Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?


Postări Recomandate

Krepcaia era prea tare . Dar buna !

Stalicinaia era ciudata la gust ... evident dupa primele doua pahare nu mai simteai nimic .

Pșenicinaia era relativ slaba (  38° ) si avea o aroma buna ,  reteta de fabricatie era diferita de Stalicinaia ,  cred ca avea glicerina mai putina .

Era usor de recunoscut , avea un spic de grau pe eticheta .

Tuica de prune ( ochii lui Dobrin ) era peste vodca ruseasca .

Foarte bun era coniacul albanez ( Konjak Ekstra si Skanderberg , Skenderbeu )   sau vinul Malaga , tot albanez .

Va mai amintiti de mastica , de rachiu de drojdie , de rachiu de vin ?

Dar de Triple Sec si romul corabioara facut la Murfatlar  ?

Aroma coniacului Triumpf ?

Tutunul de pipa Matelot ?

 

Link spre comentariu
Vizitator Dani..
Acum 5 ore, GEO 53 BN a spus:

Pai votca este facuta din cereale(secara) si de aceea este mai sanatoasa decit alte bauturi inafara de tuica din prune,care asa cum am mai spus,este ''mama'' bauturilor (alcoolice)!

Tuica este doar din prune.

Link spre comentariu

Cand o simti cum se plimba in gura, chiar nu ma intereseaza daca unii o considera tuica sau altceva. Incearca, daca ai o sursa de alcool din pere si pe urma mai vorbim daca are treaba cu calitatea sau nu. In ultimii ani chiar n-am mai abuzat de asa ceva, dar asta nu inseamna ca am uitat :rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Pentru ca nu am acces la minunatiile mai sus pomenite...asa, de necaz,ma duc sa-mi iau un paharel din visinata facuta anul trecut...nu cred ca trebuie sa o mai pun la rece,in beciul meu sunt 9-10 grade....:reytre

Editat de flomar60
Link spre comentariu
2 hours ago, Dani.. said:

Tuica este doar din prune.

In Ardeal la toate bauturile cu taria de peste 45 grade le spun tuica(palinca) specificind din ce este facuta bautura (tuica),prune,mere pere,''boasca''(la noi ii spune altfel,imi scapa) rezultata dupa presarea strugurilor sau bautura facuta din drojdia ramasa in butoi dupa terminarea vinului.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
1 hour ago, GEO 53 BN said:

'(la noi ii spune altfel,imi scapa) rezultata dupa presarea strugurilor sau bautura facuta din drojdia ramasa in butoi dupa terminarea vinului.

Comina? Bostina?

Tuica de bucate... in esenta din porumb fermentat.

Atunci am inteles vorba lui Traian Brad, zama de plosna ( plosnite) !

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Intr-o vizita in Polonia, un personaj din sudul Poloniei mi-a zis ca inainte de '90 venea in Romania cu oja si cumpara Zarea (el a zis ca era un "brandy). Se pare ca apreciau marca asta. Mi-a mai zis de niste locomotive diesel importate de la noi, ce au avut ceva succes la ei.

Eu nu imi aduc aminte ce bauturi se vindeau la barurile mai rasarite inainte de '90, dar erau la vanzare bauturi occidentale originale, de genul scotch, whiskey, gin, vermut de firme ca: Martini, Cinzano, Johnnie Walker etc.?  Tind sa cred ca am vazut asemenea sticle cu bauturi in vitrina unui shop de la parterul hotelului Moldova din Iasi.

Intreb, deoarece un nene care frecventa barurile atunci, mi-a zis ca putea cumpara bauturile mentionate mai sus la barul hotelului Unirea din Iasi.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări