Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Azi dimineata, pe la ora 8, am iesit in gradina, sa-mi beau drogul zilnic (cafeaua).  Urmarind vrabiile , care-si savurau ''micul dejun'', (uruiala de porumb, floarea soarelui si griu) cumparat de la piata, am vazut citeva rindunici, care dadeau ''ture'' pe deasupra, la joasa inaltime( maximum 4-5m ciripind de mama focului. Dupa ce mi-am baut cafeaua, am intrat in bucatarie sa-mi spal ceasca.

Uitindu-ma prin geamul de la bucatarie, am vazut o pasarica care statea pe gardul care desparte  curtea noastra de curtea vecinului. Din bucatarie nu mi-am dat seama ce soi de pasarica este. Am iesit incet din bucatarie, sa nu cumva s-o speriu. Cum am iesit din bucatarie, cum pasarica ,si-a luat zborul. M-am asezat pe treapta, si mi-am aprins o ''țigare de tutun''.N-au trecut citeva minute ca o rindunica s-a asezat pe gard. Am urmarit-o o vreme , timp in care a inceput a ciripi. Am ramas surprins, vazind  ca o rindunica sa se aseze asa de aproape de om. Deodata si-a luat zborul aterizind pe gardul din dreapta al vecinului,. N-a durat mult ca rindunica si-a luat zborul . Din ce-am vazut, cred ca rindunica-si facea cuibul, sub stresina unei constructii, a vecinului.

Cind eram copil, in grajdul vitelor , rindunicile-si faceau cuiburi pe grinzi. Odata am numarat 15 cuiburi.

Acuma-mi storc creerii, cum sa fac un cuib, sub stresina casei, in care rindunelele sa cuibareasca si sa scoata puisori!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Bate o scindura pe care sa`si aseze usor cuibul.

Asa facea bunicul si avea o droaie de rindunici in grajd.

Zburau pe linga noi si nu aveau treaba cu nimeni.

Link spre comentariu
23 hours ago, franzm said:

Cica au carnea amara.

Fapt divers, conversand cu vecinul, un belgian pensionar venit in vacanta, si el mi-a confirmat ca este amara. Deci, se pare ca in anumite vremuri chiar se manca, banuiesc ca obligati de vremuri.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus:

Azi m`am perindat pin gradina, fiind dumineca am mai speriat graurii, un sfert din ciresul care e semicopt a  mai ramas...

Deja isi fac plimbarea si in ciresul mare.

Miine cred ca e gata primul cires, mai am unu timpuriu si  unu mai mare, tirziu.

Sper ca macar ala tirziu sa scape.

Vedeţi că sunt zmee în formă de uliu păsărar ce se agaţă de pomi cu o prăjină, se rotesc la cel mai uşor vânt şi sperie absolut toate păsările din zonă, nu e chiar ieftin, dar cred că la preţul actual al cireşelor îşi scoate banii....

Link spre comentariu

Pretul este nerelevant la mine, doar ca ma enerveaza la culme faptul ca imi golesc tot ciresul.

O sa pun eventual ceva "aeromodel" in virf desi cred ca nu`i prea intereseaza, am avut acum citiva ani ciresul "impanat" cu grauri morti, li s`a rupt de ei.

Link spre comentariu

Un prieten si-a cumparat de cateva zile un aparat electronic de pe emag. A platit vreo 600 lei si l-a pus si in varful ciresului. indiferent de frecventa sunetelor care le debiteaza, graurii isi vad linistiti de treaba. Singura chestie care ii sperie dar ilegala acum, sunt pocnitorile de Anul nou.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Ion_Bumbu a spus:

Bate o scindura pe care sa`si aseze usor cuibul.

Asa facea bunicul si avea o droaie de rindunici in grajd.

Zburau pe linga noi si nu aveau treaba cu nimeni.

Link spre comentariu

Eu am , in linie dreapta , cam 12 km pana la pista 08L-26R de la Otopeni .

In vremuri normale , avioanele se aud seara aproape continuu .

De cand cu guvidul , am inceput sa aud si eu diverse pasari seara .

Vedeta incontestabila e o privighetoare care , seara de seara , incepand cam de la ora 22.30 isi incepe recitalul .

Am ajuns ca , la ora inceperii recitalului , sa opresc orice sursa de zgomot si sa stau sa o ascult .

Aseara am stat pana pe la miezul noptii ... Superba ...

Dimineata la 5.30 cand am coborat la cafea inca canta .

Link spre comentariu

Din cate stiu eu privighetoarea canta numai in luna mai.Un neica,pe timpuri, mi-a zis ca ar avea 6 "mode",adica 6 triluri diferite.Ati putea inregistra si verifica daca e adevarat...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Din cate stiu eu privighetoarea canta numai in luna mai.Un neica,pe timpuri, mi-a zis ca ar avea 6 "mode",adica 6 triluri diferite.Ati putea inregistra si verifica daca e adevarat...

Tot ce este posibil , anul asta e primul an cand o aud asa clar in linistea noptii .

Oricum , in primele seri aveam impresia ca sunt mai multe care se "converseaza" .

Greu m-am lamurit ca este una singura .

Link spre comentariu
Acum 9 ore, BRANCA a spus:

Intradevar, cinta doar primavara, pina depune ponta.

Link spre comentariu

Mno, pasaroiul negru e gata, 1m anvergura, la 4m inaltime.

Sa vedem ce face, sper ca fiind asa mare n-o sa`l foloseasca pe post aerodrom graurii!

:d

IMG_2150.thumb.JPG.1183fffa6b3923782a5df0b95bdc9a8c.JPG

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări