Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

La mine fazanii sunt aparitii zilnice .

Iarna , cand este zapada , vin pe gardul care este imbracat de vegetatie si ciugulesc niste bobite mici , rosii .

Acum vreo 2-3 ani am numarat 15 la masa .

Acum vreo 7-8 ani a fost o perioada de iarna grea , cu blocarea DN1 la Otopeni .

In iarna aia , cainele ( il aveam doar pe cel batran pe atunci ) a reusit sa prinda un fazan chiar in fata noastra .

Fiica-mea , avea vreo 12-13 ani pe atunci , a inceput sa planga , l-am scos de sub laba mocofanului foarte putin "sifonat" .

Era vai de capul lui , slab si inghetat .

Si de aici a inceput nebunia .

L-am pus in bucatarie intr-o cutie de plastic marisoara , cu capac in care am facut gauri de aerisire .

Apa , mancare firmituri , ca nu aveam nici un fel de boabe prin casa .

Prima zi a stat linistit , a doua zi la fel .

A treia zi , cand am venit seara de la munca , toata bucataria plina de pene si gainat .

Ia si spala ...

Am pus vreo doua carti peste capac in speranta ca nu va mai reusi sa il dea deoparte .

Sperante desarte , am spalat urmatoarea saptamana bucataria in fiecare seara .

Dupa saptamana aceea , se intremase binisor , i-am dat drumul afara , si-a luat zborul ...

Tot in iarna aia am gasit un fazan inghetat pe balconul de la dormitor .

LE Si mai sunt si vanator pe deasupra ...:tryre

Editat de yo3fkc
Link spre comentariu
La 08.05.2020 la 1:44, Thunderer a spus:

Azi am pozat un graur, frumos foc.

NimTjZ0.jpg

Daca-i pomi fructiferi in ograda, s-ai grija! Cind fructele se coc, dau navala, facind prăpăd. Barem daca ar minca fructul in intregime, n-ar fi chiar asa de  rau!  Graurii ciupesc fructele , lasindu-le sa cada la pamint, dupa care trec la alta poama.Si daca-r fi  doar citiva, n-ar fi chiar asa de rau! Cind vin , vin cu zecile si sutele! Ș-atunci sa nu-i stirpesti?

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Saluare prieteni!

Sa va povestesc o intimplare, deosebit de hazlie, petrecuta, azi dimineata, pe la ora 10.

Mi-am facut o cafea si am iesit in spatele casei, profitind de soarele, care deja incalzea din ce in ce mai tare.

Vecina tocmai iesise din casa si dadea de mincare la cei doi ciini ai ei , o catelusa Huski, pe nume Tașa, de vreo de 3 sau 4ani, si un ciine  imens, pe nume Roki, negru ca dracu'. Spatiul din spatele casei, este impartit in doua, ciinii beneficiind de o treime, iar vecina raminind cu doua treimi, in care-si sapase o bucata de teren , pe care vroia sa planteze rosii. 

La un moment dat, vecina, ma intreaba, daca n-am vazut cumva, o pisica neagra ca smoala, care intrase-n curtea ei, care apartinea  unei vecine de-a ei. I-am spus ca n-am vazut pisica, pe care o vazusem de mai multe ori la mine in curte. Vecina-mi spuse ca atunci cind iesise din casa, a vazut pisica fugind inspre noi. Cum eu eram in curte, pisica na-vea cum sa se strecoare fara ca să n-o observ, mai ales ca prin gard, nu putea sa se strecoare, ochiurile  palsei din sirma fiind mici. Vecina s-a dus sa faca curatenie  in curtea ciinilor. Dupa ce a terminat de curatat la ciini, vecina ma intreaba iar, daca n-am vazut pisica atita timp cit facuse curatenie. Chiar linga gard avea citeva calabalicuri, acoperite cu  foile de polietilena.  Curiozitatea ma facut sa ma uit, daca nu cumva pisica era ascunsa acolo. Vecina vine si incepe sa scotoceasca. Uitindu-ma mai atent vad pisica ghemuita, intr-un pneu. Ii spun vecinei ca pisica este la ea in curte.Vazind c-am observat-o pisica c-o ia la fuga spre terenul ciinilor, iesind pe unde intrase. Catelusa, iute, ca  focu, o ia la fuga dupa pisica, cu Roki dupa ea.

Am mai vazut eu pisici fugind cu cinii dupa ele, dar ca aceasta, niciodata. Dintr-un salt a sarit peste usita , sarind pe Roki. Pina sa se dezmeticeasca, mototolu', pisica a fugit cu catelusa dupa ea, scapind la ''mustata'' de flocaiala. Dintr-un salt a sarit peste gard aterizind in curtea ei, cu coada infoiata, groasa aproape ca mina. Ajunsa in curte, dintr-un salt a intrat in camera, geamul fiind deschis.

Am inceput sa rid in hohote de situatia creeata, vecina rizind si ea. 

Vecina-mi povestea ca ia spus vecinei sa aiba grija de pisica, nu de alta dar sa n-o prinda ciinii.

Catelusa  a inceput sa patruleze pe linga gard, uitindu-se insistent, poate, poate va surprinde pisica in curtea lor, Roki tolanindu-se la soare.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

O poveste, reala, cu grauri. Un prieten ce statea la casa, planuiesc, impreuna cu fratele meu, ca, pe a doua zi, toamna fiind, sa culeaga busuioaca se sub scoc. Nu avea omul o vie in adevaratul sens al cuvintului, ci doar citva araci, in spatele casei si in lungul gradinuței de zarzavat. Bun, hotarasc ei, de cu seara,  ca a doua zi, pe la 7 dimineata, vremea aratindu-se numa buna de cules, sa purceada la treaba. E...numa ca pe la 6 jumate dimineata, primeste fratele un telefon: pretine, daca vrei, poti sa vii la un pahar de vorba, ca treaba nu mai avem, au cules graurii tot. Asta a fost, peste noapte, un stol de grauri au ochit via si, cu mare sirg, au "cules" tot, ca nu au mai ramas struguri nici de leac. Asa ca, busuioaca si tescovina din acel an, au fost facute din struguri de cumparat! 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, yo3fkc a spus:

..............................................................................................

LE Si mai sunt si vanator pe deasupra ...:tryre

Si eu am purtat, arma in spate, aproape 30 de ani. Pina la urma, am ajuns la concluzia, ca un animal  salbatic(patruped sau pasaret)  este mai frumos viu , decit mort!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Buna

Sa va povestesc o intamplare ciudata,din"tinerete"

Prin'94 sau'95 eram angajat in gara Letca jud.Salaj.In ture 12/24.

Intr-o zi apare o dama cu un motan.Intra in birou si nici"buna ziua" nici"**te-n cur" zice:

-Raspunde la numele Oscar,ma intorc peste 3 zile dupa el.Si pleaca in 10 minute cu primul tren,lasandu-ma cu 

motanul pe cap.Nu au fost probleme,din fericire sunt iubitor de animale.Am intrebat colegii:

-Ce-i mai cu zaluda asta?

-Poi de cateva ori pe an pleaca la rude si fiind singura lasa motanul in gara.Dar intredevar,

nu e intreaga la"cioata".

Asa ca 2 ture de serviciu am avut "companie".

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
Acum 12 minute, validae a spus:

Era mai bine să fi venit mârtanul cu nebuna, să plece el cu trenul şi s-o lase pe ea la birou trei zile...

Buna

Nici vorba,pe vremea aceea aveam 25,26 de ani,iar dama spre 60,asa ca nu era deloc"atractiva".

A fost mai interesant motanul:rade:.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Asta`i poveste de pe vremea cind CFR-ul era CFR.

Daca aveam de trimis ceva de valoare sau  mai fragil mergeam la gara la mecanicul de pe locomotiva si`i dadeam coletul.

La ora sosirii trenului era asteptat si  totul era OK.

Era mult mai de incredere acest mod de a trimite ceva decit cu Posta Romana.

Mai cistiga si mecanicul un ban si eram si eu mai linistit .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus:

Asta`i poveste de pe vremea cind CFR-ul era CFR.

Daca aveam de trimis ceva de valoare sau  mai fragil mergeam la gara la mecanicul de pe locomotiva si`i dadeam coletul.

La ora sosirii trenului era asteptat si  totul era OK.

Era mult mai de incredere acest mod de a trimite ceva decit cu Posta Romana.

Mai cistiga si mecanicul un ban si eram si eu mai linistit .

Buna

La fel se procedeaza si acum.

Am adus boxe de 300W RMS din Bucuresti la Dej si difuzoare de 12,5 cu sasiu de Al din Iasi la fel.

In plus LCD de 32 din Lugoj si multe altele(in ultimii 2 ani).

Nu am dat mai mult de o bere(suntem colegi si vorba aia,serviciu contra serviciu).

Spor tuturor

Alex

L.E.Sa nu vorbim de lampi,care sunt mult mai fragile.

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
Acum 6 ore, validae a spus:

Mă gândeam că dama era tinerică...

Acum 8 ore, -Atlas- a spus:

...........................................

Nici vorba,pe vremea aceea aveam 25,26 de ani,iar dama spre 60,asa ca nu era deloc"atractiva".

A fost mai interesant motanul:rade:.

Lasă bre @-Atlas- ca la virsta pe care, dama aceea o avea , nu era chiar babă! Unele femei la virsta aceea, sint mai tari ca ''betonu'', ''rupind'' tot ce le pica la ''brînca''.:d

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări