Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Acum 34 minute, norad a spus:

Citat

Three German thieves devised a plan to make a massive return on a moderate investment, by turning in 150,000 plastic bottles for deposit. Their scam begs the question: Isn't it easier to get a job?

Exact ce ti-am spus! Masina aia le-a respins ambalajele si a dat alarma la politie. N-au facut nicio afacere.

Link spre comentariu

Asta am înţeles şi eu, probabil  după un timp s-a prins cineva că ei returnau masiv doar un singur model de recipient, fiincă ei le făcuseră ,,en-gross,, prin Lituania....

Link spre comentariu

Nu-i invatam noi pe ei. Au ei expertii lor.

Cautati in google"  deutsche pfandsystem gmbh betrug". Adica frauda sistemului de tip depozit-reciclare.

La articolul

https://www.infranken.de/ratgeber/alltagstipps/pfandbetreuger-ihre-tricks-aldi-lidl-mitarbeiter-packen-aus-art-4137436

gasiti mai multe metode de frauda intrebuintate: etichete lipite pe cartonul de la sulul de hartie igienica, pet-uri prinse cu fir de pescuit si trecut de mai multe ori prin aparat, prinderea pet-urilor pe partea cealalta inainte de a fi zdrobite (aici trebuie concursul unui angajat al magazinului, etc.

Link spre comentariu

Romanul, nu-i invatat sa recicleze!  Daca i se aduna-n curte multe gunoaie, stii ce face cu ele? Le arunca afara din curte pe marginile piraielor, riurilor, in gropile rezultate din ''excavare''.

Cind eram copil, resturile le aruncam la gramada de gunoi rezultat de la animale (vite, porci, pasari). Cind gunoiul se aduna suficient de mult si  se ''cocea''(fermentarea se termina) asta insemnind citiva ani, gunoiul era dus pe terenurile agricole, unde era imprastiat.

La fiecare sfirsit de saptamina , noi copiii, eu si sora mea, aveam  sarcina(trasata de catre parinti) de a matura prin curte, gunoaiele adunate fiind apoi aruncate pe gramada de gunoi, din spatele grajdului. Mai erau si persoane care aruncau gunoaiele pe valea care trecea pe linga noi. Chiar si atunci autoritatile locale se ingrijeau ca gunoaiele sa nu fie aruncate in cele doua vai, respectiv valea Chiesdului, valea Sighetului, si piriul de pe Cacova, ca sa nu se colmateze. Si pe atunci a erau oameni care aruncau in vale tot felul de gunoaie! Cei care aruncau gunoaie-n vale, de regula erau dati in gît,(daca erau vazuti),fiind amendati. Deasemenea șanturile erau curatate in fiecare primavara de depunerile pe care apele le aduceau de pe dealurile dimprejur. De aceea pe cele doua vai apa era limpede, tulburindu-se doar cind ploua. Nivelul apei din cele doua văi, nu scadea niciodata sub jumatate de metru. In cele doua vai se gaseau intotdeauna foarte multi pesti, ce-i drept nu ''monstrii''. Doar cind era secetă  nivelul apei scadea putin!

Acum nivelul apei cele doua vai a scazut drastic, asta datorita inchiderii minei. Nivelul apei din fintini a scazut alarmant de mult. In centru este o fintina forată (''arteziana'') de unde satenii aduc apa pentru animale si spalat , apa din fintini fiind folosita doar la prepararea mincarii.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, GEO 53 BN a spus:

Romanul, nu-i invatat sa recicleze!  Daca i se aduna-n curte multe gunoaie, stii ce face cu ele? Le arunca afara din curte pe marginile piraielor, riurilor, in gropile rezultate din ''excavare''.

Cind eram copil, resturile le aruncam la gramada de gunoi rezultat de la animale (vite, porci, pasari). Cind gunoiul se aduna suficient de mult si  se ''cocea''(fermentarea se termina) asta insemnind citiva ani, gunoiul era dus pe terenurile agricole, unde era imprastiat.

La fiecare sfirsit de saptamina , noi copiii, eu si sora mea, aveam  sarcina(trasata de catre parinti) de a matura prin curte, gunoaiele adunate fiind apoi aruncate pe gramada de gunoi, din spatele grajdului. Mai erau si persoane care aruncau gunoaiele pe valea care trecea pe linga noi. Chiar si atunci autoritatile locale se ingrijeau ca gunoaiele sa nu fie aruncate in cele doua vai, respectiv valea Chiesdului, valea Sighetului, si piriul de pe Cacova, ca sa nu se colmateze. Si pe atunci a erau oameni care aruncau in vale tot felul de gunoaie! Cei care aruncau gunoaie-n vale, de regula erau dati in gît,(daca erau vazuti),fiind amendati. Deasemenea șanturile erau curatate in fiecare primavara de depunerile pe care apele le aduceau de pe dealurile dimprejur. De aceea pe cele doua vai apa era limpede, tulburindu-se doar cind ploua. Nivelul apei din cele doua văi, nu scadea niciodata sub jumatate de metru. In cele doua vai se gaseau intotdeauna foarte multi pesti, ce-i drept nu ''monstrii''. Doar cind era secetă  nivelul apei scadea putin!

Acum nivelul apei din cele doua vai a scazut drastic, asta datorita inchiderii minei. Nivelul apei din fintini a scazut alarmant de mult. In centru este o fintina forată (''arteziana'') de unde satenii aduc apa pentru animale si spalat , apa din fintini fiind folosita doar la prepararea mincarii.

Link spre comentariu
Acum 58 minute, norad a spus:

Care-i paragraful din articol cu "Masina aia le-a respins ambalajele si a dat alarma la politie."?

But -- as happens in most simple criminal plans -- things went astray. Though the trio didn't wind up getting sent through a scanning machine, cartoon style; only to pop out of the other end of a bottle conveyor, tied at the wrists and ankles with plastic six-pack rings, they did get caught before they could turn in all their empties.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Ion_Bumbu a spus:

In baza a CE? legea bunului simt? avint ecologist sau?

Exista Lege sau un paragraf undeva pentru asta?

Nu exista.

Va rog mult sa ma iertati. Nu vreau deloc sa contest dreptul fundamental al omului de a trai în mizerie. chiar sunt dispus sa sustin o petitie la ONU pentru ca acest drept sa fie trecut în carta drepturilor omului.

Link spre comentariu

Domnule, pe mine aberatiile ma deranjeaza, ma rog puteati cere sa fie biciuit, spinzutat, oprobiul public in piata, autocritica in fata primariei sau impuscat, cam tot aia este.

Nu prea inteleg legatura cu mizeria, daca atita ati inteles din ce am spus, treaba dumneavoastra si va doresc succes cu inaintarea petitiei.

Link spre comentariu

Bumbu.Omul a raspuns in "ghilimele",care nu se vad...

Am vazut o secventa la TV,cu unul din bratele fluviului Niger,mai ingust, inainte de varsare.Trecea printr-o zona locuita.Aproape nu se vedea suprafata apei de sticle de plastic si alte chestii plutitoare!!Care se duc in ocean,se faramiteaza si sunt inghitite de pesti si alti "locatari" de acolo.In final ajung,"reciclate",pe masa omului!!

Am vazut si imagini filmate cu ce e pe fundul Mediteranei.Te ia groaza!!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, d2134 a spus:

they did get caught before they could turn in all their empties.

Articolul din Deutsche Welle e tradus din germana in engleza, cel mai probabil cu un program de traducere automat. De asta e si putin mai dificil de inteles textul pentru unii.

De asta am si completat cu articolul nou, de luna asta:

https://www.infranken.de/ratgeber/alltagstipps/pfandbetreuger-ihre-tricks-aldi-lidl-mitarbeiter-packen-aus-art-4137436

Au gasit in lada cu pet-uri zdrobite inclusiv tuburi de carton de la suluri de hartie igienica pe care erau lipite etichete cu cod de bare sau EAN. Ca pe unii i-au prins, e alta treaba. Nu ca aparatul apeleaza direct la politie dupa cum sustineti, in cazul in care masina nu poate identifica corect un cod de bare si e o suspiciune de frauda.

Intr-o vreme era si la magazinul de la colt o masina ce recicla pet-uri si doze de aluminiu. L-au desfiintat intre timp, dar cred ca va aparea din nou, cu noua legislatie. Cam 2 din 10 pet-uri nu le citea/primea.

Dar daca vreti neaparat sa aveti dreptate, nu-i nevoie sa mai insistati. Asa este, cum ziceti, a priori.

Link spre comentariu
13 hours ago, doru3160 said:

Asa ar trebui sa fie si la gunoi. Ai proprietate, automat platesti gunoi, nu ar trebui sa intrebe pe nimeni daca vrea sau nu.

In Bucuresti exista taxa de gunoi in anumite sectoare. Altele cica-s subventionate, dar e clar ca-s subventionate din impozitul de casa care ajunge in visteria primariei. Deci, oricum ai da-o, exista taxa de gunoi. Si cred ca peste tot in tara gunoiul e platit din impozitul pe casa.

De ce alta taxa?

Ramane sa invatam copiii la scoala sa recicleze, poate ei sa faca ce nu fac parintii lor.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Mircea a spus:

tot in tara gunoiul e platit din impozitul pe casa

Asa o fi, ca prea le zici cu foc, dar eu platesc si impozit pe casa si taxa pe gunoi. Sunt insa case, destule, care nu au contract pt.  ridicarea gunoiului, ca atare, masina de gunoi, nu trece pe strada lor. In nici un sat de munte nu este masina de gunoi, adica o firma care sa se ocupe de stringerea gunoiului. 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Mircea a spus:

Si cred ca peste tot in tara gunoiul e platit din impozitul pe casa.

Nu! Eu platesc anual 635 lei taxa pe gunoi....in afara de impozitul pe cladiri,terenuri,masini...mi s-au oferit tomberoane de 200l pentru plastice,hartie,menajer.....selectia o fac eu....menajer se ridica saptamanal,plastice la 2 saptamani si hartie la o luna....firma si masini specializate.....

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări