icar Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Fratele meu si-a cumparat, defapt a facut un troc, i-a pus unuia, ce lucra la Cugir, parchet, in schimbul unei masini de spalat automata, ca era ca televizoarele color, cu lista, nu gaseai la magazin. In fine, maica-mea, mai conservatoare, s-a opus, ca nu a fost o afacere buna, mai bine lua banii. Fratele, ca sa o convinga, aduce un argument: "mama, dar si clateste rufel!" Raspunsul a fost transant: "da' de unde stie masina cit vreau eu sa le clatesc!" Dupa citeva spalari, o ridica in slavi, ca tare bine mai spala si clateste! Masina a servit cu nadejde vreo 20 de ani, pina si-au luat alta. Pe cea veche au dat-o unui amic. Eu am patit altceva cu masina de spalat. Cit am stat in Bucuresti, masina era in bucatarie. Cum nu aveam instalata teva speciala de scurgere, aveam grija sa pun furtunul de scurgere in chiuveta, inainte de a da drumul masinii. Chestia era ca grija nu era prea mare, si, de citeva, ori am uitat de furtun, asa ca m-am trezit cu apa in bucatarie. Cind m-am mutat la Sebes, acelasi lucru, de citeva ori am uitat de furtun (acum trebuia pus in vasul de toaleta). Noroc ca apa nu s-a scurs la vecini! Intre timp i-am montat o scurgere definitiva, nu mai am ce uita! 1 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) @Mircea Îmi imaginez cum ar face... merg băgate si pături dar mai multe (două- trei) pentru a ocupa uniforn spațiul din centrifugă. Editat Septembrie 9, 2020 de +_Florin_+ 1 Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) Stii cum e. Face plodul pipi in pat, ca e bolnav, si vrei ca in 2 ore sa fie patul curat sa se culce din nou. Pui un cearsaf si o patura. Apoi te miri ca fuge masina la centrifugare. Si centrifugheaza in plan vertical. In general umplem cuva ca nu avem bani de irosit aiurea... dar se mai intampla "accidente". LE: cuiva nu-i place ca mai face copilul pipi in pat. Banuiesc ca unii s-au nascut direct adulti. Editat Septembrie 9, 2020 de Mircea Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) In apartamentul din Bistrita am doar trei electrocasnice, masina de spalat, combina frigorifica si TV-ul. Cu ceva ani inainte , am avut un TV CRT Lewis, nou , nout, cumparat prin ' 91 cu 16, celule de memorie . Dupa tot felul ''interventii'' l-am vlndut la un pret de toata jena, numai sa ma scap de el. Cind l-am cumparat,in '90 am, dat o galeata de bani. Cind m-am decis sa-l vind, n-am mai primit nici 30% din bani pe care i-am dat pentru achizitionarea altui TV color. Deja inflatia-si facea prezenta. Mergeam la depanari intr-o veselie. In perioada anilor '80 mi-a mers foarte bine. Atunci am facut bani cu lopata. Nu reuseam sa fac fata la cereri. Dormeam pe unde apucam. Familia mi-o vedeam doar o data sau de doua ori pe saptamina. Satul de atita treaba , m-am decis sa abandonez depanarea TV. Tot mai multi se apucase-ra de depanare, fara sa se gindeasca ca le mai trebuie si schemele TV-urilor. Fara schema erau fii ploii. Cind am vazut ca treaba scirtire, m-am rertras, definitiv, abandonind pentru totdeauna meseria de depanator. Tot mai multi colegi de breasla abandonau! Banii erau bani si inca destul de multi, dar nu merita sa nu-ti vezi familia de doar doua sau trei ori pe saptamina. Editat Septembrie 9, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) 1 hour ago, Mircea said: Stii cum e. Face plodul pipi in pat, ca e bolnav, si vrei ca in 2 ore sa fie patul curat sa se culce din nou. Pui un cearsaf si o patura. Apoi te miri ca fuge masina la centrifugare. Si centrifugheaza in plan vertical. In general umplem cuva ca nu avem bani de irosit aiurea... dar se mai intampla "accidente". LE: cuiva nu-i place ca mai face copilul pipi in pat. Banuiesc ca unii s-au nascut direct adulti. Nu stiam ca sunt atatia colegi de forum care fac pipi in pat inca, de i-a deranjat si pe ei, dar mai ales pe clonele lor. Aveti inca o postare sa va frustrati cu "negativul". PS: Eu zic sa va ganditi la tratament, daca va scapati. @GEO 53 BN, scuze. Editat Septembrie 9, 2020 de Mircea 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) Acum 4 ore, Mircea a spus: Stii cum e. Face plodul pipi in pat, ca e bolnav, si vrei ca in 2 ore sa fie patul curat sa se culce din nou. Pui un cearsaf si o patura. Apoi te miri ca fuge masina la centrifugare. Si centrifugheaza in plan vertical. In general umplem cuva ca nu avem bani de irosit aiurea... dar se mai intampla "accidente". LE: cuiva nu-i place ca mai face copilul pipi in pat. Banuiesc ca unii s-au nascut direct adulti. Stimati colegi! Incercati sa nu mai fiti artagosii cu alti colegi. Ar fi pacat daca acum, ar izbucni o ''gilceava''. Acum 2 ore, Mircea a spus: Nu stiam ca sunt atatia colegi de forum care fac pipi in pat inca, de i-a deranjat si pe ei, dar mai ales pe clonele lor. Aveti inca o postare sa va frustrati cu "negativul". PS: Eu zic sa va ganditi la tratament, daca va scapati. @GEO 53 BN, scuze. Stai linistit ! Nu-i nici o preoblema! Editat Septembrie 9, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2020 (editat) Stimati colegi! Va rog fara intepaturi si mistocareli! Daca-veti ceva de impartit , va rog faceți-o in alta parte! Sper ca pina la urma sa ajunge-ti la un consens! Editat Septembrie 9, 2020 de GEO 53 BN 3 Link spre comentariu
norad Postat Septembrie 9, 2020 Partajează Postat Septembrie 9, 2020 Acum 14 ore, GEO 53 BN a spus: Golirea apei din cuva, se facea prin desprinderea furtunului din clema de fixare si apoi furtunul era introdus in sifonul din pardoseala. Masinile veneau cu furtun de rezerva. Diabolic instrument de tortura! 3 Link spre comentariu
dorian 70 Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Am umblat amu prin folderul cu poze vechi. Am găsit o poză cu Wostok, mi-am adus aminte de Wostok-ul din liceu, al meu era mai "hoţ"... avea şi dată... în dreapta lângă cheiţă. Îl am pus într-un cui, e noapte şi dacă îi fac poză nu-mi iese calumea... Şi acuma ţin minte cum mi s-a adresat profa de chimie când ne-a dat extemporal. Trebuia trecută data în colţul din dreapta sus. Eu mă uit la ceas... Ea mă vede... " Bine, bine, măi S..... trebuie să te uiţi la ceas ca să treci data ? " Apoi am avut unul electronic, butonam cronometrul în ore... 1 Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 10, 2020 Partajează Postat Septembrie 10, 2020 Eu in clasa a VII am primit un Poljot cu ace fosforescente, seara dupa culcare ma tot uitam cum lumineaza.... Peste un an au aparut primele cu quartz, am facut greva foamei o saptamana, tot nu mi-au luat unul... Costa un salar.... 1 Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 (editat) Raketa. Prima oara oricum l-ai fi reglat, ori avansa, ori intirzia. Pina am reusit sa incurc "parul", spirala balansier. L-am dus la un nene impreuna cu un Rewell (Swiss made) caruia n-a avut nimeni ce-i face si mi l-a facut. Apoi am reusit sa-l reglez la citeva secunde (2-3) dar cu un artificiu: Azi il intorceam complet. Avansa 2-3 secunde. Miine il intorceam mai putin, cam 3/4 din numarul total de "intoarceri". Raminea in urma 2-3 secunde. Aveam eu ce aveam cu perfectiunea. Ii atasasem bratara de la acel Rewell. L-am pierdut. Editat Septembrie 11, 2020 de diaconuliviu 1 Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Raketa.... bunicul meu a dat salariu pe o luna pe o raketa, era maniac cu ceasurile, a fost scandal mare, mare, pentru ca era singurul salariu din casa in perioada aia. 1 Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 Primul meu ceas a fost un Kienzle. Ramasitele sale pamântesti trebuie sa fie pe undeva prin boxa. I s-a rupt bratara în timp ce ma cataram pe o sonda si a cazut în noroi. N-am gasit în tara pe nimeni care sa aiba piese de schimb. Abia acuma am dat de cineva care se încumeta sa-l repare (adevarul e ca nici nu prea am cautat mester de când sunt aici). Atunci am luat unul digital din piata din Jimbolia. Marantz, made in Austria. Si asta a patit multe, e zgîrîiat rau de tot dar înca e în stare de functionare. Urmatorul a fost un ceas RC de la Conrad. Conrad avea doua modele, unul ieftin, fara butoane, la 15 DM si unul cu butoane, la vreo 25 DM. Eu îl am pe ala ieftin. Este la a treia baterie si e pe post de ceas de buzunar sau de birou. Actualmente ma târguiesc cu mesterul care urmeaza sa-mi repare Kienzle-ul pentru un Junghans Meister NOS, un ceas mecanic simplu, robust, fara finetzuri. Pentru colectie. Sa am si eu ce lasa mostenire la nepoti. M-am molipsit de la un fost coleg de munca; maistru ceasornicar si de mecanica fina. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2020 (editat) Acum 14 ore, dorian 70 a spus: Am umblat amu prin folderul cu poze vechi. Am găsit o poză cu Wostok, mi-am adus aminte de Wostok-ul din liceu, al meu era mai "hoţ"... avea şi dată... în dreapta lângă cheiţă. Îl am pus într-un cui, e noapte şi dacă îi fac poză nu-mi iese calumea... Şi acuma ţin minte cum mi s-a adresat profa de chimie când ne-a dat extemporal. Trebuia trecută data în colţul din dreapta sus. Eu mă uit la ceas... Ea mă vede... " Bine, bine, măi S..... trebuie să te uiţi la ceas ca să treci data ? " Apoi am avut unul electronic, butonam cronometrul în ore... Trebuie sa recunoastem, ca ceasurile rusesti erau bune. Primul ceas pe care l-am avut a fost un ceas Ruhla care m-a servit vreo 10 ani! Apoi am avut un ceas rusesc. Nu mai stiu ce marca!. Acum am un ceas SEIKO de vreo 20 de ani care inca ma serveste la fix! Singura problema e bratara, care se deschide fara avertisment! Va mai amintiti de primul ceas electronic românesc OREX scump al dracului? Am doua ceasuri de masa SLAVA care inca functioneaza fara probleme. Singura problema la unul e, ca o ia inainte! Nu ma pot desparti de ele , orice s-ar intimpla! Tata a cumparat prin '60 un ceas de masa MIR, care ne-a servit vreo 50 de ani, . Pe cadran era un porumbel! Daca nu ma-nsel si acum functioneaza. Inca mai avem doua ceasuri SLAVA mecanice care functioneaza, unul luind-o inainte cu vreo 15 minute. Singurul inconvenient e ca trebuie tras in fiecare zi. Cind eram copil, am vazut in camara la bunica, un ceas cu pendul, fara lagare, doar cu lagare din lemn. Noaptea cind ne pregateam de somn, auzeam ceasul ticaind. Noaptea-l auzeam batind orele! Avea un clopotel ca si cel de la bicicleta. Cind trecea jumatatea de ora, bratul ceasului, lovea clopotelul de atitea ori cite minute trecusera. Nu stiu ce s-a mai intimplat cu acel ceas ! In ziua de azi, un asemenea ceas ar valora o avere! Editat Septembrie 11, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 11, 2020 Partajează Postat Septembrie 11, 2020 (editat) Ruhla era marca germana, și erau fără rubine. Erau foarte robuste. Rusii au inventat ceasul numai după ce au carat fabricile germane la ei acasă. În timpul ofensivei sovietice au ajuns de pomina cu furtul ceasurilor de la populație. Și la mine primul ceas a fost Raketa, l-am purtat pana i-am spart sticla și am pierdut acul secundar. Din câte îmi aduc aminte, a fost 375 lei, nu chiar o scumpete, un ceas de duzina, dar își făcea treaba. Cam asa erau toate sovieticele vremii. Încă îl mai am funcțional, trecut în rezerva de înainte de 89.Acum port un casio cu quartz, de mai bine de 10 ani, după ce m-am saturat de mecanice. La ăsta ii schimb bateria odată la 2 ani, și în rest nimic, nici o corectie, merge perfect. Editat Septembrie 11, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Postări Recomandate