Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Geo. Am trecut prin zona.Am vazut o droaie de case "pricopsite".Ba,la Mosnita si drum privat cu bariera...Am vizitat o casa a unui severinean in care bagase,la rosu peste 2-300000€!

Domnisoarei batrane cautatii un "cotzaitor",cum zice un amic...Altel,find "nereglata" si neavand ocupatie va aduna matze si alte animale la greu

Colegu Branca!

Domnisoarele batrine sint in general foarte dificile. Vecina noastra, domnisoara,( cam ''trecuta''), nu este foarte batrina, cam 45, max, 50 si ceva de ani. Din cite am inteles de la vecina de aprtament, domnisoara ar fi profesoara la o scoala din Arad. Tot vecina de apartament ne-a spus ca  domnisoara ar avea un prieten in Arad.

Link spre comentariu

Geo.Deci are "cotzaitor"?Suspect.Cum naiba suporta ala sa vina sa stea intre matze?Ai vazut ce duhoare se face numai de la una?

Daca tot n-ai ce face iarna pregateste-te de pescuit.Pentru la anu.Documentatie,undite,momeli...

Tot tacamul.Sa stii ca daca vrei sa omori timpul asta e una din retetele preferabile!Daca n-ai alt hobby...

Desi,eu personal,as prefera gradinaritul.Parca te unge la suflet cand vezi plantele,plantate de tine,crescand!

Imi place cum te prezinti.Tine-o tot asa.Mai baga niste "latraturi" din vecini sau ce mai prinzi de veste.

Cum te simti intre banateni?Astia sunt cam ocoshi si cam falosi.Si nu atat de primitori ca oltenii...

Link spre comentariu
3 hours ago, BRANCA said:

Cum te simti intre banateni? Astia sunt cam ocoshi si cam falosi. Si nu atat de primitori ca oltenii...

Si nici asa de betivi nu-s. Ce mai, oameni cu care sa nu te aduni.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, BRANCA a spus:

Geo.Deci are "cotzaitor"?Suspect.Cum naiba suporta ala sa vina sa stea intre matze?Ai vazut ce duhoare se face numai de la una?

Daca tot n-ai ce face iarna pregateste-te de pescuit.Pentru la anu.Documentatie,undite,momeli...

Tot tacamul.Sa stii ca daca vrei sa omori timpul asta e una din retetele preferabile!Daca n-ai alt hobby...

Desi,eu personal,as prefera gradinaritul.Parca te unge la suflet cand vezi plantele,plantate de tine,crescand!

Imi place cum te prezinti.Tine-o tot asa.Mai baga niste "latraturi" din vecini sau ce mai prinzi de veste.

Cum te simti intre banateni?Astia sunt cam ocoshi si cam falosi.Si nu atat de primitori ca oltenii...

De gradinarit ma ocup de cind m-am mutat la Bucovat! Am sapat cu hirletul doua parcele, destul de mari ,pregatindu-le pentru  primavara. Am pus usturoi in pamint inca  din  octombrie.

Cit priveste  pescuitul ! O sa-mi fac o poza si o sa ma duc cu ea la Asociatia de vinatoare  si pescuit sportiv, ca sa-mi faca permis de pescuit.

De altfel cu pescuitul m-am ocupat inca de cind eram copil, asa ca  nu-i o noutate!

Link spre comentariu

Asa don Geo!Si aici la Dunare sunt o multime de pescari.Da,cam peste 90% din ei,prind...nimica!E si asta o arta,o tehnica aparte.Eu mai cumpar de la o cunostinta peste.Asta prinde la greu somn si salau.Si nu are nu'sce scule...In schimb stie locurile si restul...Merge la pescuit si pe Clisura la cca 80km de Severin si la PF2 la...100km!

In perioada asta rece,adica toamna-iarna,unii pescari se aduna in locuri consacrate.Sa-i vezi cum sta fiecare pe scaunel ore intregi.Cu sticlutza de tarie alaturi...Grea boala!

Asteptam o poza dupe malul apei,cand vei incepe "munca"!

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Vasile a spus:

Peste 20 de ani topicul asta se va numi 

Ati purtat mască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

:nebunrau:

Măi sa fie! Nici prin gind nu mi-a trecut la asta!

Bravo Vasile:aplauze!

Chiar acum, GEO 53 BN a spus:

Măi sa fie! Nici prin gind nu mi-a trecut la asta!  Sa dea ''Domnu'  sa mai traiesc  inca cel putin 20 de ani!:reytre

Bravo Vasile:aplauze!

Link spre comentariu
Acum 6 ore, BRANCA a spus:

Asa don Geo!Si aici la Dunare sunt o multime de pescari.Da,cam peste 90% din ei,prind...nimica!E si asta o arta,o tehnica aparte.Eu mai cumpar de la o cunostinta peste.Asta prinde la greu somn si salau.Si nu are nu'sce scule...In schimb stie locurile si restul...Merge la pescuit si pe Clisura la cca 80km de Severin si la PF2 la...100km!

In perioada asta rece,adica toamna-iarna,unii pescari se aduna in locuri consacrate.Sa-i vezi cum sta fiecare pe scaunel ore intregi.Cu sticlutza de tarie alaturi...Grea boala!

Asteptam o poza dupe malul apei,cand vei incepe "munca"!

Sa stii ca niciodata nu m-am dus cu gindul  ca voi prinde cine stie citi (kg )de pesti (peste)! Pescuitul este un fel de ''loz in plic'' dar cu sanse muuult, mai mari  de izbinda!

Link spre comentariu

Salutare stimati prieteni!

In postul anterior vorbeam  de pescuit, de prins peste!

Imi amintesc , ca fiind colpil prindeam pesti (porcusori) pe valea care curgea la citiva metri de casa.

Va povesteam intr-un post anterior, ca prindeam pesti din vale si-i puneam in borcane din sticla,cu capacitatea de 7-8Kg hranindu-i cu firimituri de piine, rîme,cosasi ( pe care-i inecam ). Totul dura pina cind, mama, fie iertata, incepea sa puna castraveti la murat. Venea mama si ma soma sa golesc borcanele de ''spurcaciuni''! Degeaba miorlaiam si ma prefaceam ca pling, mama nu ceda sub nici o forma ,ba de multe ori mai luam si citeva palmi la fund!

Asteptam sa vina primavara, ca sa prind iar pestisori si sa-i pun in borcane , pentru a ma zgii la ei toata ziua!

Dupa ce-am mai crescut, am inceput a merge la pescuit pe valea Corundului, unde nivelul apei era cu mult mai mare decit cel de pe valea Chiesdului, si unde erau mai multe soiuri de pesti. Dupa ce am terminat liceul, am cochetat cu vinatoarea , tata fiind vinator de prin '62. In '74 am intrat in rindul vinatorilor, renuntind la calitatea de vinator in '92 cind un bun prieten bun a murit impuscat de catre un vinator batrin si cam hăbăbauc!

Anul trecut, prin toamna m-am hotarit sa ma fac pescar, dar din diferite motive, am aminat ! Abia acum  m-am  hotarit sa ma fac pescar!

Link spre comentariu

Ha,ha...Don Geo si eu pescuiam porcusori,cand eram mic si locuiam pe langa Bistrita.Acu m-am uitat pe net.Are o denumire "pompoasa" "Gobio carpathicus"...La prajit,parca,il mancam cu tot cu oase.

Aveam niste vecini unguretzi care mergeau la Sieu.Veneau cu o droaie de tzipari,cateodata o galeata!Unde-i gaseau habar n-an.De atunci n-am mai vazut "dihaniile" alea.

N-am mancat niciodata tzipar desi mai prindeam si noi,in mal.Da noi gaseam numai din aia mici,de o palma.

La munte pescuiam boisteni.Aia erau si mai mici ca porcusorii.Ma invatasera baietii sa-i prind cu sticla de sampanie cu fundul gaurit.Cu momeala mamaliga.

Tot de la baietii de acolo am invatat pescuitul la furculitza.Ridicam usor pietrele si sub ele erau zglavoci.Un fel de guvizi de munte,tot cu cap mare.Pana miscau ii intepam...

Imi povesteau batranii acolo ca,inainte de al doilea razboi,pescuiau si pastravul cu ostia.Aia era o furculitza cu coada lunga de lemn.Mergeau noaptea pe Dorna cu felinarul si cand aparea "inamicul" il altoiau...Atunci mai era peste pe rauri...

Prin 90 si ceva am dat de un bistritean pescar,la mare.L-am intrebat daca merge la Arcalia,pe Sieu.Zice:"la ce sa ma duc.Sambata si duminica sunt mai multi pescari pe mal decat peste"!!

Asa-i si aici la Dunare.Plin de ei pe mal cu undite.Nu mai vorbesc de plase.Multe patronate de graniceri.La sarbi,se aude,s-ar da si cu plasa metalica,la curent.Ma mir ca mai e peste!

Cel mai tare se prinde la hidrocentrala PF1,undeva in interior.Mi-a povestit cineva de pastrav,crap,salau,somn,etc.Acolo nu intra decat personalul si "pilosii".Mai nou se pare ca s-a restrictionat accesul ultimei categorii mentionate...

Si daca ai vedea cat lemn se aduna acolo te-ai cruci!Tot ce pluteste pe Dunare se aduna la baraj.Se aduna o multime de basculante cu lemn.Si la noi si la sarbi.

Superba lucrare barajul PF1.Cand aud pe unii ca nu s-a lucrat nimic inainte de 90,ma loveste benga!Acu ori nu facem nimic,ori mizilicuri...

Link spre comentariu
Acum 13 ore, BRANCA a spus:

Ha,ha...Don Geo si eu pescuiam porcusori,cand eram mic si locuiam pe langa Bistrita.Acu m-am uitat pe net.Are o denumire "pompoasa" "Gobio carpathicus"...La prajit,parca,il mancam cu tot cu oase.

Aveam niste vecini unguretzi care mergeau la Sieu.Veneau cu o droaie de tzipari,cateodata o galeata!Unde-i gaseau habar n-an.De atunci n-am mai vazut "dihaniile" alea.

N-am mancat niciodata tzipar desi mai prindeam si noi,in mal.Da noi gaseam numai din aia mici,de o palma.

..............................................................................................................................

Apropo de tipari!

La noi nu erau multi tipari. In general ii gaseam in locurile cu mult mîl. Imi aduc aminte ca atunci cind ii agațam si-ii scoteam din apa, scoteau niste sunete ca niste chițăituri. De regula ii aruncam in apa, nu-i tineam pentru ca nu stiam mare lucru despre ei. Scosi din apa  rezistau destul de mult in aer liber.

Link spre comentariu
Acum 15 ore, BRANCA a spus:

..............................................................................................

Superba lucrare barajul PF1.Cand aud pe unii ca nu s-a lucrat nimic inainte de 90,ma loveste benga!Acu ori nu facem nimic,ori mizilicuri...

Acum 2 ore, GEO 53 BN a spus:

Acum mai mult nu facem, decit sa facem ceva.

Intardevar pe vremea ''plumbuitului''se facea, nimic de zis, numai ca se cam faceau de multe ori de mintuiala!

Tipic romanesc!

Lucrind multi ani in industrie, am avut ocazia sa vad  atit lucruri bine facute, cit si si lucruri facute cam in doru' lelei! 

Dupa '89 lucrurile s-au schimbat aproape total. Au rezistat doar cei care au iesit pe piata cu lucruri  bine facute, fara rabat la calitate, cu livrari la termenele stabilite prin contract!

Maritul ''cirpaci''  si-a bagat nasul peste tot , obligind agentii economici sa livreze produsele, inainte de termen. Ori de multe ori lucrurilile  facut in viteza, cu rabat(cras) la calitate, a facut ca Romania sa piarda o gramada de bani. Degeaba unii se ''ratoiesc'' atunci cind se vorbeste despre lucrurile prost facute, numai pentru a se lauda ca ,contractele, au fost finalizate la termen, de cele mai multe ori inainte de termen!

Link spre comentariu

Geo.Corect cu multe lucrari sau lucruri facute de mantuiala.Astea au inceput dupa '80,cand a dat benga in Ceausescu sa plateasca datoriile.Intreprinderile trebuiau sa se descurce cu ce era in tara.De multe ori cu produse asimilate,de nivel tehnic,calitativ,scazut.

Romania a dardait iarna,a suferit de lipsa de alimente si alte produse,pentru ca,dupa 90,sa se faca praf,rapid,tot ce s-a economisit!!

Acum suntem "buni".Adica suntem datori vanduti!Si,vorba lui Bula,fereasca Dumnezeu de si mai bine!

Noi,batranii,scapam de perspectiva neagra.Cand vezi cum se tot anunta criza alimentara mondiala...Sau criza materiilor prime,a climatica,samd,parca te trec fiori reci...Copii nostri poate nu le vor prinde pe toate,da' nepotii sigur...

Link spre comentariu
La 11.11.2020 la 9:35, Vasile a spus:

Peste 20 de ani topicul asta se va numi 

Ati purtat mască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

:nebunrau:

Nu, peste 20 de ani , cine va citi acest topic se va intreba "ce-i aia copilarie?"

dl. Geo, felicitari, este topicul pe care il citesc intotdeauna cu nostalgie si placere

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări