Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Acum 23 minute, GEO 53 BN a spus:

Urite amintiri !

Într-adevăr. Dar sunt cele mai vechi amintiri din copilarie, de aceea am expus episodul.

Evident am și alte mii de amintiri , mult mai frumoase, fără tentă horror :rade:.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, +_Florin_+ a spus:

Într-adevăr. Dar sunt cele mai vechi amintiri din copilarie, de aceea am expus episodul.

Evident am și alte mii de amintiri , mult mai frumoase, fără tentă horror :rade:.

Colegu' +_Florin_+!

Daca ai amintiri, multe, de ce nu le postezi, sa le citim si noi? Nici eu nu sint adeptul amintirilor cu tenta horoor.

Am avut parte, din pacate,  si de astfel de evenimente , care m-au marcat pe viata!

Link spre comentariu
Acum 13 ore, MOD a spus:

Zi-i d"alea vânătorești, cum s-a urcat iepurele în copac de frică.

:rade:

Intradevar, sint destui vinatori care exagereaza, cind e vorba de distanta sau viteza la care au doborit vinatul. Ideal  ar fi sa tragi in vinat cit mai de aproape , pentru a fi sigur ca dobori animalul. Cine se lauda ca a doborit in viteza mare , un caprior sau un mistret, de la 50 de metri,  spune gogomanii. Vinatul mare  se impusca cu arma cu glont sau cu Breneke, si de la o distanta cit mai mica, pentru a avea sansa sa doboare vinatul. Cine se lauda ca a doborit mistretul de la 50 de metri , ori se lauda, ori a a avut norocul porcului. Cit am fost vinator, am vazut colegi, care trageau de la distanta mare, dupa vinat. Daca ratau, veneau cu scuza ca s-a impiedicat in vreo creanga, sau cartusul nu a luat foc, al doilea foc tras, fiind la distanta foarte mare. Daca vreun vinator dobora vinatul, de la o distanta rezonabila, venea laudarosul , care  spunea, ca de la acea distanta, dobora vinatul si cu ochii inchisi. 

Am impuscat mistret, lup, caprior, cerb, vulpe, fazan, rata salbateca, etc. La urs nu m-am incumetat, avind doar arma cu tevi lise. Ori a trage in urs cu arma cu tevi lise , risti sa fii tu vinatul! Ursul ranit  are ''prostul'', obicei de a cauta vinatorul care l-a ranit. Daca-l gaseste,  sansele ca vinatorul, sa scape cu viata sint extrem de scazute. Scapa doar daca prin apropiere se gaseste alt vinator, care sa-l doboare. Altfel nici o sansa! De aceea nu ma apropiam foarte mult,de vinatul (mare)ranit , pina nu  trageam lovitura de gratie.

Chiar si mistretul ranit riposteaza, cind vinatorul  il urmareste, apropiindu-se foarte mult de el.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Geo.Hai sa-ti zic una "vanatoreasca.Mi-a povestit-o raposata maica-mea.S-a intamplat in satul in care m-am nascut,Malancrav,langa Sibiu.Un neamt se duce la camp sa-si vada porumbii.De la distanta intrezareste o matahala neagra.Isi zice "iar a intrat magaru lui Fritz,fir'ar a dracului"!Cand se apropie supriza.Un ditamai porc mistretz infuleca de zor!Ce-si zice?Pai daca am toporul la mine pun de-o friptana...Paleste o singura data porcul cu toporul.Cand s-a intors ala si la atacat a ramas cu falca rupta si cu niscai oase frante,pe la maini,pe la picioare!Au gasit unii porcul in alt sat,peste vreo 2-3 zile.Mort.Ziceau ca ar fi avut peste 300-350 de kg!

Link spre comentariu

Eu as interzice vanatorea cu alice, e cu m-as duce la pescuit cu  plasa.... Cene e bun, nimereste, plus catrebuie si fazanul, iepurele sa aiba o sansa, sa nu mai zic ce se polueaza natura cu alice multe. 

Pestele creste cel mai repede si mai mult  dupa ce a fost prins...... Ba chiar si dupa ce a fost mancat...... 

Link spre comentariu

Și cu ce tragi la fazan, cu ghiuleaua? La păsări se trage in zbor nu în cuib sau la firul ierbii. Acum sunt și alice eco. 

Eu as interzice pescuitul sportiv. E de rahat să prinzi peștele îi scoți cârligul din meclă și-l atunci în apă după ce-ți faci selfie cu el. 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 50 minute, BRANCA a spus:

Cand s-a intors ala si la atacat a ramas cu falca rupta si cu niscai oase frante,pe la maini,pe la picioare!Au gasit unii porcul in alt sat,peste vreo 2-3 zile.Mort.Ziceau ca ar fi avut peste 300-350 de kg!

Mai mare ciuda...ca in vorba aia si batut si putut si cu banii luati. El a tras cu toporul, el a tras ponoasele si altii s-au bucurat de prada.:rade:

Link spre comentariu

La fazan ar trebui ceva in jur de 5mm glont pe teava ghintuita... 

Nu pescuiesc sportiv, duc acasa si frig cu sare piper usturoi...... 

Cel mai dur e cand vanatorii se impusca intre ei, deh trebuie neaparat sa se imbrace in camuflaj, sa nu se vada, cu toate ca animalele vad alb negru, in strainatate vanatorii au vesta reflectorizanta..... 

Am avut si eu carlige infipte in piele, din bunavointa amatorilor care lanseaza prost... 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Усилитель a spus:

La fazan ar trebui ceva in jur de 5mm glont pe teava ghintuita... 

Sunt interzise la vanatoare. Nu toate dar cele mai multe.

Celebrul 22LR e istorie.

Cu sa tragi cu glont la pasaj sau la picior?

Link spre comentariu
1 oră în urmă, daniels a spus:

La vanatul mic, ( pasari, iepuri) daca tragi cu glont nu ramane nimic, rupe tot.

1 . Daca il nimeresti .

2. Nu strici glont pe asa ceva .

Link spre comentariu

Pai sa va spun cu ce trageam la vinatoare!

La iepure, vulpe,  trageam cu cartus cu alice de mm. La fazan, rață trageam, cu cartus cu alice de 3,5mm. Mistretul , capriorul ''beneficiau'' de glont Breneke, cu diametru functie de calibru armei care erau de 12, 16, 20, calibrul 12 avea diametrul cel mai mare , calibrul 16 avea diametrul mijlociu, iar calibru 20 avea cel mai mic diametru.Lupul era  tavalit cu cartuse tot cu alice de 4mm.

Ciorile, cotofenele, gaitele, ''beneficiau'' de cartuse cu alice de 3-5,mm. Ciinii vagabonzi la fel ca lupii erau  ''articulati'' cu cartus de 4mm. Dupa citiva ani au aparut, in magazinele de specialitate, cartuse rusesti cu alice cu diametrul de 4,5mm, cel mai mare diametru de pe atunci.

Poștele erau interzise, la fel si bilele crestate. 

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări