hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Krepcaia era prea tare . Dar buna ! Stalicinaia era ciudata la gust ... evident dupa primele doua pahare nu mai simteai nimic . Pșenicinaia era relativ slaba ( 38° ) si avea o aroma buna , reteta de fabricatie era diferita de Stalicinaia , cred ca avea glicerina mai putina . Era usor de recunoscut , avea un spic de grau pe eticheta . Tuica de prune ( ochii lui Dobrin ) era peste vodca ruseasca . Foarte bun era coniacul albanez ( Konjak Ekstra si Skanderberg , Skenderbeu ) sau vinul Malaga , tot albanez . Va mai amintiti de mastica , de rachiu de drojdie , de rachiu de vin ? Dar de Triple Sec si romul corabioara facut la Murfatlar ? Aroma coniacului Triumpf ? Tutunul de pipa Matelot ? Link spre comentariu
Vizitator Dani.. Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Acum 5 ore, GEO 53 BN a spus: Pai votca este facuta din cereale(secara) si de aceea este mai sanatoasa decit alte bauturi inafara de tuica din prune,care asa cum am mai spus,este ''mama'' bauturilor (alcoolice)! Tuica este doar din prune. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Vinul roșu sec și țuica de prune sunt campioane în România . Restul nu au treabă cu calitatea . Părerea mea . Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Eu cateodata ma multumesc si cu una mica din pere... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 " Țuica " de dude sau palinca de corcodușe sunt simple rachiuri , se distilează la fel ca țuica , dar nu se pot numi țuică . Țuică este doar distilatul de prune ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 (editat) Cand o simti cum se plimba in gura, chiar nu ma intereseaza daca unii o considera tuica sau altceva. Incearca, daca ai o sursa de alcool din pere si pe urma mai vorbim daca are treaba cu calitatea sau nu. In ultimii ani chiar n-am mai abuzat de asa ceva, dar asta nu inseamna ca am uitat Editat Iunie 7, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 În afară de dude , caise , corcodușe sau cireșe amare , pe lângă multe altele , există și rachiu de gutui . Recomand călduros ! Link spre comentariu
morarul Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Acum 47 minute, doru3160 a spus: Incearca, daca ai o sursa de alcool din pere si pe urma mai vorbim daca are treaba cu calitatea sau nu Tuica sau palinca de pere, este divina, v-o spune un cunoscator! Sa aveti o zi buna! Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 (editat) Pentru ca nu am acces la minunatiile mai sus pomenite...asa, de necaz,ma duc sa-mi iau un paharel din visinata facuta anul trecut...nu cred ca trebuie sa o mai pun la rece,in beciul meu sunt 9-10 grade.... Editat Iunie 7, 2018 de flomar60 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 (editat) Quote nu cred ca trebuie sa o mai pun la rece,in beciul meu sunt 9-10 grade Eu n-am beci, dar o chinui in congelator. Cand torn in pahar, parca e ulei. Editat Iunie 7, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 7, 2018 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2018 (editat) 2 hours ago, Dani.. said: Tuica este doar din prune. In Ardeal la toate bauturile cu taria de peste 45 grade le spun tuica(palinca) specificind din ce este facuta bautura (tuica),prune,mere pere,''boasca''(la noi ii spune altfel,imi scapa) rezultata dupa presarea strugurilor sau bautura facuta din drojdia ramasa in butoi dupa terminarea vinului. Editat Iunie 7, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
M.Adrian Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Tescovina/discovina? Pe la noi asa le zice la strugurii aia presati ramasi. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Tescovina , boscovina , turț , cocârț , afumatura , acritura alcoolica , sirop de tuse , pansament gastric ( ??? ) , ultimul drum ( ! ) , lacrima soacrei , clanta usii etc , documentatie , carte ( ? ) ... #românul_s.a_nascut_poet Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 (editat) 1 hour ago, GEO 53 BN said: '(la noi ii spune altfel,imi scapa) rezultata dupa presarea strugurilor sau bautura facuta din drojdia ramasa in butoi dupa terminarea vinului. Comina? Bostina? Tuica de bucate... in esenta din porumb fermentat. Atunci am inteles vorba lui Traian Brad, zama de plosna ( plosnite) ! Editat Iunie 7, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
norad Postat Iunie 7, 2018 Partajează Postat Iunie 7, 2018 Intr-o vizita in Polonia, un personaj din sudul Poloniei mi-a zis ca inainte de '90 venea in Romania cu oja si cumpara Zarea (el a zis ca era un "brandy). Se pare ca apreciau marca asta. Mi-a mai zis de niste locomotive diesel importate de la noi, ce au avut ceva succes la ei. Eu nu imi aduc aminte ce bauturi se vindeau la barurile mai rasarite inainte de '90, dar erau la vanzare bauturi occidentale originale, de genul scotch, whiskey, gin, vermut de firme ca: Martini, Cinzano, Johnnie Walker etc.? Tind sa cred ca am vazut asemenea sticle cu bauturi in vitrina unui shop de la parterul hotelului Moldova din Iasi. Intreb, deoarece un nene care frecventa barurile atunci, mi-a zis ca putea cumpara bauturile mentionate mai sus la barul hotelului Unirea din Iasi. Link spre comentariu
Postări Recomandate