icar Postat August 2, 2020 Partajează Postat August 2, 2020 Pisicile, motanii defapt, cit timp miorlae, e inca bine! Initial, se posteaza fata in fata, fara a se privi in ochi!, si se pun pe miorlait si stufoșit cozi. Stau tepeni, fata in fata, fara se faca o miscare, si miorlaiăe, care mai de care. Daca unul din ei pricepe "aluzia", incepe sa dea inapoi, incet, incetuț, cu pasi mici si domoli. Dupa ce ajunge la 1,5 - 2 m, nu mai devreme, de celalat, ii intorce spatele si pleaca. Daca cumva, cind se retrage, face miscari bruste sau ii intoare spatele, celalat motan sare pe el. Lupta e scurta, citeva labe cu gherutele scoase si gata prima runda. Dupa ce se "calmeaza", incepe o noua runda de miorlaituri, mai aprige, asta daca adversarul nu pricepe si nu o ia la fuga, cu coada in sus, ca o antena! Daca niciunul nu cedeaza, dupa o runda de miorlaituri disperate, se arunca unul la altul si se tavalesc, lovind cu picioarele din spate, in timp ce cu coltii si labele din fata, se tin imobilizati. E cea mai apriga lupta, care dureaza ceva timp. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 2, 2020 Autor Partajează Postat August 2, 2020 (editat) Acum 18 ore, BRANCA a spus: Geo.Am intalnit la Timisoara un tanar pensionar din Petrosani.Cam frecase tiparu pe acolo find electrician.L-am intrebat cat are pensia."Dom'le zice el.Multi ma intreaba dar efectiv mie jena sa spun"...Deci o avea f mare.Si se invartea in jurul a 50 de ani... In zona,aici langa Bala,e plin de mineri,"tineri pensionari" de la Motru.Se tin al naibii de bine.Drept ca ei locuiau la tara si faceau naveta... Colegu' BRANCA! Stii de ce ''tinarul pensionar'' avea pensia(mai mult decit buna) pe care primea in fiecare luna? Personalul auxiliar, mecanicii, electricienii, artificierii, etc, erau platiti bine pentru ca fara ei, activitatea in mina s-ar fi oprit, sau in cel mai bun caz activitate , sar fi redus foarte mult. Pe vremea impuscatului, minerii, saracii, munceau de le sareau capacile, pentru ca planul trebuia indeplinit si daca se putea si depasit. Inca nu se stie cu exactitate, citi mineri , artificieri, personalul auxiliar si multi altii, si-au gasit sfirsitul, urmasii ramindind fara tata, primind pensie de urmasi.Au fost si accidente de munca comune, cind au murit destul de multi mineri, din cauza surparilor,sau exploziei gazului metan. Editat August 2, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 2, 2020 Partajează Postat August 2, 2020 1 oră în urmă, icar a spus: De cind tot zic eu de astea....CNA-ul doarme linistit, nici ca-i pasa. Cind vorbesti de vulpițe si ale porcarii de acest gen, ti se recomanda, cu nonsalanta, sa schimbi canalul. Pai...cu ce: pe un canal e vulpița, pe altul e "putoarea" dragostei, pe un altul e Maruta, pe un altul mai stiu eu ce "vedeta" cu un neuron, dar cu țîțe de 2 kile/bucata, buze ca de cal si cur pe nasura. Unde sa schimb? Eu vreau o televiziune romaneasca, nu canale straineze (ce sa fac, tot la alea ma uit, sunt chestii interesante si acolo, multe facaturi dar...facute cu cap!). Oare nu exista o lege, care sa interzica sa te folosesti de handicapatii mintali, ca sa faci bani, ca pina la urma despre asta vorbim! Si, dupa ce devenim dependenti de vulpițe, si "putoarea" dragostei, dam navala la vot si stampilam, cu mintea paralizata de astfel de emisiuni si citeva pungi de malai, trandafiri sau săgeți! Apropo, PRO-tv a mai bagat pe sticla o emisiune cretina: Falsez pentru tine. Ti se face greata, pute a facatura lamentabila, de la kilometrii! Cu ce operator lucrati? nu transmite si programele de filme, sport, muzica de toate genurile, documentare, etc??? greu de crezut ca din peste 150 de programe nu gasiti nimic util! plus netflix, hbo go... Acum 48 minute, GEO 53 BN a spus: cind au murit destul de multi mineri, din cauza surparilor,sau exploziei gazului metan. cauzate de obicei de indisciplina sau nerespectarea tehnologiei de lucru. am si eu citeva decenii in zona, nu vorbesc din filme! 1 Link spre comentariu
icar Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 La 02.08.2020 la 15:20, Marele Savant a spus: nu transmite si programele de filme, sport, muzica de toate genurile, documentare, etc Ba da! Mare Savant, cum ziceam mai sus, la alea ma uit!!! Dar, tot mai sus ziceam, sunt in ROMANIA si vreau sa vad programe DE CALITATE romanesti. Asta e buba. Chiar nu putem curata haznalele astea? 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 A rămas decât TVR... și ăștia când vor ei, Fuiego nu se pune Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 (editat) 1 oră în urmă, maresaldeflota a spus: NU A rămas decât TVR... Dom' profesor, fi-ti-ar (observi conditionalul infipt la pronume) gramatica sa-ti fie. Chiar asa? Daca dai vina pe telefon, te rog sa cumperi de la alta firma. Glumesc. Din pacate TVR este singura televiziune care mai ofera emisiuni culturale de calitate printre picaturile gen Fuego sau Marina Almasan. De inteles daca ne gandim ca trebuie sa cuprinda si clasa muncitoare. La fel, Radio Romania. Restul ocupa timpul dintre reclame. Ala din poza de mai sus este Frank Zappa. Editat August 3, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Și știri curate... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Sau curatate... Asta cu stirile e cu dus si intors. Eu prefer declaratiile oficiale ale partilor si nu interpretarile sau scoaterile din context. Dar avem si cazuri exceptionale unde aceasta practica nu ajuta. De ex . cum ar fi sa-l crezi de Dottore (e doar un exemplu intamplator) la care alaturarea expresiilor a vorbi si a minti devine un pleonasm. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Acum 35 minute, MOD a spus: Dom' profesor, fi-ti-ar (observi conditionalul infipt la pronume) gramatica sa-ti fie. Chiar asa? Daca dai vina pe telefon, te rog sa cumperi de la alta firma. Glumesc. Din pacate TVR este singura televiziune care mai ofera emisiuni culturale de calitate printre picaturile gen Fuego sau Marina Almasan. De inteles daca ne gandim ca trebuie sa cuprinda si clasa muncitoare. La fel, Radio Romania. Restul ocupa timpul dintre reclame. Ala din poza de mai sus este Frank Zappa. pentru ca TVR-ul este sponzorizat de la buget, fara numar, plus ce mai pica din publicitate, nu sint legati de audienta! Antenele, de ex., pina acum doi ani cind cunosc situatia, nu cereau nici un ban de la operatori pentru retrnsmisie! la fel toate programele din lista must carry. 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Ei ,nu cereau. Digi de ce i-a scos de pe satelit, nu de asta? Nu cred ca se gandeste nimeni sa se dea emisiuni culturale non stop ci doar sa existe. Se uita fiecare cand ii vine sorocul, ca nu sunt doar telectuali in tara asta, si nici in alte parti. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 3, 2020 Autor Partajează Postat August 3, 2020 (editat) Stimati colegi! Sincer, nu ma uit la alte programe TV, decit la programele AXN si cele 'stiintifice. ''Antenele'', m-au pierdut ca si client, de foarte multa vreme si asta datrorita , ''rahaturilor'' de doi bani, pe care le prezintau pe sticla, restul programelor TV neatrigindu-mi, de loc, atentia. Azi dupa masa, m-am apucat sa identific colegii si colegele cu care am terminat scoala, generala. Daca la inceput, mi se parea, ca totul va fi floare la ureche, mai tirziu am constatat ca munca, nu era, tocmai usoara! Surprinzator cit de usor, poate cineva sa uite, numele si prenumele cuiva, cu care, ani de zile, a ''frecat'' bancile scolii. Adevarul e ca, dupa absolvirea celor 8 clase, am plecat la liceu, pierzind legatura cu unii fostii colegi, multi dintre ei, plecind la scoli , in alte localitati. In scurtele vacante , mai putin, in vacanta de vara, mergeam de multe ori pe la prieteni, sau neamuri, intilnindu-ne doar intimplator. In vacanta de vara, tata ne ''convoca'' la munci agricole, cosit , prasit, adunat finul , trasportul , lucrind la vie, la legat si rupt ''subtiorile'' care nu faceau altceva, decit sa consume din ''resursele'' butucului viței de vie. In vacanta mergeam la padure , la rarit, unde, padurea tinara, devenea foarte deasa. Gramezile de ''joarde'' ( tulpini cu grosimea de circa , 6-7cm) rezultate in urma raririi, erau lasate pina-n anul viitor, vara fiind duse acasa. Nutretul (finul), dupa ce era cosit, era lasat citeva zile, sa se usuce, dupa care erau facute capite. Cind aveam timp, mergeam cu caruta si aduceam finul acasa, depozitindu-l in spatele grajdului. Apoi unii dintre noi, au migrat , spre alte ''zări'', multi casatorindu-se, stabilizindu-se departe de casa! Asa ca nu-i de mirare ca unii dintre noi, inaintind in virsta, au uitat numele celor, cu care odata ne jucam! Si eu am inceput sa uit! Adevarul e, ca odata cu virsta, memoria se cam pierde, cu toate ca incerc din rasputeri sa-mi aduc aminte ,de multe lucruri! Multe lucruri din trecut, mi le aduc aminte, cele mai recente, de multe ori , uitindu-le in citeva zile! Editat August 3, 2020 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 3, 2020 Partajează Postat August 3, 2020 Acum 2 ore, MOD a spus: Ei ,nu cereau. Digi de ce i-a scos de pe satelit, nu de asta? Nu cred ca se gandeste nimeni sa se dea emisiuni culturale non stop ci doar sa existe. Se uita fiecare cand ii vine sorocul, ca nu sunt doar telectuali in tara asta, si nici in alte parti. da, am omis eu sa scriu ca era vorba doar de catv si FO, exceptind transmisiile prin unde electromagnetice, recte satelit! pina acum doi ani, m-am ocupat exact si de relatii cu furnizorii de programe si stiu exact ce scriu! am verificat acum si au fost in regimul must carry pina in 2018, exact ultimul an in care m-am mai ocupat eu de programe! pentru cine e curios cum devine treaba cu programele obligatorii la retransmisie, se poate arunca o geana pe site-ul CNA! http://www.cna.ro/Lista-sta-iilor-TV-pentru-2020-in.html 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 4, 2020 Autor Partajează Postat August 4, 2020 (editat) Salutare prieteni! Mai zilele trecute, ma gindeam ca , la virsta pe care o am acum, tata, era deja pensionar, de mai bine de 20 de ani. De multe ori, il provocam, sa-mi povesteasca, cum decurgeau lucrurile in mina si de cite ori, in cei mai bine de 20 de ani, a fentat, de citeva ori, moartea! De multe ori, imi spunea ca mai bine , ar fi ramas sa lucreze la sonde, unde, dupa armata, sefii, l-au batut la cap sa ramina acolo. Spunea, ca lucrind ln mina, zilnic isi vedea putea vedea familia, pe mama si pe cei doi copii, eu si sora mea. Spunea ca doar vazindu-ne, era suficient, de multumit. Tata, fie iertat, nu era prea bisericos, mergind la biserica, doar la sarbatorile mari, Craciunul, Anul nou, Botezul Domnului(boboteaza), sfinta Marie, etc! De fiecare data, inainte de a se culca, spunea o rugaciune scurta, si la fel, cind pleca la munca. Cred ca pe el il mostenesc! Degeaba mama, fie iertata ,incerca sa ma determine sa ma duc la biserica! Faceam ce faceam si ma fofilam, in,asa fel incit sa n-ajung la biserica. Intotdeauna mama spunea ca sint ''belit de pe dracu'', mostenindu-ma la perfectie! Oho de cite ori a venit acasa plin de nămol (pe atunci inca nu era construit complexul minier) Intr-o zi o punga de namol imensa, s-a spart, inundind o galerie intreaga una nefiind chiar asa de afectata. Norocul celor care atunci erau in galerie, a fost ca cele doua galerii paralele, au facut jonctiunea, urmind sa inceapa exploatarea carbunelui. Tata-mi spunea ca ei, minerii, aveau un simt deosebit de dezvoltat, anticipind surparile. Mai spunea ca in mina erau multi sobolani, care atunci cind urma sa se produca o prabusire, o luau cu totii la fuga. De aceea minerii nici nu incercau sa-i omoare. Mincarea era agatata de tavan, cu o bucata de sirma, sobolanii, neavind acces la mincarea minerilor. Imi spunea ca, in citeva zile au tot adunat namolul din galeria inundata,utilajele fiind scoase afara si trimise la reparat. Utilajele grav afectate au fost trimise cu autocamioanele, la atelierele mecanice din Sarmasag, unde au fost curatate si reparate, fiind apoi reintroduse-n mina. Spre sfirsitul anilor '70 , inceputul anilor '80, s-a facut jonctiunea intre mina Chiesd si mina Sarmasag. Utilajele defecte, erau trimise la reparat prin subteran. Dupa repararea lor, acestea erau reintroduse-n, mina! Editat August 4, 2020 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2020 Partajează Postat August 4, 2020 De la ce venea nămolul ăla, de la forat sau pur și simplu din infiltrații. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 4, 2020 Autor Partajează Postat August 4, 2020 (editat) Acum 1 oră, MOD a spus: De la ce venea nămolul ăla, de la forat sau pur și simplu din infiltrații. Pungile de nămol erau pur si simplu , ''pungi''! Astfel de pungi se gaseau cam peste tot in zona noastra. Inchipuie-ti ca de la suprafata si pina la zona de exploatare, erau citeva sute de metri daca nu si mai mult. In galerii, din loc in loc erau ''jompuri'' , puturi colectoare de apa, care , din cind in cind , erau golite cu ajutorul unor pompe de apa imense. Apa era pompata afara din puturi, fiind dirijata prin niste santuri care duceau la un piriu, pe care , vara , iarna, curgea apa, foarte rar inghetind. Gindeste-te ca apa era pompata de la o adincime de citeva sute de metri, din loc in loc existind pompe ajutatoare! Apa trebuia evacuata din subteran, altfel, existind riscul inundarii galeriilor . Apa trecind prin soluri, cu permeabilitate diferita, rezulta un namol destul de fluid, incit sa poata fi evacuat afara cu ajutorul pompelor. Deja majoritatea fintinelor din Chiesd au secat, unele avind,foarte putina apa. Cindva in timp izvoarele subterane-si vor creea noi trasee care cu timpul vor da nastere altor izvoare. Daca se va renunta la exploaratea carbunelui, atunci e posibil sa ''renasca'' alte izvoare. In Chiesd se vorbeste ca vor sa aduca apa de la barajul de la Virsolt, de acolo si pina in Chiesd fiind drum lung, lung. Deja se resimte lipsa apei in Chiesd. Generatia mea nu cred sa apuce vremurile cind in fintinile din Chiesd, sa fie apa ca altadata! In Chiesd erau odata citeva baltoace foarte mari care nu secau niciodata. Pe valea Chiesdului si valea Sighetului apa curgea continuu. Acum, la confluenta dintre cele doua vai, curge doar un firicel de apa si asta doar cind ploua. Editat August 4, 2020 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate