franzm Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Acum 4 ore, GEO 53 BN a spus: Singurii care faceau armata cu adevarat au fost cei din trupele de securitate, in rest doar figuratie! Ma îndoiesc ca trupele MAI, instruite pentru mentinerea ordinii, ar fi fost în stare sa apere tara în caz de agresiune din exterior. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Acum 3 ore, franzm a spus: Ma îndoiesc ca trupele MAI, instruite pentru mentinerea ordinii, ar fi fost în stare sa apere tara în caz de agresiune din exterior. Asta e ca si cum ai folosi o masina de curse pe un traseu off road. Plus ca numarul soldatilor MAI era incomparabil mai mic decat al celor din MAN. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 (editat) Acum 7 ore, -Atlas- a spus: Noi eram TR-isti Ce insemna ? ca nu mai tin minte de acu 30 de ani .. Parca cei cu termen redus care urmau cursurile unei facultati ? Eu am fost la ,, canal '' Dunare - Marea Neagra Editat Iunie 13, 2020 de dan-a2 1 Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Ma cam indoiesc ca tr-istii au fost la canal sau la munci. Tr-istii erau chemati dupa facultate, faceau ceva pregatire si erau ofiteri in rezerva. 2 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Eu nu am decat liceul , lucrul bun a fost ca am primit vreo 18mii in banii de atunci la liberare .. Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Acum 8 minute, daniels a spus: Ma cam indoiesc ca tr-istii au fost la canal sau la munci. In anii '80 de munci agricole nu au scapat nici elevii de la scolile de ofiteri activi. Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Da, dar nu e tot treaba aia. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Acum 2 ore, daniels a spus: Ma cam indoiesc ca tr-istii au fost la canal sau la munci. Tr-istii erau chemati dupa facultate, faceau ceva pregatire si erau ofiteri in rezerva. adica dupa admiterea la facultate, dar inainte de inceperea cursurilor si dura un an. dupa, erau alte stagii de pregatire! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Acum 1 oră, d2134 a spus: In anii '80 de munci agricole nu au scapat nici elevii de la scolile de ofiteri activi. Te asigur ca in 1983, nu am fost la ''munci nici o secunda''. la fel ca ciclul anterior, am stat si noi cele doua luni de ''prelungiri'' dar s-a stat in cazarma, s-au facut mai fara graba transferul posturilor/functiilor catre cei care ne-au urmat si cel mai adesea se pleca acasa pentru a ne aduce tinuta civila, fiecare facind asta de citeva ori in fiecare luna! personal am avut de platit si niste carti la biblioteca, ma ocupam de ''biblioteca companiei'' pe care am lasat-o la liber, dar la sfirsit nu a mai semanat cu inventarul. si mai in timpul serviciului era sa platesc si 2 perechi de 2n3055, Tungsram! Aparuse o schema de statie audio la moda si am facut pentru toata lumea! dar s-a observat din tribune ca de la citeva bucati lunar consumul a crescut brusc la 30, ''bonate'' toate intr-o singura luna, in loc sa fi fost mai rasfirate! Desigur au fost imputate maiorului ing. sef al laboratoarelor (si el a fost beneficiar, dar pentru ca a contrasemnat bonul l-a avut imputate pe toate). Au facut cheta toti maistri, dar au cotizat si pentru mine, pentru ca eu muncisem sa fac cablaje si sa plantez componentele! oricum, imputatia s-a facut la pretul din fisa, fara alte penalizari suplimentare. Asta a fost invatatura de minte, pentru ca atunci cind s-au facut orgi de lumini, s-a procedat corespunzator cu tiristoarele! A fost o perioada placuta, in care am vazut si invatat multe si am cunoscut oameni deosebiti! De ex. nu avea nimeni nici o tresarire cind il intilneam prin curte pe Dinu Stefan, imbracat in uniforma de marina desigur sau alte nume mai mult sau mai putin controversate acum, dar ramase celebre in epoca! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 (editat) Tata a facut armata TR. Dupa facultate, 6 luni. Anno domini 1966. Eu am facut armata TR. Inainte de facultate, 9 luni. Anno domini 1987. Teoretic trebuia sa mai fac si concentrari, din timp in timp. Dupa '89 nu s-au mai facut. Asa ca am ramas sergent. Tata cred ca ajunsese macar locotenent major. In timpul armatei am fost pe la cules de cartofi. Asta a fost singura activitate Agricola pana in juramant. Dupa aceea ne-au dus sa sapam - manual- un poligon de trageri ingropat, langa Bacau. Noroc ca aveam prin pluton un fiu de ceva membru marcant PCR si a facut rost de cateva sute de litri de motorina si s-a sapat poligonul … cu excavatorul, cum era si normal. Editat Iunie 13, 2020 de yo9hrb Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Acum 33 minute, Marele Savant a spus: Te asigur ca in 1983, nu am fost la ''munci nici o secunda''. la fel ca ciclul anterior, am stat si noi cele doua luni de ''prelungiri''... Mai stiti cumva cât a fost durata normala a stagiului militar pe vremea aceea (fara prelungiri)? Întreb pentru ca, din câte îmi mai aduc aminte, a crescut continuu. 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iunie 13, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2020 (editat) Acum 24 minute, franzm a spus: Mai stiti cumva cât a fost durata normala a stagiului militar pe vremea aceea (fara prelungiri)? Întreb pentru ca, din câte îmi mai aduc aminte, a crescut continuu. Durata normala era de 1 an si 4 luni(16 luni). Daca adaugam si muncile agricole, stagiul se prelungea cu inca doua trei luni. Depindea in ce zona a tarii unde faceai armata. Cel putin asa spuneau unii! Noi cel putin, am trecut in rezerva, doar dupa ce am terminat de inminat livretele militare, celor trecuti in rezerva. Editat Iunie 13, 2020 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 la marina erau 2 ani 1 Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 (editat) Constat ca RSR nu si-a respectat propria lege (ce noutate). M-au luat la oaste înainte de termen. Am facut 20 de luni si am ajuns ca în unitate sa avem trei cicluri (în mod normal numai doua). Editat Iunie 13, 2020 de franzm 1 Link spre comentariu
norad Postat Iunie 14, 2020 Partajează Postat Iunie 14, 2020 In armata erau luati si cei de etnie maghiara sau germana. Insa, mai avem in tara o etnie, destul de numeroasa, ce nu prea servea armata. Doar accidental. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate