unde politia in ultimul timp cam incepe sa comita prea multe abuzuri) au inceput sa doteze un membru din echipa de 4-5 cu o camera video. Vreau sa fie asa si in Romania! Cat timp filmarea de pe camera aia este acceptata ca proba si in lipsa ei, politistul este sanctionat => se vor diminua drastic abuzurile si tupeul golanilor. 

Nu ma prind pe cine numesti golani........ Cred ca nu ti-ai ciocnit valizele prin Paris de vreun ofiter de politie roman, ca sa iti permiti sa-i faci golani.

Link spre comentariu

Ceva proaspat de anul asta:

Un organ zelos nu va face decat sa incinga spiritele.

Tarile alea care au conlocuitori nu cumva ii trateaza diferit pe conlocuitori fata  de propii cetateni? Nu cumva le dau doar firmituri si nu au in cap decat sa ii exploateze?

Daca la cursa de 100m il puneai pe Usain Bolt cu 10 metri in spatele liniei de start crezi ca mai putea sa iasa pe primul loc? Cat timp integrarea nu este facuta corect este normal sa apara probleme. Canada are politica de emigrare, da? Si atunci de ce emigrantii primesc NAS-uri dedicate si orice angajator doar dupa NAS (deci nu are nevoie de numele persoanei) stie daca este emigrant sau bastinas? Este corect asa? 

Cat timp nu dam voie ca toata lumea sa se alinieze la linia de start si pe unii ii punem cu 10 metri mai in spate nu putem avea pretentia sa nu existe conflicte.

Link spre comentariu
Acum 32 minute, morarul a spus:

Unii dintre noi, trăiesc mental sau educațional încă în epoca primitivă, sau ca să fiu mai moderat, în Texasul sălbatic al SUA.

Ce este aşa de înjositor şi de frustrant, să te legitemizezi/identifici în fața ,,organului de ordine publică"?

Cumva atentează la intimitatea şi securitatea datelor tale personale?

Recunosc, cu ceva ruşine şi strîngere de inimă, că nu mai port actul de identitate asupra mea, din perioada ,,creditelor doar cu buletinul.

Dar, ca să mă simt ofuscat, cînd un om al legii îmi cere să mă identific, nu am trăit.

Cu bună educație civică, cu bună creştere şi logica conviețuirii într-o societate, om reuşi să mergem înainte!

Nici eu nu inteleg aceasta atitudine. Pesemne acesti indivizi se cred oarecum superiori si probabil considera ca legitimarea de catre politist este un fel de injosire, sau asa ceva..... 

Link spre comentariu

Incet,incet intram in supravegherea pe care o vedeam in filmele SF.Si cu supravegherea netului personal si cu supravegherea telefoanelor,cu camerele stradale cu soft de recunoastere dupa fatza sau chiar dupa mers,"uitatul" din satelit,etc,etc...Lipseste,momentan,cireasa de pe tort,adica microciparea...

Va fi tot "mai bine"...In 2030 estimeaza,unii,ca inteligenta artificiala o va depasi pe cea umana...Ma intreb cum va evolua supravegherea oamenilor...

Link spre comentariu
6 minutes ago, edyson said:

Cred ca nu ti-ai ciocnit valizele prin Paris de vreun ofiter de politie roman, ca sa iti permiti sa-i faci golani.

Daca tu crezi ca golanii din postul meu se refera la politisti ... probabil ca merita acest calificativ :rade:, eu m-am referit la golanii interceptati de politisti. 

Vezi mai sus video-ul cu negrul care "semana" cu o persoana urmarita. Te asigur eu ca nu este un caz izolat! 

Link spre comentariu
Acum 4 minute, merck a spus:

Un organ zelos nu va face decat sa incinga spiritele.

Tarile alea care au conlocuitori nu cumva ii trateaza diferit pe conlocuitori fata  de propii cetateni? Nu cumva le dau doar firmituri si nu au in cap decat sa ii exploateze?

Daca la cursa de 100m il puneai pe Usain Bolt cu 10 metri in spatele liniei de start crezi ca mai putea sa iasa pe primul loc? Cat timp integrarea nu este facuta corect este normal sa apara probleme. Canada are politica de emigrare, da? Si atunci de ce emigrantii primesc NAS-uri dedicate si orice angajator doar dupa NAS (deci nu are nevoie de numele persoanei) stie daca este emigrant sau bastinas? Este corect asa? 

Cat timp nu dam voie ca toata lumea sa se alinieze la linia de start si pe unii ii punem cu 10 metri mai in spate nu putem avea pretentia sa nu existe conflicte.

Bati campii cu exemplele astea... Am mai spus: esti in Romania si ca atare respecti legile de aici. Nu-ti place, esti liber sa mergi in orice tara doresti.

Acum 2 minute, merck a spus:

Daca tu crezi ca golanii din postul meu se refera la politisti ... probabil ca merita acest calificativ :rade:, eu m-am referit la golanii interceptati de politisti. 

Vezi mai sus video-ul cu negrul care "semana" cu o persoana urmarita. Te asigur eu ca nu este un caz izolat! 

Cioara aia a procedat exact pe dos, cu atat mai mult cu cat era ofiter FBI, deci stia cum trebuie procedat. Putea sa-si decline calitatea de la inceput, sau macar sa se legitimeze ca civil si gata.

Un tigan jegos care s-a vazut la FBI si s-a dat ciumec.....nu asa se face......

Link spre comentariu
Acum 2 minute, doru3160 a spus:

E dreptul tău sa te iei de piept cu organul. 

Nu ți-aș recomanda să încerci asta în America, la un control în trafic pe timp de noapte :rade:. Ăia nu glumesc și bine fac. Nu-i niciun abuz dacă îți cer să arăți actele apoi să te supui procedurii (acte date prin geamul întredeschis fără mișcări bruște, apoi mâinile pe volan etc etc). Sunt măsuri necesare pentru protecția  "organului" care nu știe pe moment cine ești și ce intenții ai.

Americanii de bună credința înțeleg aceste lucruri și se supun procedurii fără a se simți  jigniți.

La noi unii se cred prea jșmecheri, amenință , au din start  atitudine agresivă crezând că impresionează, apoi strigă "abuz!" dacă polițistul îi dă două în gură și îl culcă lăngă bordură (ca să amintesc un "caz" relativ recent, intens mediatizat).

Link spre comentariu
12 minutes ago, merck said:

Canada are politica de emigrare, da? Si atunci de ce emigrantii primesc NAS-uri dedicate si orice angajator doar dupa NAS (deci nu are nevoie de numele persoanei) stie daca este emigrant sau bastinas? Este corect asa? 

Esti in mare eroare cu explicatia asta. 

Discriminarea - care exista - se face altfel, nu dupa NAS. Cand ajungi sa le dai NAS-ul esti deja angajat. 

Link spre comentariu

Voi nu vedeti esenta problemei asteia?Legitimarea de catre un politist e o "aroma" de supraveghere!Dureaza cateva secunde si trece...De supravegherea electronica si cea prin inteligenta artificiala nu vorbim.Nu ne atinge fizic dar musca si va musca tot mai mult din drepturile si intimitatea individului.

Link spre comentariu
3 minutes ago, Mircea said:

Esti in mare eroare cu explicatia asta. 

Discriminarea - care exista - se face altfel, nu dupa NAS. Cand ajungi sa le dai NAS-ul esti deja angajat. 

Tocmai, a reusit la interviu si cand a dat NAS-ul nu l-au mai angajat :57. In plus nu stiu daca iti amintesti de cazul martorului ala care a intrat in programul de protectie si i-au dat alta identitate cu ... NAS de emigrant si ala a zis ca renunta la undercover si vrea identitatea initiala + pericolul aferent ca datorita NAS-ul actual de emigrant nu isi poate gasi nici un job. Eu imi dau seama cat de indobitociti sunt aia de la resurse umane daca puteau crede ca un imigrant putea sa ajunga intr-o viata de om sa aiba accentul si vocabularul tipului in cauza :)

Link spre comentariu
13 minutes ago, BRANCA said:

Voi nu vedeti esenta problemei asteia?Legitimarea de catre un politist e o "aroma" de supraveghere!Dureaza cateva secunde si trece...De supravegherea electronica si cea prin inteligenta artificiala nu vorbim.Nu ne atinge fizic dar musca si va musca tot mai mult din drepturile si intimitatea individului.

Ce drepturi iti incalca camerele se supraveghere din supermarket-uri? Dar cele de pe strazi? La intimitatea ta in interiorul casei nu va atenta nimeni pentru ca  este proprietate privata!

Link spre comentariu
Acum 26 minute, edyson a spus:

Am mai spus: esti in Romania si ca atare respecti legile de aici. Nu-ti place, esti liber liber sa mergi in orice tara doresti.

Niet. Nu-ti place, esti liber sa te organizezi si sa faci ceva ca sa schimbi lucrurile. Nu-i musai sa votezi cu picioarele. Dar asta-i deja chestie politica si nu-si are locul aici.

Link spre comentariu
7 minutes ago, merck said:

Tocmai, a reusit la interviu si cand a dat NAS-ul nu l-au mai angajat :57.

Tind sa cred ca glumesti. NAS-ul e generat secvential. Nicidecum dupa criteriul emigrant sau localnic. De unde le scoateti???

Nu mai insista cu povesti, ca poate cineva crede ce spui si o repeta.

Daca 2 mesaje in care iti spun ca esti departe de adevar nu ajung, eu renunt sa te conving.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări