Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

„Rău era cu «der, die, das»

Da-i mai rău cu «davai ceas»

De la Nistru pân' la Don

Davai ceas, davai palton

Davai ceas, davai moșie

Harașo, tovărășie”. E un cuplet pe care marele actor Constantin Tănase

Link spre comentariu
Acum 24 minute, merck a spus:

Se vorbea ca atunci cind ''ruscaletii'' au auzit ceasul  sunind, au tras cu armele in el! Va dati seama  cit de ''inaintati'' erau rusnacii?

Daca-n timpul razboiului , rusclatetii n-ar fi ajuns in tarile dezvoltate, cred ca si acum sarantoci!

Noroc, cu Stalin care i-a pus la treaba. Ca daca n-ar fi fost obligati sa munceasca si  sa invete si carte, ș-acum, ar fi fost sarantocii sarantocilor, betivanii betivaniilor!

Link spre comentariu

Rusul  din poză nu-i cu talpa lui, mi se pare că avea 2 picioruşe.

Românul văd că încă sună alarma.

Ţin minte că celălalt bunic avea un ceas de masă rusesc, mai mic, de culoare galben-bej, nu mai ştiu marca, mi-aduc aminte că avea ţăcănitul mult mai des ca altele.

xceas-CCCP.png

xceas-arad.png

xceas-arad2.png

Link spre comentariu
1 hour ago, GEO 53 BN said:

Se vorbea ca atunci cind ''ruscaletii'' au auzit ceasul  sunind, au tras cu armele in el! Va dati seama  cit de ''inaintati'' erau rusnacii?

Am auzit intamplari din razboi ca rusii luau si beau parfumul din sticlutze..... In loc de alcool, macar le mirosea gura mai placut, nu era la moda spalatul pe dinti..... 

Cand eram in clasa a X a deja aveam cutiuta de piese cu sectoare : ecrane, carcase, baterii, suruburi, placi, cauciucuri de contact, reparam contra cost in pauze ceasuri cu quartz. Primul meu ceas cu quartz l-am facut din ceasuri defecte luate pt piese. Faceam bani din electronica, reparatii, din bani mi am luat ceas cu calculator, cu 7 melodii, am avut si vorbitor, zicea pe germana ora, minutele. Primul walkman tot dintr-unul defect l-am avut, pe vremea aia se uitau la mine ca la martieni. Cel mai nostim era cand le puneam la curiosi pe urechi castile la volum mare si cand ziceau ceva strigau..... Restul lumii radea de el.. Odata eram pe tren, conductorul a fost curios cum se aude, aveam o caseta Scorpions originala, cu casca pe urechi striga in gura mare, toata lumea din vagon radea de el... 

Link spre comentariu

Citi dintre voi ati vazut ceasurile pe cadranul caruia era o locomotiva! Parca scria si CFR pe ea! 

Lumea spunea ca ceasurile erau  pentru  angajatii CFR. Cind  se apuca sa sune , te trezeau  si din morti!

Nu cred ca era chiar o poveste!  Angajatii CFR de la cantoane, aveau si un ceas de tipul de mai sus! Acum cantaonele s-au desfiintat, devenind o ruina. De foarte putine ori mai vezi,  si garnituri de trenuri  care sa opreasca in gari! Nici garniturile de pasagei , nu sint la fel de dese. Viteza de deplasare  a trenurilor de pasageri, nu depaseste  nici pe departe viteza de deplasare  a autotusimelor . Infrastructura CFR, e vai si amar de ea! Dupa '80   CER-ul a intrat intr-o  cădere libera.  Daca-nainte de ' 90 viteza de deplasare a unui tren de calatori, se ridica la  la 100-110 Km, acum nu cred  sa se deplaseze cu o viteza mai mare de 50-60 km /ora. 

Vai de noi si de ''ferchezăii'' din CFR!

Link spre comentariu

Geo.Sovietele aveau o zona europeana destul de dezvoltata industrial,cu lume civilizata, si zone abia scoase din feudalism!Multi soldati care au trecut pe la noi proveneau din ultimele zone...

Privitor la ce-au sterpelit rusii de la nemti.Mult mai putin decat au luat americanii...Iar pagubele suferite de rusi nu au fost acoperite niciodata,cu toate ca s-au platit daune.Un istoric german spunea ca daca Germania ar fi trebuit sa acopere toate distrugerile provocate URSS n-ar fi reusit niciodata!!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, GEO 53 BN a spus:

Daca-n timpul razboiului , rusclatetii n-ar fi ajuns in tarile dezvoltate, cred ca si acum sarantoci!

Noroc, cu Stalin care i-a pus la treaba. Ca daca n-ar fi fost obligati sa munceasca si  sa invete si carte, ș-acum, ar fi fost sarantocii sarantocilor, betivanii betivaniilor!

Mi-e jena sa spun, dar bati cimpii!

Link spre comentariu

Pe front au fost si ofiteri si poate soldati rusi care au aplaudat la "Spărgătorul de nuci" si au citit din filosofia si poezia rusa.
Nu poti user GEO 53 BN sa spui asa ceva despre intregul popor rus.
Nu cred ca este corect.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Marele Savant a spus:

Mi-e jena sa spun, dar bati cimpii!

Chiar asa sa fie cum zici? Parca m-as mira!

Se vorbea  ca in spatele frontului erau politrucii, care daca vedeau ca unii soldati se prefaceau ca au  fost raniti,  sau morti , politrucii trageau in ei fiind siguri , ca au murit .

Link spre comentariu
Acum 42 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Pe front au fost si ofiteri si poate soldati rusi care au aplaudat la "Spărgătorul de nuci" si au citit din filosofia si poezia rusa.
Nu poti user GEO 53 BN sa spui asa ceva despre intregul popor rus.
Nu cred ca este corect.

Tot cele relatate  a fost, povestite fosti soldati romîni, care au luptat alaturi de armata germana. Abia dupa ce frontul, a fost intors , armata germana a inceput sa se retraga si asta datorita  faptului ca armata româna, a intors armele, luptind impotriva  armatei germane, luptind alaturi de trupele aliate.

Oricum rusii nu mi-au placut niciodata! Sigur stiti cite dări au plecat in  rusia ,pe motiv ca au luptat impotriva  rusilor!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Acum 19 minute, GEO 53 BN a spus:

Se vorbea  ca in spatele frontului erau politrucii, care daca vedeau ca unii soldati se prefaceau ca au  fost raniti,  sau morti , politrucii trageau in ei fiind siguri , ca au murit .

si asta e un argument pentru ce ati spus dv??? si cam in toate armatele e la fel! iar ''se vorbea'' inseamna nimica de obicei! in fine, ati folosit cuvinte jignitoare la adresa unui intreg popor, argumentate penibil cu ''se vorbea''!

Acum 7 minute, GEO 53 BN a spus:

Oricum rusii nu mi-au placut niciodata!

nu va place, nu mincati!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Marele Savant a spus:

si asta e un argument pentru ce ati spus dv??? si cam in toate armatele e la fel! iar ''se vorbea'' inseamna nimica de obicei! in fine, ati folosit cuvinte jignitoare la adresa unui intreg popor, argumentate penibil cu ''se vorbea''!

nu va place, nu mincati!

Sa inteleg ca ati fost , voi , sau  parintii vostrii alaturi de armata roșie?

Acum 5 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

"Oricum rusii nu mi-au placut niciodata".
GEO: nici macar de balerinele din celebrele baleturi rusesti ?

Nici măcar!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
1 oră în urmă, GEO 53 BN a spus:

Sa inteleg ca ati fost , voi , sau  parintii vostrii alaturi de armata roșie?

sa intelegem ca ati fost psiholog in armata rosie, ati testat milioane de soldati si stiti exact cit de inteligenti erau? si desigur i-ati insotit in lupta ca sa vedeti cum s-au comportat?

chiar daca nu va convine, rusii au avut realizari atit in arta si cultura cit si in tehnica muuult peste altii care acuma incerca sa-i muste de fund, acuzindu-i de toate relele pamintului!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări