daniels Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 La 25.05.2020 la 11:52, Ion_Bumbu a spus: Da, otravim fintinile, dam foc la grine, la case si plecam in bejenie din cauza graurilor! Mai am rezolvat cu praschia citiva insa procentul este minor, mai mult ca descarcare a nervilor, oricum doar plasa e de baza. La anul o pun in pozitie. In zona sunt ulii? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Acum 16 minute, okean a spus: Fresh one ! Chiar pare vie ''momâia''. Sigur graurii vor evita sa ''atace'' ciresii. Poate doar cind nu va bate vintul, graurii sa ''târcoalească''. Editat Mai 26, 2020 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Graurii se vor prinde repede care-i treaba, mai ales daca nu va butona spartfionul. 2 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Acum 4 ore, daniels a spus: In zona sunt ulii? Nu sint, bufnite au fost dar au disparut si alea din pacate. 1 Link spre comentariu
daniels Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Fara ulii sau alti dusmani naturali nu se poate tine sub control inmultirea lor. La mine sunt ulii, vin si iau gaina din gradina. Editat Mai 26, 2020 de daniels 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Acum 28 minute, daniels a spus: La mine sunt ulii, vin si iau gaina din gradina. Si lasa graurii in pace... Ingenioasa sperietoarea aia, si fain pusa in opera. Probabil ca se obisnuiesc repede lighioanele cu pene, daca vad ca minunea aia numai se agita, dar nu patesc nimic. Editat Mai 26, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 La mine în zonă nu-s probleme cu păsările răpitoare, doar cu vulpoiu' și vulpița. Au devenit o prezență obișnuită, când plec dimineața la servici uneori se joacă pe drum, mai-mai să le calc cu mașina . N-am mai luat pui (de găină) anul acesta. N-am curaj să iau, până când voi găsi timp să le construiesc un adăpost suspendat, precum sunt casele în zona inundabilă a fluviului Mekong . 3 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 27, 2020 Autor Partajează Postat Mai 27, 2020 (editat) Acum 23 ore, +_Florin_+ a spus: La mine în zonă nu-s probleme cu păsările răpitoare................................................... .................................................................... Cind eram copil, nu trecea o zi sa nu vedem cel putin o pasare de prada! Ulii pasarari, rindunelelor, porumbari, găile, etc, etc vedeam frecvent! Nu era zi in care, cel putin o gaie (uliu gainilor), sa nu survoleze zona, rapind cite-o pasare de curte. Cind ''gaia'', dadea tircoale de la inaltime, tot pasaretul din ograda, intr-an alerta, luindu-o la fuga spre curte, unde ciinii se apucau de latrat. Au fost cazuri, cind intr-o zi ulii (gaile) au rapit cel putin cite-o puicuta. La doua case de noi, era un stejar gros si inalt, unde an de an cotofene, gaite si alte pasari, cuibareau. Intr-o zi un uli al gainilor, dupa ce a dat multe ture, a inhatat o puicuta a unei vecine, dupa care a aterizat in stejar. Tata a luat arma si a impuscat uliul, acela cazind impreuna, cu puicuta moarta, la pamint. Am ramas uimit, cind am vazut ce gheare mari are! Tata a intins aripile, anvergura lor, fiind de aproape 1m. Dupa citiva ani, numarul ulilor(gailor), a inceput sa scada. Daca timp de citiva ani, n-au mai fost vazute, acvile de cimp ,acum, pe cimpurile cultivate, se vad frecvent acvile. Ce am mai vazut prin zona unde locuim sint ulii sorecari si pasarari. Vinatorii din ziua de azi , sint mai degraba preocupati sa vineze animale ca iepurele, capriorul, cerbul ,mistretul si pasari ca , cocosul de munte , fazanul, ratele salbatice, gistele slabatice, etc, etc! Cocosul de munte, ierunca, se pot vina doar cu autorizatie. Apoi masculul de capra neagra se poate vina doar cu autorizatie speciala! . Editat Mai 27, 2020 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Randunele nu am vazut deloc la noi , vreo doua am vazut in apropiere de Otopeni , probabil de la clima sau cine stie... 1 Link spre comentariu
sorinpavel Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 In curand topicul se va numi Ati purtat masca..... Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Candva inainte de 89 am fost la pescuit la "lacul laudat "unde nici nu avea acces oricine , si nu am prins nimic.......odata a venit un vultur care s-a apropiat razant de suprafata apei si a scos o stiuca de juma metru.......am ramas ....masca....si s-a dus mai departe cu pestele in gheare... 1 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 1 oră în urmă, sorinpavel a spus: In curand topicul se va numi Ati purtat masca..... Ala pe care-l vor deschide nepotii, nu asta. Sa va referiti la cea de-a doua copilarie? 1 Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Geo.In curand se vor reinmulti si pasarile si animalele salbatice.La tara unde mergem,pe langa Bala MH,abandoneaza oamenii terenurile in panta.Nu mai cresc nici animale.Nici macar "vaca saracului",adica capra...Cresc bururuienile de un metru si incet, incet, arboretul se intinde.Uli sunt.Pasari,inclusiv fazani,la greu.Au aparut se pare si sacali! Pe Balota,langa Severin,imi zicea cineva ca ar fi zeci,sute de hectare de pamant nelucrate...Inainte erau zeci de hectare de livezi... 2 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Acum 2 ore, GEO 53 BN a spus: Cind eram copil, nu trecea o zi sa nu vedem cel putin o pasare de prada! ..................... Actualmente în zona mea nu prea sunt păsări de pradă, doar bufnițe și cucuvele. Le aud aproape seară de seară, uneori mă amuz cu nevastă-mea pe tema "fundalului sonor" de care avem parte în nopțile de vară, pentru că seamănă izbitor cu coloana sonoră a unui film de groază. Cânta cucuveaua, "cocoșelul" de pe coșul de fum face un zgomot sinistru (rotindu-se în bătaia vântului), și se trezește un câine din vecini care are chef de urlat exact în acele momente . În fiecare an (cam în perioada asta, calendaristic vorbind) am luat pui de găină. Până acum am avut noroc, puii/găinile nu au căzut victime nici păsărilor de pradă nici vulpițelor care - după cum spuneam - au devenit o prezență obișnuită în ultimii ani. Unii vecini au fost mai puțin norocoși, vulpile le-au decimat sistematic păsările. Nimeni nu acuză păsările de pradă, doar vulpile. Voi desființa vechiul adăpost pentru păsări (construit direct pe pământ) și voi construi altul nou, suspendat "pe picioare" la 1m înălțime. Vulpitzele vor înghițiîn sec! ... 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate