doru3160 Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Doar cei imbracati in costum national. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Programare Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Se face programare pentru consultatie,apoi in urma consultatiei se face programare la recuperare,eu cu mama nu am ajuns acolo pentru ca, hemiplegia ei in urma AVC-ului a evoluat rapid in tetrapareza spastica care este o boala incurabila si nici un medic nu iar fi putut ameliora starea Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Salutare dragi prieteni! Ce va pot spune e ca memoria, incepe sa-si faca ''meseria'', ce-i drept incetisor , ca sa nu zic foarte, foarte, incetisor. Ce ma ''omoara'' e scaderea. Cind incerc sa fac o operatie de scadere ma blochez aproape complet. Oricit imi ''fortez'' creerul, nu ajung la nici un rezultat. Am primit o gramada de coli cu tot felul de operatii matematice(elementare). In general ma descurc binisor. O problema care-mi da de furca, e concentrarea. De foarte multe ori concentrarea ma lasa balta, neputind sa ma mai pot concentra. Asta-i cea mai mare problema! Nici nu va puteti inchipui cit e de frustrant si totodata enervant. Citeodata stau si ma gindesc ce s-a putut petrece in acea zona din creer, in asa hal incit sa nu-mi pot reveni. Daca mi-ar fi cazut fața ar fi fost altceva! Ceva conexiuni din creer s-au blocat ori sau intrerupt (aproape) complet? E posibil ca acele conexiuni sa se refaca vreodata? De multe ori ma gindesc , ca poate ar fi fost mai bine daca as fi ramas cu o jumatate de falca atirnindu-mi, decit sa nu ma pot concentra! O zi frumoasa sa aveti dragi prieteni! Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Geo.Sanatate si numai bine!Acu,ca sa glumim putin,te pregatesc pentru "scolarizare"?Asta vazand ca te pun sa faci scaderi.E curioasa treaba.Adica se vede ca gandesti,ca legi frumos frazele dar stai prost cu "arifmetica".Repet,foarte curios deoarece vad ca elementele de logica nu-ti lipsesc! S-auzim de bine! Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Nu este deloc curios. Este ceva foarte cunoscut că zone din creier sunt responsabile cu diversele operațiuni pe care le facem. Putem scrie corect,vorbi corect, dar la alt gen de operatiune ne blocăm total. Uneori poate fi destul de greu să faci fundă la șiret, chestiune foarte banală. Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 V-am spus ca lucrurile elementare va ajuta in recuperarea deficitului de atentie,scrisul de mana, cititul cu voce tare a unor texte, dar trebuie sa fie cineva care sa va urmareasca aceste activitati,eu daca o puneam pe mama sa citeasca statea cu cartea in fata si se uita pe pereti, la tv, pe geam,dar de citit tot nu citea, asa daca o observam, vrand nevrand trebuia sa citeasca. Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Acum 13 ore, GEO 53 BN a spus: Ce va pot spune e ca memoria, incepe sa-si faca ''meseria'', ce-i drept incetisor , ca sa nu zic foarte, foarte, incetisor. Acest lucru denota faptul ca zona in care se faceau calculele matematice in creier a fost distrusa in urma AVC-ului, acum intervine ceea ce se numeste neuroplasticitatea creierului.O zona distrusa din creier ramane definitiv distrusa,dar creierul aloca alta portiune pe care o va folosi pentru operatii matematice, cand il veti solicita cu calcule matematice el va realoca o zona si va reconfigura legaturile neuronilor pentru gandire logica-matematica. In cazul in care se doreste a invata a se canta la un instrument muzical creierul aloca o portiune care este cu atat mai extinsa cu cat se exerseaza mai mult,nu exista virtuozi fara foarte multa exersare. Este exact ceea ce spuneam eu in alt topic mai demult. La copii, pana in varsta de 7 ani se dezvolta portiunea de creier ce tine de afectivitate, sentimente, daca ii indopi creierul cu calcule, limbi straine scris si alte activitati ce tin de logica portiunea de creier se tine de afectiune, sentimente, va fi realocata logicii, copilul in acest caz dezvoltand o afectiune numita autism emotional.Stiu acest lucru pentru ca si fiul fratelui meu, ce se afla in Spania a dezvoltat-o.In Spania fata de Romania educatoare este atenta si la acest fel de manifestari,ea descoperind afectiunea. Tratamentul este doar prin observare-efectuare de activitati de grup cu ceilalti copii, sa danseze in perechi, sa mangaie blana unui animal e companie, sa isi asculte unul celilalt cum bate inima, sa observe si sa miroase flori, activitati ce impun implicare emotionala. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 14, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2020 La 12.10.2020 la 22:10, valivoi a spus: Acest lucru denota faptul ca zona in care se faceau calculele matematice in creier a fost distrusa in urma AVC-ului, acum intervine ceea ce se numeste neuroplasticitatea creierului.O zona distrusa din creier ramane definitiv distrusa,dar creierul aloca alta portiune pe care o va folosi pentru operatii matematice, cand il veti solicita cu calcule matematice el va realoca o zona si va reconfigura legaturile neuronilor pentru gandire logica-matematica. In cazul in care se doreste a invata a se canta la un instrument muzical creierul aloca o portiune care este cu atat mai extinsa cu cat se exerseaza mai mult,nu exista virtuozi fara foarte multa exersare. Este exact ceea ce spuneam eu in alt topic mai demult. La copii, pana in varsta de 7 ani se dezvolta portiunea de creier ce tine de afectivitate, sentimente, daca ii indopi creierul cu calcule, limbi straine scris si alte activitati ce tin de logica portiunea de creier se tine de afectiune, sentimente, va fi realocata logicii, copilul in acest caz dezvoltand o afectiune numita autism emotional.Stiu acest lucru pentru ca si fiul fratelui meu, ce se afla in Spania a dezvoltat-o.In Spania fata de Romania educatoare este atenta si la acest fel de manifestari,ea descoperind afectiunea. Tratamentul este doar prin observare-efectuare de activitati de grup cu ceilalti copii, sa danseze in perechi, sa mangaie blana unui animal e companie, sa isi asculte unul celilalt cum bate inima, sa observe si sa miroase flori, activitati ce impun implicare emotionala. Multumesc colegu' @valivoi! Cu destul de multa greutate am reusit sa fac calcule pe care si elevii din clasele primare le pot face fara prea multa greutate. O alta problema e concentrarea, care-mi face destule probleme. Dupa un timp, incep sa-mi pierd rabdarea. Citeodata incep sa ma enervez, cind ma blochez la unele calcule simple. Am inceput sa fac rebusuri, care (am observat) ma ajuta sa nu-mi pierd chiar asa de usor rabdarea. Fiul meu a incercat de citeva ori sa invat SUDOKU. Dupa mai multe incercari , am vazut ca nu este chiar asa de usor acest joc. Intimpin aceeasi greutate! Concentrarea! Nici nu va puteti inchipui, cit de greu ma pot stapinii sa nu dau cu tot ce-mi iese-ncale! Dupa citeva minute bune incep sa ma calmez! Link spre comentariu
valivoi Postat Octombrie 14, 2020 Partajează Postat Octombrie 14, 2020 (editat) Multa sanatate, incet, cu rabdare va veti reveni, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati planul de recuperare, si starea de nervozitate se va estompa, este frustrare ca nu reusiti sa faceti activitatile pe care le faceati. Cel mai important este ca nu ati ramas cu deficiente de miscare, atunci frustrarea ar fi fost enorma, deficientele motorii sunt mult mai greu de recuperat. Editat Octombrie 14, 2020 de valivoi Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 14, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2020 Acum 9 minute, valivoi a spus: Multa sanatate, incet, cu rabdare va veti reveni, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati planul de recuperare, si starea de nervozitate se va estompa, este frustrare ca nu reusiti sa faceti activitatile pe care le faceati. Cel mai important este ca nu ati ramas cu deficiente de miscare, atunci frustrarea ar fi fost enorma, deficentele motorii sunt mult mai greu de recuperat. Multumesc! Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 19, 2020 Partajează Postat Octombrie 19, 2020 " Alo,alo!N-ati vazut un cal maro"? Pe unde te ascunzi don Geo?Mai arunca cate una pe aici,sa stim ca ti-e bine.Din aia fara calcule arifmetice,ca stim ca ai probleme cu ele. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 20, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2020 Acum 19 ore, BRANCA a spus: " Alo,alo!N-ati vazut un cal maro"? Pe unde te ascunzi don Geo?Mai arunca cate una pe aici,sa stim ca ti-e bine.Din aia fara calcule arifmetice,ca stim ca ai probleme cu ele. Imi cer scuze colegu' @BRANCA pentru ca n-am mai dat p-acilea de ceva vreme! In ultima vreme m-am indeletnicit cu calculele aritmetice! Incet , incet am inceput sa ma descurc (binisor zic eu)cu ele (calculele aritmetice). In plus am inceput sa-mi aduc aminte de unele ''episoade'', pe care cu ceva vreme in urma, nu mi le aminteam de nici un fel. Bag la pastile-n mine, la greu. Se vede treaba ca ceva , ceva, se misca. Dupa cite-o ''partida''mai zdravana, de facut socoteli, ma trezesc cu dureri de ''căpîțina'' nu foarte intense, suficiente sa-mi cauzeze, mici dureri de cap siciitoare! Sper sa-mi revin totalmente, chiar daca va mai trece ceva timp! Multumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi, pe perioada cind eram aproape complet debusolat! Multumesc tuturor prietenilor care mi-au fost alaturi in momentele critice! Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 20, 2020 Partajează Postat Octombrie 20, 2020 Asa don Geo!Imi place ca te "misti" cu creieru...Acu,glumind,intelegi de ce fug copii mici de aritmetica,la scoala!Da dureri de cap!... Tine-o tot asa si mai baga una,cat de scurta,pe aici! Sanatate! Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 20, 2020 Partajează Postat Octombrie 20, 2020 Asta cu calculele, imi aduce aminte de aritmetica de prin a cincea, cred, cind erau exercitiile alea interminabile, cu fractii, patanteze si cel mai mic numitor comun. Socoteam de-mi sareau capacele, si rar dadeam peste rezultatul din carte. Greseam pe undeva. Ei bine, prietenul, colegul de banca si vecinul meu, nu avea treaba. Intotdeauna avea rezultatul corect. "Cum faci, ca mie nu-mi iese rezultatul din carte?", l-am intrebat nedumerit. Mi-a explicat metoda lui, infailibila: daca rezultatul lui era 127, de exemplu, iar cel din carte era 155, sa zicem, scria simplu 127 +(30-2)=155. Simplu ca buna ziua!!!! Niciodata, dar absolut niciodata, profesorul nu a intrebat de unde a scos ultima paranteza! Mai nasol era la extemporale, ca acolo nu stia care era rezultatul corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate