+_Florin_+ Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum 12 minute, BRANCA a spus: Florin.Fierul vechi e "aur" curat pentru otelarii...Practic ne-am vandut o materie prima extrem de valoroasa!Pentru care s-a platit din greu cu alimente,inainte de 90! Din păcate așa a fost, după 90. Referitor la sutele de locomotive cu abur împrăștiate prin toate ?triajele țării în anii '90: Fostul regim nu le-ar fi exportat ca materie primă dar (teoretic) tot le-ar fi topit pentru a face produse finite în oțelăriile noastre. Era și atunci "criză" de fier, se ŕecupera tot ce se putea. Totuși nu s-au atins de ele, și mă întrebam de ce. Oare le țineau doar "ca rezervă" de materie primă, sau .... ? Acum 30 minute, GEO 53 BN a spus: 100000 de bucati? Poate doar cele foarte vechi, in care se transportau animale destinate exportului, cele răblăgite, care prezentau un real pericol ....... Eu știu că vagoanele pot fi exploatate zeci și zeci de ani, la cele rablagite se schimbă lagărele și osiile, ceva furtunăraie și sunt ca noi. Mă refer la vagoane de marfă. La călători se mai și casează pentru că nu mai corespund cerințelor de confort/dotări, cerințe care evoluează în timp. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum 9 minute, merck a spus: Cati s-ar urca in asa ceva: Automotoarele prezentate, sigur au ceva ani in spate! Mai nou la Arad se fabrica automotoare moderne! Incet, incet automotoarele vechi vor fi inlocuite de automotoarele moderne ! Am calatorit de mai multe ori cu astfel de automotoare, moderne! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum 12 minute, merck a spus: Cati s-ar urca in asa ceva: Păi automotorul acela e lux, să vezi cum arătau vagoanele de navetiști (acum vreo 15 ani) și ce "cald" era în ele Actuslmente s-au mai modernizat .. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 (editat) Astea? La Pascani se fac din astea: https://economie.hotnews.ro/stiri-industrie_feroviara-23556992-fost-scoase-test-noile-trenuri-diesel-produse-pascani.htm Editat Decembrie 15, 2020 de merck Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 (editat) Nu "săgeata super- lux", alea antice din anii 60 ... 70 care încă circulau după revoluție, cu scaune rupte și brumă pe interiorul geamurilor! Li se spunea "personale de navetiști". Editat Decembrie 15, 2020 de +_Florin_+ Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Din pacate nu se dau comenzi de automotoare la firmele romanesti... Privitor la nr. vagoane taiate.Cand am vorbit cu amicul,care lucra la fier vechi,imi spunea ca se taiasera 40000 de vagoane numai dintr-o regionala CFR!!Si urmau celelalte... Chiar as fi curios cate s-au taiat efectiv!... Uite cam gasit niste date.Peste 100000!!Cititi si cutremurati-va!!Si asa cum am mai zis cei care s-au "umflat" pot fi azi intreprinzatori "onesti",deputati,senatori,directori,etc,etc... https://m.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/romania-furata-trei-sferturi-din-trenurile-cfr-au-ajuns-la-fier-vechi-399206 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Corect, era mult mai bine sa rugineasca prin triaje! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum o sa va povestesc o intimplare petrecuta cu citeva ore-urma! Va povesteam in urma cu ceva vreme, ca in urma AVC-ului facut, mi-am pierdut o buna parte din memorie. Tot atunci , am uitat unde mi-am lasat Loganul, acolo avind toate documentele, buletinul cardul de identitate, cardul de sanatate, cardul de pensii, si cite alte acte, pe care le-am pierdut, nagasindu-le nici in ziua de azi. Acum citeva zile mi-a venit (prin posta), cardul de sanatate, dupa o asteptare de doua luni si aproape jumatate. Binenteles ca m-am dus la medicul de familie pentru a-mi activa cardul. Ajuns la cabinetul medicului de familie, am aflat, cu stupoare ca , cardul de sanatate nu se poate activa. Am intrebat medicul de familie ce pot,face a-mi putea activa cardul de sanatate. Medicul (o femeie) m-a sfatuit sa ma duc la Casa de asigurari de sanatate , unde cardul, o sa-mi fie activat. Ajuns acolo, omul care asigura ordinea, m-a indrumat sa ma duc, intr-o incapere unde erau mai multe persoane, nu inainte de ai da buletinul si cardul de sanatate. Normal ca m-am asezat pe o banca si m-am pus pe asteptat. Eram ferm convins, ca totul se va rezolva in scurt timp. M-am pus pe asteptat fiind convins ca in scurt timp cardul o sa-mi fie activat. Cred ca am asteptat mai bine de trei sfert de ora, pina cind o angajata mi-a adus cardul de sanatate gata activat. Dupa ce am iesit din incinta cladirii , am inceput sa injur de toti sfintii aflati in calendar. Problema era ca daca n-ajungeam in timp util la medicul de familie, care urma sa-mi scrie o reteta pentru niste medicamente, riscam sa pierd autobuzul care circula pe ruta Badea Cirtan - Remetea mare- Bucovăț, Bazos si retur. Ca un facut ,nici un troleibuz, nici un tramvai, nu a venit in acest rastimp, intr-un final venind un tramvai pina in piata Traian. Dupa o asteptare lunga in care, in care barba, mi-a crescut de un deget , a venit in sfirsit, un tramvai, din acelea bengoase. Ajuns in piata Traian, m-am dat jos, luind-o la ''talpa'',sperind sa prind autobuzul. Ajuns in statie am intrebat o doamna daca nu cumva autobuzul a plecat. Aceasta doamna, serviabila, de alt fel, m-a linistit, spunindu-mi ca peste citeva minute autobuzul va veni in statie. Am rasuflat usurat bucuros fiind ca am prins autobuzul . Ce vroiam de fapt sa va spun? Stind acolo la CNAS, am vazut cu cita ''gratie'' se plimba angajatele institutiei, pe afara ,stind la o tigara sau la o șuetă, lasind clientii sa astepte cu zecile de minute. Ma intreb! Pina cind va persista aceasta stare de fapt, lasind oamenii sa stea cu orele, pentru a primi un document sau orice altceva? Mai marii Casei de sanatate, chiar nu vad , sau se fac ca nu vad, cum merg treburile la CNAS? E strigatror la cer ce se intimpla acolo! Se spune ca sint angajati ai statului! Daca sint angajati ai statului, acestia in loc sa lucreze, stau si nu oricum! Stau degeaba, pentru ca, daca tot sint, angajati la stat e normal sa stea si ei . Nu? Vai de ''brișca'' noastră! Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Don Geo.Ce te miri?CNAS-ul e stat in stat!Oricum obiceiul cu tocatul frunzei la caini e valabil de jos pana in ministere... Da' cum ti-au recuperat cardul?Nu era in masina? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum 6 minute, BRANCA a spus: ................................................................... Da' cum ti-au recuperat cardul?Nu era in masina? Pai n-am recuperat nimic , nici masina! Toate actele din masina , cardul de sanatate, actul de identitate, cardul de pensii, si cite altele, nu le-am recuperat niciodata. Mi-a refacut toate actele , mai putin actele masinii, pentru ca nu voi mai avea voie sa sofez niciodata(cit voi traii)! Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 (editat) In 1990 am plecat in Apuseni.Am luat mocanita din Turda catre Abrud, am plecat pe la 11 seara. Eram cu un prieten si doua fete.In Baia de Aries trenul trebuia sa stationeza vreo jumatate de ora ca il astepte pe cel carevenea din sens opus.Prietenul meu-Fane sa ii spunem- avusese un coleg de facultate si bun prieten, din Baia de Aries care a murit intr-un accident stupid:juca fotbal, era portar si i-a cazut bara transversala de la poarta direct in cap.D-zeu sa il odihneasca... Ajunsi in Baia de Aries-cred ca era 2-3 noaptea, Fane s-a dus la cimitir sa puna niste flori.In fine cimitir, noaptea, eu nu as fi indraznit. Dupa ce a oprit trenul, Fane a coborat.Dupa vreo 5 minute s-a pus iar in miscare.Eu am crezut ca face vreo manevra. dar tot mergea si nu se mai oprea.L-am cautat pe conductor si mi-a spus ca nu mai sta 30 minute fiindca linia era rupta mai in fata si urma o transbordare in trenul ce venea de la Abrud.Fuck... Am ajuns la locul cu pricina, da si cara si rucsacul lui Fane, morti de somn... Cred ca am stat vreo un sfert de ora si cand sa plece trenul, apare si Fane al meu leoarca de transpiratie, gafaind. Alergase pe sosea sa prinda trenul.Vreo 6km. Asta ca sa va dati seama cu ce viteza mergea mocanita. Am mers apoi vreo 2 statii in cabina mecanicului.20-25km/h, asta era viteza.Erau niste curbe atat de stranse vizibilitate maxim 20 m in fata., incat daca ar fi fost vreun obstacol pe sina-copac cazut sau bolvan de pe versant, nu cred ca se putea opri trenul in timp util. 90 km in 6 ore.... La intoarcere, dupa doua saptamani de colindat muntii, am luat un microbuz care avea radio.Atunci am aflat ca incepuse razboiul din Kuweit. Editat Decembrie 15, 2020 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 (editat) Acum 4 ore, GEO 53 BN a spus: Ma intreb! Pina cind va persista aceasta stare de fapt, lasind oamenii sa stea cu orele, pentru a primi un document sau orice altceva? Mai marii Casei de sanatate, chiar nu vad , sau se fac ca nu vad, cum merg treburile la CNAS? E strigatror la cer ce se intimpla acolo! Se spune ca sint angajati ai statului! Daca sint angajati ai statului, acestia in loc sa lucreze, stau si nu oricum! Stau degeaba, pentru ca, daca tot sint, angajati la stat e normal sa stea si ei . Nu? Va asigur ca dupa citeva luni doar (nu ani sau chiar decenii) de lucrat cu ''cetateni europeni'' care ''au drepturi'' veti face si dv. la fel. Dv. sinteti absolut sigur ca cel care s-a ocupat de cardul dv. nu avea nimic de facut inainte, nici o lurare, nici o alta problema de rezolvat si ca daca nu mergeati dv. cu cardul ar fi stat degeaba toata ziua? iar orele alea de asteptare au fost 45 de minute! Editat Decembrie 15, 2020 de Marele Savant Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum 4 ore, Marele Savant a spus: Corect, era mult mai bine sa rugineasca prin triaje! Nu, dar nici să le exporți ca materie primă (la preț de fier vechi). Și sunt convins că nu au fost "condiții impuse" de capitaliștii rapace din vest așa cum cred unii, ci "oferte galante" ale excrocilor nostri în scop de îmbogățire personală. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum 11 minute, +_Florin_+ a spus: Nu, dar nici să le exporți ca materie primă (la preț de fier vechi). Ai zice ca aveau niște dureri prin părțile neajunse de soare ca ruginesc bunătate de locomotive și in general cam tot ce a fost industrie în tara asta, și ce și-au zis? Ia sa le facem noi un bine romanilor și sa le dam la fier vechi, ca să-i scăpăm de grija lor. Și culmea, la asemenea mod de gândire, se mai găsesc și adepți. Neapărat ăștia sunt din cei care au beneficiat, altfel un om normal nu ar putea gândi astfel. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 15, 2020 Partajează Postat Decembrie 15, 2020 Acum 17 minute, +_Florin_+ a spus: Nu, dar nici să le exporți ca materie primă (la preț de fier vechi). Și sunt convins că nu au fost "condiții impuse" de capitaliștii rapace din vest așa cum cred unii, ci "oferte galante" ale excrocilor nostri în scop de îmbogățire personală. nu ati spus totusi ce se putea face cu suta de mii de vagoane care bloca toate triajele si liniile moarte posibile, in conditiile in care la fel ca peste tot, transportulde marfuri a scazut considerabil! Link spre comentariu
Postări Recomandate