Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Asta cu giratoriul este cu un pic de cintec, cel care este in interior trebuie sa dea prioritate celor din exterior deoarece schimba banda.

Problema este cu multi care fac giratoriul pe exterior tocmai din cauza acestei probleme, vrei sa iesi din giratoriu de pe interior... te maninca gaia si stai acolo pina poti schimba banda.

Pe timpurile imemoriale in giratoriu se aplica prioritatea de dreapta! :d

Cel care era in interior avea prioritate fata de ceilalti si putea iesi fara probleme cin era cazul.

Mai nou au marcat giratoriile incit sa te oblige sa te incadrezi cum trebuie si militia statea la pinda!

Urmariti linia continua, asa e mai greu sa te incurce cel de afara, ai gresit banda, mai faci o tura.

https://www.google.ro/maps/@45.732484,21.2601429,3a,75y,310.94h,65.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1snf0w2kWurqyxRNV7eALaMg!2e0!7i13312!8i6656?hl=ro

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Don Geo.Cum mai stam cu "arifmetica"?Ceva progrese?

Hai sa-ti spun una din tinerete.Eram elev la Turda,inainte de '70.Intr-o luna mai zice unul din colegi ca se coc ciresele.Atat ne-a trebuit!Ne-am adunat rapid intr-o gasca si am luat-o in directia dealului cetatii.Aia e in Turda o locatie unde a fost castrul roman.Pe o buna parte,inspre oras,erau multe case cu gradini mari.Cam toate aveau pomi fructiferi.

Din drum am sarit primul gard,da n-am gasit nimic.Mai sarim un gard si tot asa.La un moment dat zarim un ditamai cires plin.Victoriee!Sarim gardu rapid spre pom.Cand ne apropiem ce sa vezi?Din iarba mare scoate capul ditai matahala de caine lup!!

Geo.Sa ne fi vazut cum am disparut toti in secunda 2!Nici nu stiu cum am zburat peste gard.Stii care a fost norocu'?Cainele era legat cu lant de cires!...Uite asa ne-am "saturat" de cirese...

Am recuperat peste o saptamana.Ne-am dus cu un "tartore" ce era la niste examene pentru maistrii.Era mai in varsta,solid si uns cu toate alifiile.Evident ca nu in gradina cu dihania...

Asta cu gradinile o aveam numai noi,adica cei crescuti la tara.Eram invatati de acasa cu poamele si gardurile.Colegii oraseni erau pe dinafara la "sportul" asta...

Link spre comentariu

Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Don Geo.Cum mai stam cu "arifmetica"?Ceva progrese?

Hai sa-ti spun una din tinerete.Eram elev la Turda,inainte de '70.Intr-o luna mai zice unul din colegi ca se coc ciresele.Atat ne-a trebuit!Ne-am adunat rapid intr-o gasca si am luat-o in directia dealului cetatii.Aia e in Turda o locatie unde a fost castrul roman.Pe o buna parte,inspre oras,erau multe case cu gradini mari.Cam toate aveau pomi fructiferi.

Din drum am sarit primul gard,da n-am gasit nimic.Mai sarim un gard si tot asa.La un moment dat zarim un ditamai cires plin.Victoriee!Sarim gardu rapid spre pom.Cand ne apropiem ce sa vezi?Din iarba mare scoate capul ditai matahala de caine lup!!

Geo.Sa ne fi vazut cum am disparut toti in secunda 2!Nici nu stiu cum am zburat peste gard.Stii care a fost norocu'?Cainele era legat cu lant de cires!...Uite asa ne-am "saturat" de cirese...

Am recuperat peste o saptamana.Ne-am dus cu un "tartore" ce era la niste examene pentru maistrii.Era mai in varsta,solid si uns cu toate alifiile.Evident ca nu in gradina cu dihania...

Asta cu gradinile o aveam numai noi,adica cei crescuti la tara.Eram invatati de acasa cu poamele si gardurile.Colegii oraseni erau pe dinafara la "sportul" asta...

Asa ceva am patit-o pe cind eram elev  in clasa a VI-a, pe cind aparusera capsunile.

Tot asa ne-am adunat, citiva văndroci, sau cum spuneau satenii,  blăstămati ''punind la cale un atac la capsunii lui badea Loați, lui Loați. Toata pregatirea s-a dus  pe copca, atunci cind badea Loați, care ne astepta in mălai, cu o bîta, in mina, ne-a apărut in spate. A fost suficient sa  ne alerge , ca sa sa nu mai  cutezam sa mai incercam sa mergem la el furat de capsuni!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, GEO 53 BN a spus:

Asa ceva am patit-o pe cind eram elev  in clasa a VI-a, pe cind aparusera capsunile.

Tot asa ne-am adunat, citiva văndroci, sau cum spuneau satenii,  blăstămati ''punind la cale un atac la capsunii lui badea Loați, lui Loați. Toata pregatirea s-a dus  pe copca, atunci cind badea Loați, care ne astepta in mălai, cu o bîta, in mina, ne-a apărut in spate. A fost suficient sa  ne alerge , ca sa sa nu mai  cutezam sa mai incercam sa mergem la el furat de capsuni!

Cu ''arifmetica'' ma descurc(inca relativ) greu!  Din 10 incercari daca rezolv3-max4. O sa-i dau de cap pina la urma! Sper!

Link spre comentariu

Dl Geo, doar daca e o ambitie personala, sa va munciti cu scaderea asta. Altfel, bucurati-va de viata atat cat a mai ramas, ca se poate si fara scadere. Priviti partea plina a paharului.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, doru3160 a spus:

Dl Geo, doar daca e o ambitie personala, sa va munciti cu scaderea asta. Altfel, bucurati-va de viata atat cat a mai ramas, ca se poate si fara scadere. Priviti partea plina a paharului.

De mai multe ori m-am gindit la asta! Peste trei ani , fac 70 de ani!  

Link spre comentariu

Multi inainte don Geo si sanatate!Esti cu doi ani mai mic ca mine...Pot sa-ti zic,glumind,"al mic" ce mai faci...Tine-o in linie dreapta.Si nu te chinui cu arifmetica.Daca prinzi doi,trei pesti poti sa-i numeri si acum!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări