Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Ciudate asocierile de indivizi in AUR.Sunt si oameni normali acolo,da' sunt si "sariti" dupe fix...Cat timp nu au putere de decizie sunt relativ inofensivi.Ma intreb daca vor lua locul "unora" care veneau la Parlament cu pancarde...Atunci sa vedeti circ!Sunt premize...Ca si nea Simion si-a facut "scoala" la ultrasi...

Pe de alta parte ce folos ca ai pregatire profesionala si prezentza ok,daca deraiezi,adica minti de "ingheata" caloriferele?Ma refer la pitzigaiatu de Buc.

Link spre comentariu

Ca tablou general avem un câștigător "onorific" și doi câștigători "efectivi" care vor forma viitorul guvern, susținuți și de ungurime care se dă mereu cu cine e la putere.

Era de așteptat să iasă așa după evoluția din ultimii ani. 

E prematur să anticipăm prestația noului AUR, vom trăi și vom vedea.  El este singurul element "surpriză".

Link spre comentariu
2 hours ago, validae said:

Cine naiba mai e şi ,,Şoşoaca,, asta bre ?

Cosmarul tau si al nostru pentru urmatorii 4 ani!!! :84

Nici mortii nu sunt scutiti de nebuna asta!

Deja celebra avocată Diana Șoșoacă a afirmat că va dezgropa toți morții COVID-19, acuzâțnd medicii că nu vor să le facă autopsie celor care au decedat din cauza coronavirusului, susținând că totul e o înșelătorie

https://www.romaniatv.net/avocata-diana-sosoaca-viitor-senator-aur-vrea-sa-dezgroape-toti-mortii-de-covid_5097958.html

https://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/cine-este-diana-sosoaca-avocata-care-a-spus-ca-dezgroapa-toate-cadavrele-mortilor-de-covid-in-ce-scandaluri-a-fost-implicata-2609591

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 38 minute, merck a spus:

Cosmarul tau si al nostru pentru urmatorii 4 ani!!! :84

O ''dobitoaca'' shizofrenica! Cum o mai poti cataloga?  Dobitocii, in delir, stau cu gura cascata si-i asculta timpeniile! Asta ar trebui dusa la Socola,  tinuta in camasa de forta!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, GEO 53 BN a spus:

O ''dobitoaca'' shizofrenica! Cum o mai poti cataloga?  Dobitocii, in delir, stau cu gura cascata si-i asculta timpeniile! Asta ar trebui dusa la Socola,  tinuta in camasa de forta!

Mai bine o ascult pe Şoşoacă decât pe Nicuşor Dan sau Clotilde...

Link spre comentariu

Stati linistiti!Individa e buna de demolat propria gasca.Cu cat va vorbi mai mult cu atat va scadea nr de sustinatori...Are si-un nume de...In loc de Soso cred ca mergea Fofo...

Da' atacand-o uitam de ceilalti,din toate culorile,care ne mint zilnic.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
19 minutes ago, alcon said:

Şoşoacă

Fara sa par prea offtopic:
Chiar exista persoane pe acest forum care au votat "Şoşoacă" ?
Teoretic sunt cam 10% sansele, conform sondajelor.
Dar sunt curios daca recunoaste cineva.

Link spre comentariu

Don Geo.Ai umblat in copilarie dupa cuiburi de pasari?Sau dupa pui de pasari?Noi bantuiam toti coclaurii.Cel mai des dadeai de cuiburi de cioara sau de tzarca,adica cotofana.Da am gasit si de o multime de alte pasari.Unul,rar,de porumbei salbatici.

Am gasit si un unicat.Un cuib tesut si atarnat de o craca.Nici nu mai tin minte cum arata pasarica.

Intr-o scorbura uriasa am gasit si lilieci.Cel mai puturos cuib a fost de pupaza.Si cei mai urati pui...

Nu prea eram noi ecologisti pe timpurile alea.Fiecare avea cate o multime de oua la "arhiva".Cateodata si-un pui la "cresa"...

Sa te uiti la poza de jos.E un animal mai mic decat palma.Simpatic.Zici ca-i soarece.Se numeste alunar.Am gasit un cuib,acu cativa ani,intr-o tufa de vita de vie,in deal.Cred ca-i ruda de departe cu parshul.Da' ala e mult mai mare si gri.

Haselmaus-jpeg.jpg

Link spre comentariu

Oho, da ce cite ori!

Cind eram copil, la noi in sat , inca mai erau destul de multe grajduri, cu șuri, acoperite cu paie de secara, care, ziceau batrinii, nu putrezeau  asa de repede ca si paiele de griu.  Acum cit adevar si cita poveste era,e greu de aflat!

Si satenii mai saracuti  aveau  casele acoperite cu paie! La stresina  caselor, vrabiile aveau obiceiul ,sa-si faca cuiburi,  unde scoteau cite 2-3 rinduri de pui , de multe ori si mai multe ori si mai multe. De multe ori rezemam scara  de stresina casei  si cautam oua  sau puisori de vrabie. Nu era chiar asa de simplu, ce faceam!

Pe masura ce  lucrurile au evoluat, tot mai multi oameni au renuntat la acoperisurile cu paie , fiind inlocuite cu tigle. Pe atunci inca mai erau  pomi fructiferi , meri , peri , pruni, batrini , de cit lumea!

Ca tot ai adus vorba de  raitele la cuiburile de pasari daunatoare!

Pasarile aduse-ndiscutie erau si inca sint cele mai des ''pagubite'' de pui si de oua, fiind considerate pasari rapitoare  si pasari daunatoare. Primavara cautam prin pomi cuiburi  de țarca, grauri , cotofene, ciori grive. Daca gaseam oua sau pui ii luam si-i aruncam jos din cuib. Singurele ciori, care nu sint daunatoare pentru puii de pasarele,sint ciorile negre de semanatura care se hranesc doar cu insecte si  cu tîrîtoare, etc.

In padurile de la noi,  erau si cred ca inca mai sint , in general,  la marginea  padurii ,aluni. De multe ori am vazut alune, sparte si  golite de miez. Niciodata n-am vazut vietatea care maninca alune!  In schimb am vazut destul de multi  pîrși!

Link spre comentariu

Ca sa vezi don Geo.Copii din zone diferite au obiceiuri comune!

Nu mai stiu cum va fi cu vaccinul.Vorbesc de un milion de doze care s-ar putea sa nu ajunga la noi,vulnerabilii.

Colac peste pupaza Trumpino a interzis exportul de vaccin pana nu se acopera America!!

Deocamdata,dupa cum se vede in Marea Britanie,nu fac reactie la vaccin decat unele persoane care au alergii cunoscute.Deci ar fi de bine.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 18 ore, alcon a spus:

Mai bine o ascult pe Şoşoacă decât pe Nicuşor Dan sau Clotilde...

Mda! Fiecare cu  parerile lui, nu ca mi-ar fi deosebit de dragi si ceilalti!

Link spre comentariu

Buna

Noi,pana pe la 10-11  ani aveam un obicei interesant.

Dupa ce adunam oua de le pasari,le strecuram in buzunar la fete si le dadeam un pumn.

S-a lasat si cu ceva pedepse.

Oricum dupa 12 ani fetele le vedeam deja altfel si nu stiam cum sa le intram in gratii,nu sa ne batem joc de ele.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Si noi sacaiam fetele cand eram mici.Le mai altoiam cu urzici pe picioare si iarna le botezam cu zapada.Tarziu au inceput sa ne "derapeze" ochii pe "rotunjimi".

Oricum fetele se dezvolta mai presto ca baietii.Prin clasa a opta aveam o multime bune deja pentru "prasila"...

Mi-aduc aminte ceva haios de la Turda.Noi,de la Industrial,eram chiriasi in cladirea Liceului Mihai Viteazu.Acolo aveam si internatul.Intr-o dimineata zarva mare in curtea liceului.Mergem si noi sa  cascam ochii.Toate clasele de la vecini insirate grupat.Cred ca erau peste 200 de elevi.Langa ele tot corpul profesoral prezent.Si incepe directorul sa tina un ditamai discurs.La final incheie cu sentinta.Tuns la zero un baiat sau doi,ca nu tin minte prea bine si scazut nota la purtare.Ce se intamplase?Impricinatul/impricinatii bagase un sobolan mort,uscat,in geanta unei fete!!Nu va spun ce ras ne-a pufnit cand am auzit despre ce era vorba!Da' elevii de la teoretic cam dardaiau in front...Era al naibii disciplina atunci!Mai ajungeai si acasa iar "babacii" iti aplicau si ei cate o corectie!...

Link spre comentariu

Salutare prieteni!

Citi dintre voi ai calatorit cu trenurile  cu ecartament ingust?

Eu, impreuna cu sotia(fie iertata) si fiul meu am calatorit, de doua ori de la Tirgu Mures la Sovata. Ce sa va spun! A fost deosebit  de interesant si totodata foarte frumos. Pina atunci, n-am calatorit, niciodata cu tren tras de locomotiva cu aburi cu ecartament ingust. ''Iuțeala''maxima a locomotivei nu depasea  30-35km/h, vagoanele fiind deschise!

Colegu' BRANCA!

Din cite mi-ai povestit , ai locuit o vreme in Teaca(daca nu ma-nsel). Cred ca-ai circulat si tu cu trenul, cu locomotiva cu aburi.  Trenurile trase de locomotivele cu aburi, din cite-mi aminesc, au circulat doar in Transilvania, Bucovina si , parca prin zona Mehedinti , Caras Severin!  In anii '63-'64 parca, cind am fost in tabara la Moneasa, imi mintesc ca am mers cu un tren tras de o locomotiva cu aburi, pe linie de cale ferata ingusta .De atunci au trecut o gramada de ani, practic citeva decenii.  Acum citiva ani, cind inca locuiam la Sântana, la un sfirsit de saptamina, am mers cu Loganul la Moneasa. Inainte de a ajunge acolo imi amintesc , ca am vazut,''urmele'' unei linii de cale ferata ingusta, abandonata cu multi ani in urma. Pina unde mergea trenul, pe acea linie , habar nu am!

Link spre comentariu
Acum 32 minute, BRANCA a spus:

................................................................................................

Era al naibii disciplina atunci!Mai ajungeai si acasa iar "babacii" iti aplicau si ei cate o corectie!..

Cind am intrat la liceul industrial in clasa eram doar clasa de baieti, 40 de ''văndroci''! 

Regulile in scoala, erau a naibii de stricte! Nu prea puteam misca-nfornt!

Acum 20 ore, GEO 53 BN a spus:

Are asta o ''trompeta'' care se aude de departe!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări