Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Don Geo.Treaba cu militianul e cu dus si intors.Intr-adevar daca nu are motiv e sacaitor sa-ti ceara buletinul.Pe alta parte e vigilent si vrea sa stie ce are "in batatura".Pe timpuri erau sectoristi si o evidenta mult mai precisa a locatarilor,indeosebi in blocuri.Acum e vai mama ei situatia locatarilor!Mai ales in orasele mari unde se inchiriaza fara contract!Si mai auzi pe unii,pe sticla,ca Bucurestiul are ba 3 milioane,ba 4 milioane!

Numarul de oameni dintr-un oras mai e important si pentru finante si pentru transport public, salubrizare si pentru o multime de altele conexe.Si ei n-au situatii exacte!!

Link spre comentariu
Acum 1 minut, BRANCA a spus:

Don Geo.Treaba cu militianul e cu dus si intors.Intr-adevar daca nu are motiv e sacaitor sa-ti ceara buletinul.

................................................................

Aș fi inteles daca eram ''rufos'', ''mai ciudat'', nebarbierit, netuns, cu plete lungi,sau mai stiu eu ce!

Dar asa ? Mai ales ca părul, de pe cap, tot mai rar, se rareste, vazind cu ochiii!

Nu stiu daca militienii, de pe vremea ''plumbuitului'', m-au interceptat de cel mult trei ori!  Pe atunci daca erai un pic mai ''ciudat'', cu plete lungi, blugi,si mustata, aveai toate sansele sa fii dus la post de militie, unde erai verificat la ''singe''! Daca aveai nenorocul sa-ti uiti buletinul acasa, atunci incepea ''balu''. Declaratii peste declaratii, dupa care erau luat frumos de ''toarta'' spunindu-ti sa te duci acolo unde aveai domiciliul, sau unde stateai cu flotant ! Daca o ''rasoleai''era grav! Grav de tot, nu alta! Daca erai ''certat''cu munca, a doua zi erai angajat ca necalificat!

Link spre comentariu

Salut prieteni!

Citi dintre voi, ati fost, sau ati calatorit vreodata prin defileul Crisului repede?

Eu am fost de cel putin 30 de ori si de fiecare data am fost surprins de frumusetile acestei minunatii ale naturii.

Nenumaratele pesteri, tunelele, zonele in care apele Crisului Repede curg involburate, urmate de zone in care apele Crisului Repede curg domol, fac ca aceasta zona sa fie nemaipomenit de frumoasa.  

Crisul Repede izvoreste de la altitudinea de 710m din sus de localitatea Izvorul Crisului. Pe parcurs o gramada de piraie  si afluenti se varsa in riul  Crisul Repede. Chiar la izvor debitul apei nu depaseste  citiva litri/s.

Trecind cu trenul  prin defileu, am vazut de multe ori pescari  sportivi care isi incearca norocul la peste!

Daca vreodata veti merge pe acolo,  in mod sigur nu veti regreta!

Link spre comentariu
Acum 7 minute, GEO 53 BN a spus:

Salut prieteni!

Citi dintre voi, ati fost, sau ati calatorit vreodata prin defileul Crisului repede?

Eu am fost de cel putin 30 de ori si de fiecare data am fost surprins de frumusetile acestei minunatii ale naturii.

Nenumaratele pesteri, tunelele, zonele in care apele Crisului Repede curg involburate, urmate de zone in care apele Crisului Repede curg domol, fac ca aceasta zona sa fie nemaipomenit de frumoasa.  

Crisul Repede izvoreste de la altitudinea de 710m din sus de localitatea Izvorul Crisului. Pe parcurs o gramada de piraie  si afluenti se varsa in riul  Crisul Repede. Chiar la izvor debitul apei nu depaseste  citiva litri/s.

Trecind cu trenul  prin defileu, am vazut de multe ori pescari  sportivi care isi incearca norocul la peste!

Daca vreodata veti merge pe acolo,  in mod sigur nu veti regreta!

Am uitat sa va spun ca riul Crisul Repede, are o gramada de afluenti, in partea stinga  numarul afluentilor  fiind in numar de 32 de afluenti,  numarul afluentilor din dreapta fiind in numar de 21 de afluenti!

Link spre comentariu

Buna

Am stat cu cortul in amonte de Ciucea.A fost super.

Am fost servit cu pastrav prins de ceva prieteni din zona de pe afluenti,pe Cris era mai greu de prins

avand debit mare in zona Ciucea.

Crisul mi-a furat un slap cu tepi,cumparat din apropierea unui camping dintre Mamaia si Navodari,acum disparut.

Spor tuturor

Alex 

Link spre comentariu

Buna

Exact.

Era in perioada cand se lansa Loredana si a avut un concert acolo.

A innebunit prietena cu care eram cand am incercat(fara succes) sa ma intalnesc cu ea in culise.

Spor

Alex

Link spre comentariu
10 hours ago, GEO 53 BN said:

Ajuns in centru am dat, aproape,nas in nas , cu un politist, care mi-a cerut  sa-i arat actul de identitate. L-am intrebat de ce trebuie sa-i arat  actul de identitate, atita timp cit n-am facut nimic,  sau sa fi comis vreo fapta reprobabila.

''Tovarasul'' militian s-a aratat foarte suparat, ca-i cer, socoteala! Ca toata treaba sa fie rezolvata rapid I-am cerut ''militianului''(ca altfel nu-i puteam spune) sa ma duca la seful de post... 

Neavind intentia de a o lalai la infinit, am plecat la consiliul local, unde vroiam, sa stau de vorba, cu primarul  si totodata sa-i prezint atitudinea total neadecvata a unor politisti comunitari. 

Dle @GEO 53 BN, dupa detaliile pe care le povestiti pareti in buna stare de functionare dupa evenimentul avut. Sanatos sa fiti in continuare!

Ati gresit cu atitudinea dvs catre politist. Prin lege, aveti obligatia sa prezentati actele la control cand organul, avand dreptul, vi le cere. Puteti intreba de ce, dar asta nu va da dreptul de a o face inainte sa prezentati actele. 

Ati iesit usor din intamplare, politistul putea sa va dea si amenda pentru obstructionarea actiunilor organului. 

Ceea ce m-a facut sa va scriu este atitudinea atat de reprosabila: pur si simplu ati comis un act de coruptie (da, sa nu radeti) rezolvand "problema tovarasului" cu ruda primar. "Tovaras" care a avut o atitudine normala, pentru rolul lui in societate, din ce spuneti. 

Sa nu va mirati ca organul va trateaza fara respect dupa felul cum dvs ati tratat organul. N-ati fost respectuos catre autoritatea lui refuzand sa prezentati actele fara vociferari si amenintari ca "vorbiti" cu seful, primarul, etc. Mai ramanea sa dati la ziar. Pe bune, pentru un buletin? 

Intelegeti ca intamplarea dvs se putea termina in 30 de secunde. Prezentati actul, il consulta, va intreba 2-3 intrebari, si pleca fiecare la treaba lui. 

PS: Nu folosesc termenul organ cu sens peiorativ. E mai putin de scris. 

Link spre comentariu
12 minutes ago, Mircea said:

Ati gresit cu atitudinea dvs catre politist. Prin lege, aveti obligatia sa prezentati actele la control cand organul, avand dreptul, vi le cere. Puteti intreba de ce, dar asta nu va da dreptul de a o face inainte sa prezentati actele. 

Ce vorbesti? Si care este legea aia??? 

Am mai scris ca in vest am fost oprit de politie, mi-au spus de ce le-am parut suspect (aveau dreptate, ma plimbam la o ora matinala printr-un campus studentesc trecand de mai multe ori prin acelasi loc - eu de fapt nu gaseam statia de metrou :57) dar mi-au zis ca nu sunt obligat sa le prezint un act de identitate, dar pe ei ii ajuta daca le prezint un act de identitate pentru ca daca nu sunt in baza de date ii degrevez de sarcina de a ma urmari si pot sa urmareasca un real suspect. Normal ca daca vezi ca politistii chiar isi fac treaba esti obligat moral sa ii ajuti deci le-am dat instant pasaportul. 

Sa-ti aduc aminte ce se intampla in Franta? Unde doar cei de culoare sunt "reperati" si sicanati? Ei inventeaza ca este un filtru ca sa aiba dreptul sa te legitimeze dar cand persoana oprita de culoare vede ca nu mai sunt opriti si alti trecatori normal ca cere socoteala politistilor si incepe conflitul. Nu ai voie sa zici ca faci un filtru in cautarea unui suspect si sa opresti doar o persoana!

Deci daca politistii invoca un filtru esti obligat sa prezinti actele dar trebuie sa si vezi asta! Daca te opreste doar pe tine => nu este filtru si nu ai obligatia de a te legitima fara motiv! 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Mircea a spus:

................

Ati gresit cu atitudinea dvs catre politist. 

Fără a intenționa să fac vrèo aluzie la domnul GEO,  discutând doar la modul general, consider că majoritatea "colțoșilor" mioritici  ar sfârși împușcați, dacă ar fi opriți în trafic prin SUA, mai ales pe timp de noapte. Apropo de "atitudinea" pe care o au.

În fine, la noi democrația e înțeleasă în cu totul alt fel ... 

Link spre comentariu
Acum 31 minute, merck a spus:

Nu ai obligatia de a te legitima fara motiv! 

Și chiar asa sa fie, deși ma îndoiesc... care ar fi problema sa arat cardul/pașaportul unui plictisit și sa scap de el în 30 sec, decât să-l stârnesc ca pe kkt și sa deschid un conflict cu el? Bineînțeles cu dreptatea în mâna. 

Link spre comentariu
12 minutes ago, doru3160 said:

care ar fi problema sa arat cardul/pașaportul unui plictisit și sa scap de el în 30 sec, decât să-l stârnesc ca pe kkt și sa deschid un conflict cu el? Bineînțeles cu dreptatea în mâna. 

Pe mine ma deranjeaza orice abuz. Deja jandarmii pe timpul lui carmen dan se credeau garzile pretoriene si o ardeau de parca aveau 4 pereche de c.aie. 

De ce intr-o tara sa nu respecte toti legile (atat cetatenii cat si autoritatile)? Cu cat te te apleci mai jos in fata lor cu atat ei vor comite mai multe abuzuri datorita uniformei. 

De ce crezi ca la americani i-au dotat cu camere pe politisti? Nu din cauza un numar prea mare de abuzuri? 

Si in Franta (unde politia in ultimul timp cam incepe sa comita prea multe abuzuri) au inceput sa doteze un membru din echipa de 4-5 cu o camera video. Vreau sa fie asa si in Romania! Cat timp filmarea de pe camera aia este acceptata ca proba si in lipsa ei, politistul este sanctionat => se vor diminua drastic abuzurile si tupeul golanilor. 

Link spre comentariu

@merck, Adriane, tu esti neam cu Iancu Jianu Haiducul?

Colegul spune clar ca se uita la case. Acuma, cat de discret sau nu prea... nu stim. Eu prefer un organ zelos decat criminalitate in cartierul meu. 

Legat de tarile cu conlocuitori. Din pacate, educatia lipseste la cei "vizati". Multi sunt cu tot felul de mişcoroanțe si aranjamente. 

Un lucru e statistic verificat: criminalitatea (micile gainarii) si somajul creste in zonele cu conlocuitori. Nu trebuie sa punem totul in cârca politiei. 

Nu as vrea sa traiesc intr-un cartier fara politie. Si nici tu, dar e mai usor sa dam cu parul in politie decat sa insuflam bunul simt si scoala conlocuitorilor. 

Legat de francezi, stiu ei de ce! 

6 minutes ago, merck said:

Cat timp filmarea de pe camera aia este acceptata ca proba si in lipsa ei, politistul este sanctionat => se vor diminua drastic abuzurile si tupeul golanilor. 

Ca de obicei, se bate apa in piua pe cateva cazuri. 

Cand il vezi pe conlocuitor ca comite o crima si-i zici sa stea, iar el nu sta ca nu crede ca a facut ceva gresit, ce trebuie facut dupa opinia ta? 

Editat de Mircea
Link spre comentariu
52 minutes ago, +_Florin_+ said:

Fără a intenționa să fac vrèo aluzie la domnul GEO,  discutând doar la modul general, consider că majoritatea "colțoșilor" mioritici  ar sfârși împușcați, dacă ar fi opriți în trafic prin SUA, mai ales pe timp de noapte. Apropo de "atitudinea" pe care o au.

Tocmai ce am spus: datorita multor abuzuri care au fost publicate si pe retelele de socializare si youtube s-a facut pasul spre dotarea politistilor cu camere video. Daca nu merge camera video, politistul a incasat-o (suspect de abuz). 

Cum se comporta TSA-ul la americani pe aeroport daca refuzi sa te scaneze in cabinele alea ale lor? Aia este atitudine normala? Pozele de la scanerele alea ale unor turiste cum de au ajuns publice? Tabletele, laptopurile sau banii care se sustrag din bagaje in timp ce turistul este verificat ce iti spun? Idiotii aia din TSA l-au strans de c.aie la propriu si pe un congressman la o perchezitie corporala si nici cand le-a spus cine este nu au renuntat la statutul de Dumnezeu in aeroport! 

Link spre comentariu

Daca refuzi scanarea, treci la perchezitie. Asa e procedura. 

In mod curent eram selectionat la scanare. Si calatoream des. Cred ca ma alegeau ca aveam doar un laptop cu mine, nu tu valize si alte angarale. Ma scanam si mergeam mai departe. 

Tu crezi ca rolul TSA e sa stea la negocieri cu cate unul care se crede inocent? 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări