doru3160 Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Acum 7 ore, doru3160 a spus: Și la mine primul ceas a fost Raketa, l-am purtat pana i-am spart sticla și am pierdut acul secundar. Din câte îmi aduc aminte, a fost 375 lei, nu chiar o scumpete, un ceas de duzina, dar își făcea treaba. Cam asa erau toate sovieticele vremii. Am gasit o poza pe net...se pare ca majoritatea au avut probleme cu acul secundar... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 (editat) Acum 29 minute, doru3160 a spus: Am gasit o poza pe net...se pare ca majoritatea au avut probleme cu acul secundar... Un like cit roata carului!! Acum 2 ore, Liviu.Mihaiu a spus: Pe front au fost si ofiteri si poate soldati rusi care au aplaudat la "Spărgătorul de nuci" si au citit din filosofia si poezia rusa. Nu poti user GEO 53 BN sa spui asa ceva despre intregul popor rus. Nu cred ca este corect. Tot ce-i posibil! Editat Septembrie 11, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Acum 4 ore, Усилитель a spus: ............ Faceam bani din electronica, reparatii, din bani mi am luat ceas cu calculator, cu 7 melodii Când i-am spart "sticla" la ceasul de mână cu melodii, i-am scos electronica dinăuntru şi cu un mini amplif mi-am făcut la uşa de la intrare la casă, cea mai tare sonerie muzicală din zonă Ampliful cred că era un banal Darlington cu un BC şi un BD... 3 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 (editat) Acum 7 ore, Усилитель a spus: din bani mi am luat ceas cu calculator, cu 7 melodii, Am avut ceas cu calculator (de fapt cred ca il mai am pe undeva, l-am probat acum cativa ani si inca mergea), dar din cate tin minte, alea nu erau cu 7 melodii. Aveau alarma si atat. Celelalte simple erau cu 7 melodii. Din unul din asta cu 7 melodii, am facut un ceas de masa dupa ce afisajul a cedat si cu cablajul original am construit un ''circuit integrat'' si l-am plantat pe cablajul nou, cu 324 si ceva BC-uri pt comanda afisajului cu LED. Problema mare era dupa ce scoteai schema, trebuia sa modifici digitii, pt ca ''integratul'' reclama digit cu 2 anozi, nu cu unul comun. Asa era facuta multiplexarea. Cred ca l-am mai laudat pe undeva, ca am gasit niste poze in calculator. https://postimg.cc/gallery/qJfdc0t Editat Septembrie 11, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Dorule, asta-i munca de chinez batran. Faina lucrare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Pe vremea aia, da, dar acum nici cu valuta sa ma platesti si nu mai fac... Link spre comentariu
morarul Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 (editat) Acum 3 ore, doru3160 a spus: Pe vremea aia, da, dar acum nici cu valuta sa ma platesti si nu mai fac... Oare de ce naiba, făceam totuşi lucrurile acelea? Să fi fost entuziasm, spirit de imitație, în ideea că şi noi suntem capabili de asemenea realizări, sau pur şi simplu frustrări pentru gradul de înapoiere tehnologică in care ne zbăteam? Eram tineri, avizi de realizări tehnice pe măsura cunoştințelor pe care le-am asimilat în scoala generala, liceu, şi facultate, şi sistemul socio-politico-economic, nu era capabil, sau nu avea resursele necesare, pentru realizarea viselor noastre? Noi cei din linia a doua, sau a treia, am vrut, dar nu s-a putut, sau nu au vrut alții! Editat Septembrie 11, 2020 de morarul 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) Acum 9 ore, doru3160 a spus: Am avut ceas cu calculator (de fapt cred ca il mai am pe undeva, l-am probat acum cativa ani si inca mergea), dar din cate tin minte, alea nu erau cu 7 melodii. Aveau alarma si atat. Celelalte simple erau cu 7 melodii. Din unul din asta cu 7 melodii, am facut un ceas de masa dupa ce afisajul a cedat si cu cablajul original am construit un ''circuit integrat'' si l-am plantat pe cablajul nou, cu 324 si ceva BC-uri pt comanda afisajului cu LED. Problema mare era dupa ce scoteai schema, trebuia sa modifici digitii, pt ca ''integratul'' reclama digit cu 2 anozi, nu cu unul comun. Asa era facuta multiplexarea. Cred ca l-am mai laudat pe undeva, ca am gasit niste poze in calculator. https://postimg.cc/gallery/qJfdc0t Frumoasa realizare! Felicitari @DORU3160! Editat Septembrie 12, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) Stimati colegi! Imi cer scuze colegilor, Marele Savant, Liviu.Mihaiu, pentru ''iesirea'' de mai sus. Bunicu din partea lui tata, a avut parte de muncile din Siberia. Bunicu' ne spunea, ca primeau cartofi de doua ori pe zi, si ăia de multe ori stricati. Munceau zi lumina, de le săreau ochii din cap! Cind a fost eliberat, ne spunea ca nu avea mai mult de 40 de kg, poate nici atita. Atunci s-a pricopsit cu un ulcer de toata frumusetea. Minca doar anumite feluri de mincare, ulcerul dindu-i de furca. A murit la virsta de 64 de ani. Ș-atunci sa-i iubesc pe rusi? Că doar nu de buna voie s-a inrolat in armata! Cine s-ar fi inrolat de buna voie? A cazut prizonier la rusi. Acolo a suferit cele mai crunte umilinte! Ne spunea ca zilnic mureau o gramada de oameni! Paduchii, lipsa alimentelor, munca pina la epuizare, au fost cauzele pentru care au murit o sumedenie de prizonieri, atit români cit si germani. Editat Septembrie 12, 2020 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) Acum 6 ore, morarul a spus: Oare de ce naiba, făceam totuşi lucrurile acelea? Pt ca eram tineri in primul rand, cu dorința de a demonstra ca se poate. Și pt ca ceea ce incercam sa facem, nu găseam la colt de strada cu sume derizorii. Concret, crezi ca dacă găseam de cumpărat un ceas cu afișaj electronic la preț de câteva beri, mai ciocaneam asa ceva? Un ceas cu 7 melodii in sine era scump și greu de făcut rost, cel puțin în zona Moldovei. Le aduceau samsarii de pe la Timișoara, cumpărate de la sarbi, sau te duceai personal acolo și le cumpărai la preț mai bun. Recuperarea cablajului prin refolosire era o provocare. La fel cum reproducem fel de fel de scheme din reviste străine cu amplificatoare audio, și ne lăudam cu ele. Asta e, cred ca motivul principal rămâne varsta, totuși. Editat Septembrie 12, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Si cu ceasurile aduse de sarbi e o poveste...Primele tipuri,destul de scumpe,erau "adevaraciuni".Mergeau extrem de precis.Apoi au aparut modelele de "masa",mai ieftine,dar mult mai proaste.Cum zicea lumea "alea facute pe vapor"... Ati observat acum ca nu prea se mai poarta ceasuri?Si cine poarta ia modelele astea noi,electronice,scumpe.De stau cu ecran negru in standby.Poti sa le bagi si in apa.Mai au si un hectar de alte functii. 1 Link spre comentariu
Alphsoo Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 1 oră în urmă, GEO 53 BN a spus: Stimati colegi! Imi cer scuze colegilor, Marele Savant, Liviu.Mihaiu, pentru ''iesirea'' de mai sus. Bunicu din partea lui tata, a avut parte de muncile din Siberia. Bunicu' ne spunea, ca primeau cartofi de doua ori pe zi, si ăia de multe ori stricati. Munceau zi lumina, de le săreau ochii din cap! Cind a fost eliberat, ne spunea ca nu avea mai mult de 40 de kg, poate nici atita. Atunci s-a pricopsit cu un ulcer de toata frumusetea. Minca doar anumite feluri de mincare, ulcerul dindu-i de furca. A murit la virsta de 64 de ani. Ș-atunci sa-i iubesc pe rusi? Că doar nu de buna voie s-a inrolat in armata! Cine s-ar fi inrolat de buna voie? A cazut prizonier la rusi. Acolo a suferit cele mai crunte umilinte! Ne spunea ca zilnic mureau o gramada de oameni! Paduchii, lipsa alimentelor, munca pina la epuizare, au fost cauzele pentru care au murit o sumedenie de prizonieri, atit români cit si germani. Si stabunicul meu a avut aceiasi soarta. Dupa un timp a reusit sa scape de acolo... Legat de rusi, nu or fi fost ei prosti dar erau niste brute fara scrupule. Jecmaneau si f*teau tot ce le iesea in cale de asta si vorba prin batranii de la mine din zona: ,,Tot omul se trage din maimuta numai rusul din porc!,, 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) Acum 43 minute, Alphsoo a spus: ,,Tot omul se trage din maimuta numai rusul din porc!,, Nu le găsesc scuze, marea masa a populației angrenata în război era sub 4 clase, deci nici o legătură cu vârfurile intelectuale. Și ca să fim obiectivi, ei erau cei invadați care au suportat atrocități, deci aveau de plătit polițe. Nu vreau sa-mi aduc aminte ce grozavii au făcut romanii aliați cu germanii în timpul ofensivei de peste Prut. Povestite de bătrâni care au trăit acele vremuri. Și ei nu au fost mobilizați de un motiv anume ( sa facă atrocități). Totdeauna războiul a scos aspecte sălbatice la suprafață, din cel mai blajin om. Editat Septembrie 12, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
merck Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Alcoolul era cauza cea mai frecventa a "derapajelor". Nu degeaba Burebista cerea abstinenta de la bautura, stia el ce stia. Nici in armata germana soldatii nu aveau diploma de facultate insa respectau ordinele. ERau derapaje si la nemti, dar nu se pot compara cu cele ale rusilor. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 TVR1 a redifuzat în această dimineaţă o poveste de viaţă tulburătoare, aici un articol scris: https://adevarul.ro/locale/constanta/amintiri-lagarele-siberiene-marta-vasiliu-fost-condamnata-10-ani-munca-silnica-siberia-fotografie-1_536e34980d133766a887db81/index.html Despre ceasuri... Ţineam minte ceva din Tehnium, am căutat şi am găsit. Am umblat cu limba scoasă prin magazine după βM339 şi n-am găsit. Apoi, când am găsit, după câţiva ani, am luat 10 bucăţi. Link spre comentariu
Postări Recomandate