dan-a2 Postat Mai 23, 2020 Partajează Postat Mai 23, 2020 (editat) Eu am cumparat de la Dedem.. 17lei 5*4 metri cu ochiuri de 10mm , sper sa mai salvez cateva cirese . Editat Mai 23, 2020 de dan-a2 2 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Salut prieteni! Azi, vazind ca puii de grauri, isi scot tot mai des ''botu'' m-am hotarit sa-i ''eliberez''! Asa ca am deschis usita de acces, ''poftindu-i'' sa-si ia talpasita. Daca la inceput , puii, nu s-au sinchisit de ''indemnul'' meu, am batut in peretii casutei, determinindu-i sa-si ia zborul. Primul ''balaur'' si-a luat zborul imediat ce am ciocanit in casuta. Apoi insistind, i-am determinat si pe ceilalti sa-si ia zborul. Un pui , luindu-si zborul, a calculat gresit inaltimea gardului, izbindu-se de el(gard). Dupa citeva clipe, si-a luat zborul zburind la o ''altitudi-ne''de circa 2m. Un alt pui a aterizat in curtea vecinei si dupa ce si-a tras ''sufletul'', a decolat , izbindu-se de gard. Imediat ce s-a dezmeticit si-a luat zborul in aceeasi directie. Dupa citeva minute un adult a aterizat pe platforma casutei. N-a zabovit prea mult, ca si-a luat si el zborul. Au mai venit de citeva ori, dind ture pe deasupra casutei, dupa care au disparut din ''peisaj''. Si la fel ca si in cealalta casuta , stratul de gunoi fiind destul de gros, putea al dracului de tare. Am curatat, casuta cit am putut, urmind ca atunci cind vremea se va indrepta, s-o curat temeinic. Asa cum spuneau citiva colegi, ca pe grauri, nu-i maninca nici pisica, le dau perfecta dreptate . Oricum nu-s pasari curate! Si inca ceva! Nu pripasiti pe linga casa astfel de lighioane! Editat Mai 24, 2020 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Urasc graurii, vin la cei 2 ciresi, 1 dud, cheama si suratele, mananca tot, un an am incercat sa acopar cu plasa, nu poti 100%, gasesc pe unde sa se bage si sa iasa, au stocat undeva si coordonatele PPS (paasare pozitionare system) vin regulat pina termina tot =2.5 zile.... De altfel este specia cu cel mai mare numar in lume, ar trebui rariti.... La 30km de mine, peste granita au inconjurat si acoperit cu plasa antigrindina si antigrauri livezi intregi... 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Am auzit de la cineva ca poti sa pui bile rosii cu ata intr-un pom oarecare langa ciresi si le dai ocupatie...hmm...oare? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 (editat) Acum 31 minute, fluffy37 a spus: Am auzit de la cineva ca poti sa pui bile rosii cu ata intr-un pom oarecare langa ciresi si le dai ocupatie...hmm...oare? Pai dupa cum reusesc sa se ''orienteze'', inseamna ca sint destul de inteligenti si totodata oportunisti. Probabil ca de aceea au si reusit sa se inmulteasca in asa hal. Astia-s ca si gindacii de Colorado! Cind crezi ca i-ai strirpit in totalitate, in ziua(zilele) urmatoare, te trezesti cu o multime de larve! Singura pasare care stirpeste gindacul de Colorado, la noi,este fazanul! Editat Mai 24, 2020 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Acum 30 minute, fluffy37 a spus: Am auzit de la cineva ca poti sa pui bile rosii cu ata intr-un pom oarecare langa ciresi si le dai ocupatie...hmm...oare? Domnule, vultur am facut! Bile rosii nu le mai pun, au terminat ciresul! 2 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 1 oră în urmă, fluffy37 a spus: Am auzit de la cineva ca poti sa pui bile rosii cu ata intr-un pom oarecare langa ciresi si le dai ocupatie...hmm...oare? Am pus, copil fiind. Daca apuca sa înghita o bila, iasa circ mare dar nu are asa efect ca un graur prins cu lipici. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 24, 2020 Partajează Postat Mai 24, 2020 Nu inghit aia bila, nici macar bob de porumb nu inghit. La porumb insirat pe nylon de pescuit am prins gaita, zaica cum ii spunem in Ardeal, mamaaaa ce circ face aia si ce clont tare are! M-a umplut de singe pe mina din 2 lovituri cind i`am taiat firul sa`i dau drumul, mai ca`mi venea sa`i iau gitul! 1 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 Ar mai fi o solutie: sa otraviti ciresele ;-) Ca în bancul ala cu taranul care a otravit o lubenita. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 Da, otravim fintinile, dam foc la grine, la case si plecam in bejenie din cauza graurilor! Mai am rezolvat cu praschia citiva insa procentul este minor, mai mult ca descarcare a nervilor, oricum doar plasa e de baza. La anul o pun in pozitie. 1 Link spre comentariu
franzm Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 Cum puneti plasa? O aruncati peste pom sau faceti un suport, o schela? 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 Probabil peste pom, vedem la anul. 1 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 25, 2020 Partajează Postat Mai 25, 2020 (editat) Am aruncato peste pom cu ajutorul unor sipci de scandura .am avut avantaj ca e mai mic cum ar veni l-am imbracat cu plasa .. Editat Mai 25, 2020 de dan-a2 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 La 24.05.2020 la 22:28, Ion_Bumbu a spus: ................................................................... M-a umplut de singe pe mina din 2 lovituri cind i`am taiat firul sa`i dau drumul, mai ca`mi venea sa`i iau gitul! Va mai spuneam intr-un post ca tata era vinator. Gaitele(zăicile) iarna se naraveau an de an la costeiul in care erau stiuletii de porumb. Degeaba faceam galagie si aruncam cu dupa ele bulgări de pamint sau bucati de lemne! Isi luau zborul si se asezau intr-un măr batrin. Chiar daca faceam galagie, nu se prea sinchiseau. Din cind in cind tata mai tragea dupa ele, impuscind citeva zăici, in speranta ca se vor speria se vor zbura in alta parte. Tata lua zaica impuscata si a aninat-o intr-un par. O vreme-si luau ''talpasita'' , dupa care reveneau.Cind o gaită era ranita, fugeam dupa ea si o prindeam. Asa cum spuneai si tu Grig, se apara cu inversunare, ciupindu-ne pina la singe. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 26, 2020 Autor Partajează Postat Mai 26, 2020 (editat) Buna dimineata prieteni! Azi dimineata, mi-am adus aminte de o intimplare hazlie. Tocmai absolvisem clasa a IV-a. Parintii mei plecasera la munca! Inainte de a pleca, mi-au trasat directive clare! In primul rind, m-au avertizat, sa stau acasa si sa nu ma duc la joaca. Apoi mi-au spus sa nu uit sa dau de mincare si apa clostelor cu pui, porcilor, vitelului din grajd, ratustelor,etc. Mama, m-a avertizat ,in mod deosebit, sa am grija de puii de gaina, pentru ca o pisica straina, a fost vazuta in spatele grajdului. Spunea mama, ca e posibil ca pisica sa fie din aceea care prinde puii de gaina. Nu era o pisica pe care s-o vedem pe la vecinii nostri! Vecinele, inclusiv mama(fie iertata) erau de-a dreptul bulversate de toata treaba, intrebindu-se a cui ar putea fi pisica. Eu ma dadeam mare, pentru ca aveam, o catea, foartre buna la vinatoarea de iepuri, care nu suporta pisicile vecinilor, ba de citeva ori, alergind si dupa pisica noastra, care-si gasea scaparea pe scara șurii sau pe dudul din fata casei, unde se catara in viteza cea mai mare. Ciinele nu se lua de pisica , doar asa, fara vreun motiv, intemeiat, pentru ca de regula se suportau. Facea ea ceva ce irita catelusa intratit incit sa se ia dupa ea. Pe atunci eram un copil destul de ascultator si care nu prea ieseam din vorba parintilor! In jurul amiezii soarele dogorea ca focu'. Periodic umpleam vasele cu apa a orataniilor si catelusei. Catelusa-si facuse , culcus sub claia de fin, unde se refugia cind era foarte cald. Dadeam apa porcilor si vitelului, neuitind sa dam de mincare clostelor si ratustelor. Ratustele-si petreceau vremea cit era ziua de mare in groapa unde ai mei stinsera varul cind construisera casa. Ieseau doar cind le era foame, dupa care inapoi la scalda. Verisorul din vecini venise la mine sa ne jucam. Inventam tot felul de jocuri, numai sa treaca vremea! Deodata am auzit catelusa hamaind si imediat am vazut o pisica straina gonind cu coada infoiata cit mina, cu catelusa suflindu-i in ceafa. Apropiindu-se de dud a facut un salt spectaculos ajungind in coronament cit ai clipi. Latra catelusa, incercind din rasputeri sa ajunga la pisica straina. Ciinele din vecini latra si el ca turbat, vazind pisica cocotata-n dud. Pisica urmarea cu privirea ciinii , care latrau ca turbatii. Degeaba am incercat sa determinam pisica sa coboare din dud! Satula de atita latrat catelusa, noastra s-a culcat sub dud, cu botu pe labe, uitindu-se la pisica ingrozita. Ciinele vecinilor satul si el de atita latrat, s-a ratras la umbra. Dudul nu era foarte gros, la baza avind circa 20-25cm. Eu cu verisorul, ne-am apucat de joaca nefiind atenti la pisica. Eram convinsi ca pisica se va da jos din dud doar cind se va insera, ciinii nefiind foarte atenti. Deodata am auzit ciinele vecinului hamaind si larma mare, semn ca pisica incercase sa evadeze. Probabil, ca pisica vazind ca, dulaul era undeva, la somn, sarise din dud in curtea vecina, trecind , banuiesc, prin apropierea ciinelui, acesta o vazuse gonind dupa ea. Cumva a reusit sa scape de ciine, dupa o alergatura ca la curse, pisica sarind gardul in cealalta curte. Din acel moment pisica n-a mai fost vazuta prin curtile noastre, semn ca , ciinii bagasera groaza-n ea. Editat Mai 26, 2020 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate