Ion_Bumbu Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Si eu am gard in gradina tot din plasa si stilpi de beton, prefera sa intre pe sub plasa daca gasesc gaura insa n`au nici o treaba sa o sara pe la stilpii de beton ca acolo nu balanseaza deloc, trece mita mare ca avionul peste. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Am avut un motan vargat urias, de 13-14 kg, probabil din parinti salbatici. Nu mieuna, behaia ca oaia. Sarea de jos pe marginea de sus a usii deschise pe care se plimba. Din copaci sau de la etajul 2 sarea direct jos. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Mîte, care se urcau in cea mai mare viteza , in podul, grajdului, casei, dudului din curte , gardului, de la strada, am avut. Aveam un ciine care, de regula le ignora, cu conditia sa nu-l scuipe, sa nu miorlaie si sa nu se apropie de el atunci cind minca. Daca pisicile faceau imprudenta,sa-i ignore miriitul, atunci sa vezi alergaturi prin curte! Mitele scapau de ciine, doar urcindu-se pe scara de la podul grajdului si in dudul din fatra casei Din cind in cind , ciinele le mai arunca, cite-o privire amenintatoare si cite-un miriit !! Bietele mite stateau cocotate care pe unde apucau, numai sa scape de el! Dupa ce ciinele se satura, se tolanea pe unde apuca , dormitind. Abia atunci mitele, cutezau sa coboare de acolo unde se urcasera! Cu puii de mîte, n-avea treaba! Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Don Geo.Regula este ca matzele fug de caini.Dar am vazut la tara,demult,si inversa.Erau 3 caini si cand a dat o matza o laba cu gheare la unul din ei au fugit toti!Ma si pufnise rasul atunci!Ghearele de matza zgaraie rau de tot... Nu stiu daca ti-am povestit una preluata de la un fost maistru de-al meu.Avea la tara un motan "mamut".Omora sobolani si,culmea,ii si manca!Mi-a zis ca intr-o zi,cand picotea el in pat,la prins pe motan la "furat".Ce crezi ca a facut motanul?A dat intai tarcoale patului sa se asigure ca omul doarme...Apoi s-a dus la tigaia cu carne si a sterpelit o bucata mare.A pitit-o sub pat dupa care s-a intins pe un pres...Facea pe "omul nevinovat"!...Sa zici ca astia n-au ceva rudiment de "gandire"! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Câinii se tem de zgârieturi de pisica pt ca de regula pisică zgârie pe bot, nas, unde câinii au o sensibilitate ridicată. Chiar dacă se dreseaza mai greu, se pare ca sunt mai inteligente decât câinii. Chestia cu dresatul ține mai mult de docilitate decât de inteligență. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Exact Doru.Matza respectiva la zgaraiat pe bot!Nu-ti spun cum schelalaia!... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Acum 3 ore, puriu a spus: Am avut un motan vargat urias, de 13-14 kg, probabil din parinti salbatici. Nu mieuna, behaia ca oaia. Sigur era pisică/felină? Editat Decembrie 17, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Acum 2 ore, doru3160 a spus: Sigur era pisică/felină? Cine stie cu ce s-a imperecheat. In general felinele se imperecheaza intre ele,asta insemnid ca se pot imperechea cu pisicile salbatice sau chiar cu rîsii, care si ei fac parte din familia felinelor. Rîsul este mult mai mare decit o pisica salbatica de casa. Am vazut la TV un filmulet , pe Discovery ,in care era prezentat un ''pui'' rezultat din imperecherea unui tigru cu o leoaica .Puiul avea trasaturi atit de tigru cit si de leu. In general se spune ca prin imperecherea dintre doua animale care fac parte din aceeasi familie,(ex , felinele) cu mici diferente, puii hibrizi rezultati din imperecherea lor in general, vor fi ''inapti'' pentru reproducere. Un exemplu, este catirul,(sau mula), care este rezultatul imperecherii dintre măgar si iapa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Acum 5 minute, GEO 53 BN a spus: In general se spune ca prin imperecherea dintre doua animale care fac parte din aceeasi familie,(ex , felinele) Un exemplu, este catirul,(sau mula), care este rezultatul imperecherii dintre măgar si iapa. Aha, deci catarul tot un fel de felină e Lăsând gluma la o parte, cine știe ce rupturi de ADN se întâmplă acolo, ca am văzut și eu acum câțiva ani la o vecina un motan mutant care tot asa, avea peste 10kg fără bătaie pe cantar. Ala sigur nu se urca în pomul de Crăciun... Îl dărâma fără probleme cu o bleanda. Link spre comentariu
xaxa Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 pisica salbatica europeana (zisa la noi poloneza) e cea mai mare felina din clasa ei care seamana cu pisica domestica. Foarte probabil ca este chiar originea pisicii domestice europene. Exemplarele vazute de mine la expozitii ajungeau la 12 kg (desigur domesticite). Nu e imposibil sa se imperecheze cumva, sau chiar sa existe o gena recesiva. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) 8 hours ago, BRANCA said: Ma uit la tineretul de azi care,cu ochii in telefon si facebuci,nu stie pe ce lume traieste.Si nici in ce lume va trai in viitor.Uite aici ce temeri are unul din miliardarii zilei. https://www.google.com/amp/s/m.hotnews.ro/stire/24198150%3famp Te uiti aiurea pe Facebook si apoi dejecti pe aici tot felul de zvonuri si stiri alarmiste. Un zvonac raspandac si genul de om care o rasuceste cum poate cat sa iasa ce vrea el, in ciuda evidentei. Daca tu iei lumina de la unul care are fabrici pline de roboti care inlocuiesc munca de asamblare a unor oameni... e bine ca ipocrizia nu doare. Revolutii industriale au tot fost din secolul 17 incoace si uite ca locuri de munca pentru oameni inca sunt, doar neadaptatii si incapabili inca se mai sperie de bau-bau-ul tehnologiei. Din pacate, tu esti exemplul clar ca intelepciunea nu vine neaparat cu varsta. Editat Decembrie 17, 2020 de Mircea Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Acum 45 minute, doru3160 a spus: Aha, deci catarul tot un fel de felină e Faină remarca, si-n acelasi timp si comica! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Acum 5 ore, doru3160 a spus: Câinii se tem de zgârieturi de pisica pt ca de regula pisică zgârie pe bot, nas, unde câinii au o sensibilitate ridicată. Depinde de ciini, avea un prieten un catel Teckel nu tare mare, vreo 10Kg avea insa nu ierta nimic ce intra pe mosia lui. Se plingea amicul ca tot la citeva luni ii aduce o mita pe trepte, gata "fezandata". Adevarat ca avea tot botul numai dungi insa nu ierta nimic, povestea amicu ca i`a adus catelu` un motan cam tot de vreo 8-10Kg. Oricum la el nu traia nimic in curte in afara de mita lui si un motan tot al lui insa si aia se cam frereau de el, mitii mici ii lasa in pace pina cresteau mai mari apoi trebuiau sa ia aminte la el altfel ii alerga dar nu se dadea la omor. Pe al meu l`am invatat cu mitele si le lasa in pace, daca vin straine le latra si sta la citiva m distanta sau vine la usa latrind "a mita", daca`i zic lasa, se potoleste da vrea recompensa! Daca e ceva mita necunoscuta il amut pe ea si e gata balamucul oricit demare ar fi motanul. Sint vreo 2 care umbla mai des pe la noi, cu unu n`are treaba, pe alalalt cind il vede nu latra deloc si pleaca ca trenu dupa el, oricum doar o data a reusit sa`l prinda si l`a izbit de remorca pina sa scape ala. Editat Decembrie 17, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 Acum 24 minute, Ion_Bumbu a spus: Depinde de ciini, avea un prieten un catel Teckel nu tare mare, vreo 10Kg avea insa nu ierta nimic ce intra pe mosia lui. Chiar ma gândeam cât mai durează pana apare și excepția de la regulă Evident ca sunt și câini asasini de mățe. Eu ma refeream la câini în general. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 17, 2020 Partajează Postat Decembrie 17, 2020 (editat) Teckelii sint recunoscuti de ciini pacatosi pe cit sint de mici, de aia pe al meu l`am invatat blind de tot, cu, simplu de tot, ala n`a luat bataie nici o data, doar ce am strigat la el. Daca vine un strain la mine in curte are cele mai mari sanse sa plece "udat" de catel, asa se bucura daca se joaca altcineva cu el! La fel de adevarat este ca am o cunostiinta cu un Teckel afurisit de numa, doar sa te uiti la el mai cis ca te si capseaza, noroc ca`i micut da tot a avut probleme cu el, a umplut de singe in instalator ce a intrat pe nepusa masa la el in curte. Ala e un catel timpit de`a binelea, dar nu ala era killerul de mite, le latra doar, ala are treaba cu oamenii. Editat Decembrie 17, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate