Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Don Geo.Ieri a fost zi cu restrictie la comentarii ca-ti spuneam cine forma noul guvern,cu probabilitate de 99%...Indiferent de vot...

Problema nu e cine va fi sus de maine ci cum si daca sunt in stare sa ne scoata din groapa actuala.Lista problemelor e uriasa si extrem de greu de gestionat.Maine,poimaine,va bate si FMI-ul la poarta si se pune de niste taieri de cheltuieli.N-as vrea sa fiu bugetar acum...

Noi sa fim relativ sanatosi si sa mai mancam pensie!Facea unul calcule la Digi cat contribuie angajatul si cati bani primeste la pensia de stat.Dupa el omul primeste,de la stat,mult mai putin decat a dat.De ce?Simplu.Speranta de viata in RO e de 75 de ani!...Deci nu se "mananca" pensie decat 10 ani!...Apucam noi cei 10 ani macar?Am avut doi vecini care s-au dus.Au papat din pensie sub 5 ani!Mai stiu o multime de altii decedati prematur,sub 60-70 de ani...

Singura veste buna e ca vin un milion de doze de vaccin in ianuarie.Poate apucam si noi din prima,sa nu ne mai stam in case ca acuma...

Link spre comentariu

Salutare prieteni!

Bine ca s-a terminat tot tambalaul! Sper ca stiti  la ce fel de ''tambalau'' ma refer!

Sa  trecem la povestile noastre, ca de povestile unora(stiti voi care), sintem satui cu totii!

Incet, incet, iarna se instaleaza, Sper sa fie iarna o adevarata, nu doar, o ''aratare'' ca si iernile din anii trecuti!

Imi aduc aminte , cu multa nostalgie, de iernile din anii de muuult trecuti!

Copii din ziua de azi se bucura si de zapada, de doar doua degete cazuta. Nu mai vezi copii care sa traga dupa ei saniutele, pentru ca iarna, zapada, este atit de subtire, incit, talpicile saniilor o ''taie''efectiv, acestea  ajungind pe pamint,  sau asfalt. In schimb ai sa vezi parinti  care trag saniile cu copii pe ele, pe stratul de zapada,extrem de subtire .

Doar cei  care-si permit(financiar vorbind) , pleaca la munte,sau in zonele deluroase sau submontane, unde iarna, zapada, cade an de an , stratul de zapada cazuta fiind destul de gros! Doar la munte ai sa gasesti, an de an, strat de zapada, foarte gros!

Cum mama saraciei, sa face, ca iernile sint din ce in ce mai se calduroase? Chiar daca va cadea zapada , aceasta se va topi foarte repede! Chiar asa  de mult s-a incalzit planeta, (atmosfera)? Emisiile de CO2 si-au adus un aport consistent, la incalzirea atmosferei! Oare pina cind va mai persista, aceasta anomalie? Taierile masive de paduri,incendiile, fac, ca atmosfera sa se incalzeasca din ce in ce mai mult! Citeam undeva ca, cu foarte, foarte, multi animulti ani in urma, Sahara a fost un tinut cu mult, mult, mai prietenos decit este acum! Fereasca sfintu', ca planeta Pamint ,sa se ''supere'' pe noi, pamintenii! Chiar nu-mi pot imagina ce s-ar putea intimpla atunci cu, noi,rasa omeneasca! Sper ca pina la urma , noi pamintenii, sa constientizam, ca daca vom  continua sa ne batem joc, de planeta numita Pamint, aceasta se va ''supara'' foarte tare pe noi, pina cind vom invata, sa o respectam si sa o tratam cu tot  respectul pe care-l merita!

Link spre comentariu
Acum 47 minute, BRANCA a spus:

cat contribuie angajatul si cati bani primeste la pensia de stat

Nu se stie. Omul contribuie la bugetul CAS care are multe capitole de cheltuieli. Pensia de contributie pentru pensionarii adevarati este doar unul dintre capitole. N-am putut afla cate procente, chiar si ministrii muncii o scalda cand sunt intrebati. Probabil pe la 20 - 25%, habar n-am.

Pilonul 2 este o minciuna prin omisiune. Li s-a spus oamenilor ca vor primi o pensie in plus fara sa plateasca nimic in plus (perpetuum mobile). Nu li s-a spus ca ceea ce dau pentru pilonul 2 se scade din ceea ce dau pentru pilonul 1. Suma celor doua pensii poate fi mai mare sau mai mica. Daca, printr-o lege pensia de stat creste, cea de la pilonul 2 n-are cum sa creasca.

Offtopicurile sunt interzise  (adica discutii nediverse?)

Link spre comentariu
Acum 58 minute, BRANCA a spus:

......................................................................................

Miine, poimaine,va bate si FMI-ul la poarta si se pune de niste taieri de cheltuieli.N-as vrea sa fiu bugetar acum...

Noi sa fim relativ sanatosi si sa mai mancam pensie!

.......................................................

Depinde de doar noi citi ani vom mai trai! Daca ne vom bate joc de noi, sa nu ne asteptam  sa traim foarte  multi ani! Doar daca vom fi cumpatati in tot si toate ,atunci, putem sa speram ca vom trai cu citiva ani buni , peste cei care si-au batut joc de sanatate!

Link spre comentariu

Doru.Mananca de la bugetul comun ca nu e prea bine facuta separarea fondurilor pe categorii.Dupa '90 a fost o perioada cand fondul de pensie a fost pe plus.Apoi s-a "ciugulit" din acesta.Deja de multa vreme e pe minus si statul se imprumuta pentru pensii!!Problema e cat timp va mai reusi sa faca asta!Noi vom scapa cu pensiile intregi dar tineretul nu prea cred...

Singura chestie buna e ca,dupa CCR,pensiile nu pot fi taiate.Dar,sincer,nu prea e in regula sa ne imprumutam pentru acestea...

Link spre comentariu
Acum 7 minute, doru3160 a spus:

Si pensionarii nu tot de la buget mananca?:rade:

Corect!

Asa-i cum spui! Dar sa nu uitam ca pe perioada cit am fost activi, am contribuit si noi cu sume insemnate de bani la bugetul statului.

Nivelul contributiei  era functie de salariul tarifar (de baza), nicidecum functie de brut. Abia mai incoace , (dupa '89) nivelul contributiei, era functie de salariul brut realizat!  Pensia pe care incasez,luna de luna, este destul de mica, daca e sa ma raportez la cei din politie,SRI, slujbasii statului. De ce acum politistii se pot pensiona la  virsta de 57  de ani si 3 luni(parca). Muncesc mai greu decit cei din industrie? Ce produc ei? Inafara de CO2, si dejectii, nimic ! De exemplu eu m-am pensionat la virsta de 64 de ani si 3 luni (limita de virsta).Pina cind am ajuns la pensia pe care o incasez acum , au trecut aproape 3 ani, pensia crescindu-mi gradat! De ce ? Politistii au incasat pensia integral, din prima, nu in transe lunare ca si mine!

Link spre comentariu

Nu judec acum ce si cum a contribuit fiecare...am scris ce am scris, pt ca mi-a placut "N-as vrea sa fiu bugetar acum...'' dar sunt pensionar :rade:

Fiecare am contribuit functie de venit, doar ca banii nu au intrat intr-un sac si acum se dau inapoi. La vremea aia, am platit pensii celor care erau in plata, asa cum acum, altii platesc acum pensii celor care sunt acum in plata. Contributiile se duc la buget, si de acolo pleaca ceva firimituri si la pensionarii de drept. Cei cu pensii speciale, naiba stie din ce sac iau banii, ca aia nu se plang ca nu sunt bani. Pt amaratul cu 1500 lei pensie nu sunt, dar pt cei cu 10000 lei pensie sa vezi lucrul dracului in casa popii, acolo sunt bani.

Link spre comentariu

Don Geo.Observatiile pe care le-ai facut referitoare la diferentele de pensii intre categorii sociale sunt pertinente.S-au creat,artificial,privilegii unor categorii.Nemeritat!

Azi am vorbit cu o ruda a sotiei,fosta sefa de laborator la o intreprindere ceausista performanta,profitabila.Imi spunea ca iesise la pensie dupa '90.Cand avea ea 4 milioane pensia o prietena,fosta judecatoare,primea 27 milioane!!...Si-i povestea de altcineva,tot magistrat,care avea pensie de 70 de milioane si era nemultumit!!

Deci ce sa mai zicem don Geo?Avem o noua clasa privilegiata.Eu le zic "neo-ciocoi"...Si aici nu includ pe cei din privat.Nu stiu cat de confortabil se vor simti tinerii de azi cand vor iesi si ei la pensie...

Si,daca vrei zapada,iti "dau" eu...A fost al mic al meu pe Ciucas.

Muntii-Ciucas.jpg

Link spre comentariu
Acum 4 minute, BRANCA a spus:

Don Geo.Observatiile pe care le-ai facut referitoare la diferentele de pensii intre categorii sociale sunt pertinente.S-au creat,artificial,privilegii unor categorii.Nemeritat!

Azi am vorbit cu o ruda a sotiei,fosta sefa de laborator la o intreprindere ceausista performanta,profitabila.Imi spunea ca iesise la pensie dupa '90.Cand avea ea 4 milioane pensia o prietena,fosta judecatoare,primea 27 milioane!!...Si-i povestea de altcineva,tot magistrat,care avea pensie de 70 de milioane si era nemultumit!!

Deci ce sa mai zicem don Geo?Avem o noua clasa privilegiata.Eu le zic "neo-ciocoi"...Si aici nu includ pe cei din privat.Nu stiu cat de confortabil se vor simti tinerii de azi cand vor iesi si ei la pensie...

Si,daca vrei zapada,iti "dau" eu...A fost al mic al meu pe Ciucas.

Muntii-Ciucas.jpg

Fain peisajul!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, GEO 53 BN a spus:

Depinde  doar de noi citi ani vom mai trai! Daca ne vom bate joc de noi, sa nu ne asteptam  sa traim foarte  multi ani! Doar daca vom fi cumpatati in tot si toate ,atunci, putem sa speram ca vom trai cu citiva ani buni , peste cei care si-au batut joc de sanatate!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, GEO 53 BN a spus:

Fain peisajul!

Buna

Fain e putin spus,este extraordinar.

Despre pensii(mai am un an) nu discutam.

Privilegii la greu.

Era corect(cat de cat),procent din contributie.

Sunt alte tari(Australia) cu pensii egale,indiferent de contributie.

Poi ar fi corect cat de cat,ai avut venituri mari,poti sa-ti faci o pensie suplimentara.

Mai interesant este Singapore.

Nu exista pensionari.Daca ai acumulat ceva esti OK.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Nu stiu daca informatia este reala, se pare ca in Japonia, dupa un calcul ingineresc extrem de precis, care ia in calcul ani, contributie, etc., tanarul pensionar isi primeste toata pensia cuvenita intr-o singura transa. O poate cheltui pe bautura, masini, femei... sau poate fi econom - daca traieste 125 de ani trebuie sa ii ajunga aceasta suma.

Repet, nu bag mana in foc ca este informatie reala, asa am auzit...

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări