GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Salutare prieteni! De fapt ce-i braga? Prin partile noastre nu s-a auzit niciodata de bragă! Am auzit de mai multe ori , expresia; Mai ieftin ca braga! La mare cautare (pentru copii si nu numai) era siropul cu sifon, o bautura racoritoare foarte buna. O ''țap'' de sifon cu sirop costa 1 leu! Acum 2 minute, GEO 53 BN a spus: Salutare prieteni! De fapt ce-i braga? Prin partile noastre nu s-a auzit niciodata de bragă! Am auzit de mai multe ori , expresia; Mai ieftin ca braga! La mare cautare (pentru copii si nu numai) era siropul cu sifon, o bautura racoritoare foarte buna. Un ''țap'' de sifon cu sirop costa 1 leu! Acum 3 minute, GEO 53 BN a spus: Salutare prieteni! De fapt ce-i braga? Prin partile noastre nu s-a auzit niciodata de bragă! Am auzit de mai multe ori , expresia; Mai ieftin ca braga! La mare cautare (pentru copii si nu numai) era siropul cu sifon, o bautura racoritoare foarte buna. Un ''țap'' de sifon cu sirop costa 1 leu! Acum 4 minute, GEO 53 BN a spus: Salutare prieteni! De fapt ce-i braga? Prin partile noastre nu s-a auzit niciodata de bragă! Am auzit de mai multe ori , expresia; Mai ieftin ca braga! La mare cautare (pentru copii si nu numai) era siropul cu sifon, o bautura racoritoare foarte buna. Un ''țap'' de sifon cu sirop costa 1 leu! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 5 minute, GEO 53 BN a spus: Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Stimati colegi! Si voi aveti aceeasi problema cu ''extinderea''? Pe mine ma supara extrem de mult! Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Nu don Geo.La mine nu se dubleaza sau nu se extind postarile.Sa n-ai ceva pe computer sau telefon.Adica de unde postezi. Braga e o bautura dulce acrisoara obtinuta,la origine,din mei.Se mai face actual,in RO,din diverse cereale. E tipica zonelor de influenta turceasca.La Severin e in "floare".Atat ca au pocit reteta,adica folosesc aspartam in loc de zahar! In Ucraina sau Rusia exista similar bragii produsul numit "cvas". Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 9 ore, GEO 53 BN a spus: De fapt ce-i braga? Habar nu am, dar primul lucru, cind am ajuns pentru prima data la mare, a fost sa beau braga. Am regretat amarnic! A fost singura gura de braga ingurgitata! Si ultima! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 In anii '60, in Sarmasag era un bufet , numit bufetul lui Eolvedi. Acolo se putea minca si bea de la mititei si pina la preparate culinare. Eolvedi avea angajata si o femeie care se ocupa de prepararea mincarii. Era atit de vestit incit oricine mergea la Sarmasag, trecea pe la bufet, unde putea minca si bea la preturi destul de bune. La bufet , miercurea, cind era piata, era atit de multa lume incit se statea la rind. Afacerea a durat pina pe la inceputul anilor '70, cind bufetul a fost luat de catre stat. O vreme treaba la bufet a mers din inertie, incet incet, lucrurile. In bufet se putea doar bea si eventual se putea minca piine cu salam si mustar. Intre timp s-a deschis un ''restaurant'' (impropriu spus) unde tot asa, se putea minca mititei cu mustar si se putea bea bere si bauturi spirtoase. Deverul a inceput sa scada incetul cu incetul,pina cind s-a desfiintat. In aceeasi locatie s-a deschis un magazin alimentar. Acum nu mai stiu daca mai functioneaza. N-am mai fost pe acolo de citeva zeci de ani Acum 1 minut, GEO 53 BN a spus: In anii '60, in Sarmasag era un bufet , numit bufetul lui Eolvedi. Acolo se putea minca si bea de la mititei si pina la preparate culinare. Eolvedi avea angajata si o femeie care se ocupa de prepararea mincarii. Era atit de vestit incit oricine mergea la Sarmasag, trecea pe la bufet, unde putea minca si bea la preturi destul de bune. La bufet , miercurea, cind era piata, era atit de multa lume incit se statea la rind. Afacerea a durat pina pe la inceputul anilor '70, cind bufetul a fost luat de catre stat. O vreme treaba la bufet a mers din inertie, incet incet, lucrurile. In bufet se putea doar bea si eventual se putea minca piine cu salam si mustar. Intre timp s-a deschis un ''restaurant'' (impropriu spus) unde tot asa, se putea minca mititei cu mustar si se putea bea bere si bauturi spirtoase. Deverul a inceput sa scada incetul cu incetul,pina cind s-a desfiintat. In aceeasi locatie s-a deschis un magazin alimentar. Acum nu mai stiu daca mai functioneaza. N-am mai fost pe acolo de citeva zeci de ani. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 Geo.Pe timpurile vechi,culmea,la cam toate locatiile puteai gasi mici buni sau foarte buni.Nu stiu care-i explicatia.Sa fi fost carnea mai buna? Acum mai rar sa gasesti ceva corespunzator.Nici in magazinele mari nu e situatia mai ok.In plus daca te uiti pe etichete si vezi cate adausuri se baga... Mi-aduc aminte ca eram la Costinesti prin '71.Am bagat intr-o zi,de la un chiosc,12 mici!Si-acu stau si ma gandesc cum au intrat in mine.Aveam vreo 73 de kg,la 1,84m...Slab bine! Si se mai intampla ceva azi.S-au inmultit restaurantele ca ciupercile si nu mai au clienti.Daca n-au clienti risti sa mananci produse expirate sau reincalzite!! Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 Micii buni se faceau cu rabdare si timp , neaparat trebuie sa contina carne de vita de la gat ,, cea mai veche reteta pe net scrie cum ca se prepara o parte , se lasa noaptea la gheata si apoi a doua zi se mai adauga componente , se amesteca si gata .Acum totul se face intr-o singura faza de amestec ,nu se asteapta nimic ,si e plina de grasime ca e ieftina , de multe ori pui micii la fript si se fac jumatate....ca marime . Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 E valabila si inversa la prajit!Daca baga mai mult bicarbonat se umfla "in pene"... Si la crenvursti sau polonezi e aceiasi poveste.Nu se respecta nici reteta si nici tehnologia de preparare.Cum dracu reuseau aia inainte de '90?Si-acu salivez cand mi-aduc aminte de aia bagati in painica aia lunga,incalzita,cu mustar!... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 1 oră în urmă, Усилитель a spus: Acum totul se face intr-o singura faza de amestec ,nu se asteapta nimic ,si e plina de grasime ca e ieftina , de multe ori pui micii la fript si se fac jumatate....ca marime . Asta e varianta low cost. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 La mici s-a cam schimbat reteta, multe zgirciuri si E-uri. Totusi, unii producatori se respecta. Avem unul, din Sebeșel (un sat linga Sebeș), "La Meseni" isi zice, care face niste mici extraordinari de buni. Are in oras un magazin de desfacere. Nu prea stau micii in galantar. Mai are si alte produse foarte bune, de exemplu virșli si salamul Transalpina. Mai are el si altele, dar astea sunt fruntea, ca sa zic asa. Joia, zi de tirg in oras, vine unul din Daia, cu niste mici, prima! Gratarul sfiriie de pe la 8 pina pe la 13. Coada e in permanenta, vin oamenii la piata doar ca sa manince mici! Doar cind se termina la el micii, coada se risipeste si pe la alti gratarargii cu mici! Cel putin mici buni, daca vrem sa mincam, avem de unde! Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Cum dracu reuseau aia inainte de '90? Ii faceau mai rar. Mici si cremvusti numai de 1 mai si 23 august si atunci prin sindicat. Cite 2 d persoana sa ajunga toata lumea. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 (editat) Acum 3 ore, BRANCA a spus: Cum dracu reuseau aia inainte de '90? Respectau reteta. Un ing tehnolog care nu respecta reteta inainte de 90, era tras la raspundere. Azi daca un ing tehnolog nu respecta reteta, e fix pix. Asta mi-a spus un ing care a lucrat si inainte de 89 si dupa 90 pe aceeasi functie. Era strictete mai mare. Minte el, mint si eu. Dar dupa ce am vazut cativa ani ce se intampla in industria asta (din interior, binenteles), inclin sa-l cred. Acum se optimizeaza produsul pt profit maxim. Banul dicteaza. Timid, apar mici producatori care incearca sa aduca din nou calitatea in productie, crescand pretul de productie, implicit cel de vanzare. Lumea incepe sa caute calitate, s-a cam saturat de binefacerile industriei chimice. Editat Noiembrie 18, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 D2134.Hai n-o lua asa!Criza alimentara a inceput cam din '80.Aveam multe contracte cu Iranul,inclusiv petrol.Dupa caderea sahului a inceput criza.Da banui ca n-a fost singura cauza. Si-n in perioada crizei mai erau produse sau puteai servi la restaurante.Multe din restaurantele din afara localitatilor erau chiar bine aprovizionate.Se pare ca aveau alt regim si alta filiera de aprovizionare. Ultimii polonezi ceausisti i-am servit in decembrie '89 la un chiosc din Timisoara.Chiosc exact cum spun.Nu servea decat polonezi.Avea tzepele alea de inox consacrate pt incalzirea painii.Nu cred ca avea marfa tot timpul.Oricum orasul avea Comtimul in spate.Cel mai de succes combinat din RO.Nici azi n-avem asa organizare si o asa capacitate! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2020 Partajează Postat Noiembrie 18, 2020 Acum 4 minute, BRANCA a spus: Criza alimentara a inceput cam din '80. Eu zic dupa 85. In 80 inca puteai cumpara ce doresti si cat doresti. In 87 inca se puteau organiza evenimente la restaurant, si nu era nici o restrictie la menu. Poate doar o impunere, care la vremea aia deranja pe multa lume. Un fel trebuia sa contina peste. Acum se bat pe asa ceva, atunci iti era impus. Link spre comentariu
Postări Recomandate